ROBEERT Postat Mai 10, 2019 Partajează Postat Mai 10, 2019 Buna seara tuturor. Am sa va prezint noua mea sursa de laborator de la 0 la 30 volti construita cu mana proprie. La aceasta i-am montat si voltmetru si ampermetru. Regleaza tensiunea si curentul. In attach pun niste poze si in linkul urmator un filmulet: Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 10, 2019 Partajează Postat Mai 10, 2019 Felicitări! Nu este o construcție deosebita, fiind construita pe baza kitului China, dar macar e ceva ce a ieșit din mâinile dvs. In carcasa mai aveți loc pentru două surse stepdown pentru tensiuni fixe (5/12V) sau una reglabila CC/CV pentru a incarca acumulatori mici in timp ce aveți ocupa a surse liniară. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 13, 2019 Autor Partajează Postat Mai 13, 2019 La 10.05.2019 la 21:39, Stefan. a spus: Felicitări! Nu este o construcție deosebita, fiind construita pe baza kitului China, dar macar e ceva ce a ieșit din mâinile dvs. In carcasa mai aveți loc pentru două surse stepdown pentru tensiuni fixe (5/12V) sau una reglabila CC/CV pentru a incarca acumulatori mici in timp ce aveți ocupa a surse liniară. Carcasa este foarte mare. Am fost nevoit sa o bag in aceasta carcasa datorita trafului care este foarte mare. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 13, 2019 Partajează Postat Mai 13, 2019 On 5/10/2019 at 7:05 PM, ROBEERT said: Buna seara tuturor. Am sa va prezint noua mea sursa de laborator de la 0 la 30 volti construita cu mana proprie. La aceasta i-am montat si voltmetru si ampermetru. Regleaza tensiunea si curentul. In attach pun niste poze si in linkul urmator un filmulet: A functionat din prima, sau ati facut vreo modificare kit-ului chinezesc? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 14, 2019 Autor Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Acum 19 ore, alcon a spus: A functionat din prima, sau ati facut vreo modificare kit-ului chinezesc? A functionat perfect din prima fara modificari. Singura completare a fost adaugarea voltmetrului cu care nu era prevazut. Voltmetrul este 2 in 1 si anume, voltmetru si ampermetru. Cele 3 fire subtiri sunt pentru alimentarea si conectarea voltmetrului si cele doua fire groase sunt pentru ampermetru. In acest montaj eu am inlocuit stabilizatorul 7824 cu un 7812 ca sa alimentez cu acest 12 volti ventilatorul si voltmetrul - ampermetrul. Conexiunile la acest voltmetru - ampermetru se fac astfel: cele 3 fire subtiri: firul rosu = +12 volti, firul negru = GND si firul galben se leaga pe iesire ca sa citeasca tensiunea pe iesire. Atentiune: ampermetrul se stie ca se leaga in serie pe iesire, dar neaparat pe borna de - ( GND ) ( nu pe borna de + ), deci atentie mare. La reglarea tensiunii eu am pus un potentiometru multitura ca sa se faca reglajul fin. Acest kit vine cu piesele nemontate. Trebuie tu sa le montezi. Intr-o zi nu ai ce face. Acest montaj il recomand cu caldura. Functioneaza perfect. Editat Mai 14, 2019 de ROBEERT Link spre comentariu
alcon Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 V-am intrebat deoarece am vazut ca se fac niste modificari acestui kit. http://www.paulvdiyblogs.net/2015/05/tuning-030v-dc-with-03a-psu-diy-kit.html Link spre comentariu
val Postat Iulie 1, 2019 Partajează Postat Iulie 1, 2019 Am cumpărat și eu acest kit, l-am primit fără documentație. Schema am găsit-o pe net, spuneti-mi va rog ce anume se reglează din semireglabilul de 100K și dacă mai sunt necesare și alte operații înaintea de folosire. Va mulțumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 1, 2019 Partajează Postat Iulie 1, 2019 (editat) Eu prin "mana proprie" inteleg realizare cap-coada (modulul de sursa liniara chinezesc cu TL pe Banggood), adica piesa cea mai importanta: regulatorul CV. Editat Iulie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
t-daniel Postat Iulie 1, 2019 Partajează Postat Iulie 1, 2019 (editat) @ROBEERT adica ai alimentat-o la 24 v cum zic chinezii si n-au zburat bucati din TL-uri? Esti norocos, la mine a fost chiar spectaculos. N-a scapat nici macar U1 care are pinul 4 la masa si nu la -5v. Cand n-am ce face la servici ma mai distrez cu kit-ul asta dar sa-l folosesc asa cum e el din fabrica n-am tupeu. Astazi am folosit stabilizatorul de 24v din kit cu un zenner de 2v pe pinul de masa pentru alimentarea operationalelor. Din pot 100k se regleaza 0v pe pinul 6 de la U2 cand P1 e la minim. Editat Iulie 1, 2019 de t-daniel 1 Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iulie 1, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2019 Acum 7 minute, t-daniel a spus: @ROBEERT adica ai alimentat-o la 24 v cum zic chinezii si n-au zburat bucati din TL-uri? Esti norocos, la mine a fost chiar spectaculos. N-a scapat nici macar U1 care are pinul 4 la masa si nu la -5v. Cand n-am ce face la servici ma mai distrez cu kit-ul asta dar sa-l folosesc asa cum e el din fabrica n-am tupeu. Astazi am folosit stabilizatorul de 24v din kit cu un zenner de 2v pe pinul de masa pentru alimentarea operationalelor. Din pot 100k se regleaza 0v pe pinul 6 de la U2 cand P1 e la minim. Deci la 24 volti c.a. am alimentat-o ( direct pe bornele de c.a. ). La mine nu a facut " foc de artificii ". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum