Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Cod SMD

Postări Recomandate

Nu cred ca exista tranzistori cu 6 pini. Probabil grup de tranzistori 2, 3 , etc + rezistente notat tot cu U. 

Oricum am pus de la inceput codul de pe piesa si pe urma am mentionat inscriptionarea U4, unde am gresit ? :) 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu un alt cod smd, poate stie cineva despre ce integrat este vorba. 

Pe el apare codul ca si in imaginea desenata. 

Sigur este un converter Dc stepdown. 

Din pacate nu mai exista integratul original. 

Multumesc ! 

IMG_1736.JPG

IMG_1737.JPG

Editat de danipasc
Link spre comentariu

Nu se potrivește ISL97682. Pe cablaj la pin 1 e bobina și la pin 9 e masa. În plus, ISL e un driver pentru leduri cu 2 canale.

Trebuie căutat după denumirea carcasei.

Am văzut circuite asemănătoare pe plăci de bază cu procesoare Intel.

Link spre comentariu
1 hour ago, cimitavita said:

Nu se potrivește ISL97682. Pe cablaj la pin 1 e bobina și la pin 9 e masa. În plus, ISL e un driver pentru leduri cu 2 canale.

Trebuie căutat după denumirea carcasei.

Am văzut circuite asemănătoare pe plăci de bază cu procesoare Intel.

Hmmm..... si aparatul in cauza are doua ecrane lcd cu backled. Ma gandeam ca asta e tocmai driverul pt ele :(... 

am sa incerc din nou sa desenez schema 

Editat de danipasc
Link spre comentariu

O rugaminte pt toti cei care cer identificare componente:

Pune-ti citeva poze cit mai delaiate. Se pot face si cu telefonul (unul mai bunisor) iar pt imagine clara a textului trebuie curatata piesa bine cu alcool izopropilic si o cirpa/betigas de urechi.

Pe o poza se pot vedea si unele detalii constructive care ar putea sa fie trecute cu vederea dar sint importante la identificare.

@danipasc exista si tranzistori cu 6 terminale in capsule SOT23/6. Am intilnit un tranzistor MOS cu Rds mic care era unul singur pe capsula si folosea 4 pini pt racire. Nu-mi amintesc acum codul.

PS: am gasit un alt exemplu: STT6N3LLH6. Sau STT5N2VH5, sau exemplu3, sau chiar si bipolari sau exemple.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

daca pe spate exista traseul rosu transparent, atunci se potriveste ISL97682. Dar mai trebuie verificate si celelalte legaturi pentru a fi sigur.

IMG_1736m.jpg

Link spre comentariu
4 hours ago, cimitavita said:

daca pe spate exista traseul rosu transparent, atunci se potriveste ISL97682. Dar mai trebuie verificate si celelalte legaturi pentru a fi sigur.

IMG_1736m.jpg

Da, daca masor intre pinul ala si partea de jos unde ai desenat este continuitate. Are si pe spate circuitul mentionat de tine, l-am subliniat cu rosu. 

Inca ceva, TP160 de pe ultima poza l-am masurat la 33.9V pe placa pe care era circuitul functional. Se pare ca este un step up DC. Inca o data, aparatul asta are doua LCD-uri cu back light (led) 

IMG_1738.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări