Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau să cumpăr o licenta Win 10

Ovidanie

Postări Recomandate

Home edition, Professional, Ultimate, nu  conteaza. Trebuie sa cumpar o licenta pentru un laptop existent si vreau ca licenta sa fie in regula. Sa nu fie licenta pentru echipamente refurbish. Am gasit ceva dar pretul e caraghios de mic...80 lei, oare e pe bune??

https://www.emag.ro/microsoft-windows-10-pro-retail-32-64-bit-toate-limbile-licenAn10p-esd/pd/D33QSFBBM/?utm_campaign=share+product&utm_source=mobile+app&utm_medium=android

Link spre comentariu

Nu va mai uitati la prostiile alea de "licente electronice" vandute de Gigel Sorin PFA si de firme obscure...NU EXISTA asa ceva, acea licenta e de fapt un Product Key functional, dar care nu va da absolut nici un drept sa utilizati sistemul de operare, TOT PIRATERIE este si cu codul ala!

(2) Deținerea, fără drept, a unui dispozitiv, a unui program informatic, a unei parole, a unui cod de acces sau a altor date informatice dintre cele prevăzute în alin. (1), în scopul săvârșirii uneia dintre infracțiunile prevăzute în art. 360—364, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Pentru laptop, sau pentru desktop non-brand,  nu renteaza decat o licenta Retail FPP, asta va va permite sa utilizati sistemul de operare si dupa ce veti abandona acest laptop, nu e legat  Product Key-ul de placa de baza, se poate muta oricand pe un alt laptop/desktop. E pacat sa va bateti joc de banii castigati cu greu...

https://www.pcgarage.ro/sisteme-de-operare/microsoft/windows-10-home-32-64-bit-engleza-fpp-usb-flash/

Atentie, versiunea Home de Windows(oricare) nu permite intrarea PC-ului intr-un domeniu, ci este destinata utilizarii normale acasa sau la birou, dar nu in domeniu.

Pastrati cu mare grija factura fiscala primita, cutia cu stick-ul usb si carticica, in cazul unui control e absolut necesar sa le prezentati.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Aia la 80 de lei este foarte scumpa, gasesti la 2$ pe ebay acelasi lucru ( functioneaza fara probleme, dar nu-i tocmai legala la un control ). Daca-i pentru firma doar aia la 600 de lei este in regula.

Link spre comentariu

Cata vreme in factura scrie "licenta electronica", nu-mi pasa ca e doar un key amarat ... Am dovada ca am platit un produs software, pentru home user. Restul ...n-au decat sa rezolve problemele Garda, ANAF-ul, Guvernul ...

licenta.jpg

Editat de fratello
Link spre comentariu

Daca cumperi un produs furat(care nu e genuine in cazul de fata) nu inseamna ca esti absolvit de orice necaz. In cazul unui control nu ai nimic. Necunoasterea legii nu te disculpa. Deci mare atentie ce si de la cine cumparati.

Link spre comentariu
Vizitator
Acum 13 ore, Ovidanie a spus:

Home edition, Professional, Ultimate, nu  conteaza. Trebuie sa cumpar o licenta pentru un laptop existent si vreau ca licenta sa fie in regula. Sa nu fie licenta pentru echipamente refurbish. Am gasit ceva dar pretul e caraghios de mic...80 lei, oare e pe bune??

https://www.emag.ro/microsoft-windows-10-pro-retail-32-64-bit-toate-limbile-licenAn10p-esd/pd/D33QSFBBM/?utm_campaign=share+product&utm_source=mobile+app&utm_medium=android

Nu te mai stresa ia de aici ieftin și legal https://www.goodoffer24.com/windows-10-pro-professional-cd-key-32-64-bit.html

:tv

Link spre comentariu

Da, bune glume...bani aruncati pe geam.

Inca un amanunt: daca va cumparati o licenta de la Microsoft, dar faceti achizitia din alta tara UE, nu e valabila in RO acea licenta.

Link spre comentariu
1 hour ago, vijelie02 said:

Daca cumperi un produs furat(care nu e genuine in cazul de fata) nu inseamna ca esti absolvit de orice necaz. In cazul unui control nu ai nimic. Necunoasterea legii nu te disculpa. Deci mare atentie ce si de la cine cumparati.

De unde sa stiu eu (sau tu) ca e furat ?? Nu e luat din Obor sau de pe o...x ... Este luat dintr-un magazin on-line, cu factura, cu plata on-line. Din punctul meu de vedere, totul este legal. A, ca se poate interpreta (doar e Romania !!!) asta e alta discutie !  Repet : sunt organe ale statului care ar trebui sa reglementeze asta. Nu eu. Eu sunt doar consumator.

Link spre comentariu

Din ''Drept Civil'' citire:

„Nemo censetur ignorare legem” adica "Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii”. Aşadar, necunoaşterea sau cunoaşterea greşită a legii penale nu înlătură vinovăţia, deci nici caracterul penal al faptei.

Link spre comentariu
18 minutes ago, fratello said:

De unde sa stiu eu (sau tu) ca e furat ?? Nu e luat din Obor sau de pe o...x ...

Pai e foarte simplu. Pui mana pe telefon suni la microsoft romania si ii intrebi de unde poti cumpara o licenta fara sa ai dubii ca o vei cumpara de la diversi - sa nu le spun altfel.

Link spre comentariu

Fapta mea (cumpararea cu factura; legal) NU are caracter penal. Avea caracteristicile unei infractiuni folosirea unei chei de activare luata de pe vreun site obscur/torent. Cand cumperi, de exemplu, o aplicatie din Android market, il suni pe producatorul softului ?!? Oricum discutia are multe aspecte, nu polemizez cu nimeni. Fiecare e liber sa sune pe cine vrea (chiar si pe Bill Gates :) ) si sa cumpere ce vrea, de unde vrea ... Bafta !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări