Dj_Dog Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 Buna seara stimati colegi, Am si eu nevoie de putin ajutor din partea dvs Am condensatorii din imaginea de mai jos dintr-un osciloscop pe lampi sunt cumva bipolari ? Multmesc! Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 Ce osciloscop? Poate ii gasim pe schema/lista de piese daca o fi postat manualul pe undeva. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 9, 2019 Autor Partajează Postat Mai 9, 2019 Telequipment S51B gata am gasit schema https://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=118371 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 cel de jos ,50nF 2000v , este un cond cu ulei, bipolar. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 (editat) https://elektrotanya.com/telequipment_s51b_s51e_sm.pdf/download.html Intrebarea este acum de pe ce placa i-ai scos? Daca are silk-screen ce nume au pe placa? Editat Mai 9, 2019 de Kosmin Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 9, 2019 Autor Partajează Postat Mai 9, 2019 Chiar acum, Nostalgic a spus: cel de jos ,50nF 2000v , este un cond cu ulei, bipolar. este cu ulei intradevar, m-am umplut pe maini cand l-am scos Chiar acum, Kosmin a spus: https://elektrotanya.com/telequipment_s51b_s51e_sm.pdf/download.html multumesc Kosmin ! Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 Acum 8 minute, Dj_Dog a spus: este cu ulei intradevar, m-am umplut pe maini cand l-am scos nu cumva cel de sus avea inainte de numarul de uF un punct? eu cred ca da , si ar fi 0,32uF 350v , ce ar fi acceptabil logic, si tot cu ulei bipolar . La marime si aspect asta ar fi . Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 9, 2019 Autor Partajează Postat Mai 9, 2019 nu are, m-am uitat atent Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 Cel cu hartie este C12, un condensator nepolarizat banal cu hartie in ulei. Poti pune ceva polipropilena (un wima)0,47uF la 2kV. @Nostalgic Pe cel de sus este scris electrolytic=> in locul lui merge un 33uF/450v. Sa ne pui o poza cu el dupa ce il readuci la viata, sunt curios daca e88cc mai au ceva viata in ele, ca altfel te vor costa mai mult ecc-urile decat pasivele. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 (editat) Daca e unul din cei trei C5-6-7 este electrolitic . Poti pune ce a zis Kosmin. Editat Mai 9, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 9, 2019 Autor Partajează Postat Mai 9, 2019 Acum 8 minute, Kosmin a spus: Cel cu hartie este C12, un condensator nepolarizat banal cu hartie in ulei. Poti pune ceva polipropilena (un wima)0,47uF la 2kV. @Nostalgic Pe cel de sus este scris electrolytic=> in locul lui merge un 33uF/450v. Sa ne pui o poza cu el dupa ce il readuci la viata, sunt curios daca e88cc mai au ceva viata in ele, ca altfel te vor costa mai mult ecc-urile decat pasivele. are ecc88 , la cum mergea inainte sa cedeze conzii cred ca mai au viata lunga, la fel si cinescopu avea luminozitate f buna Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 11, 2019 Autor Partajează Postat Mai 11, 2019 din pacate nu ii dau de cap jucariei dupa schimbarea conzilor nu am vazut nici o schimbare, tensiunile in punctele de masura sunt cu aproximatie in +/-5% in parametrii se comporta cam asa ceva idei ? multumesc! Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 11, 2019 Partajează Postat Mai 11, 2019 Vad ca trasa este pozitionata cam jos, daca tensiunile sursei de alimentare sunt in firea lor vezi ce tensiuni vin pe placile Y. Poti deplasa trasa si pe verticala? Pare ca nici nu se sincronizeaza. Noteaza-ti cu un marker pe fiecare tub pozitia/numarul lui si incearca o rocada cu e88cc-urile alea, poate o fi vreuna mai obosita (daca nu ai 1-2buc noi se le plimbi pe rand in locul fiecareia). Daca ai un alt osciloscop la indemana si un generator ia la puricat semnalul de la intrare, dupa atenuator, dupa primul etaj de Y etc. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 11, 2019 Autor Partajează Postat Mai 11, 2019 ms de raspuns Kosmin Pot deplasa pe verticala fara probleme Am schimbat condensatorii in felul urmator C7 si C13 am pus cate 2 de 22uf in paralel C5, C6, C8, C9, C11 -47uF fiecare C12 220n 4 bucati in serie C3 si C4 pareau bipolari dar din pacate nu am gasit si am pus electrolitici normali de 22uF la 450 V - nu cred ca de aici ar pute fi problema Din pacate nu am ecc88 dar am niste ecc85 noi care merg pt proba , si nu am nici ECF80 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum