Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Saleae Level Shifter

Vizitator

Postări Recomandate

Ar fi oare buna varianta asta pentru a putea vizualiza semnale pe  >12V ?

Ar fi mai buna cu mosfet ?....sau doar divizor rezistiv...

Ideea ar fi sa nu afecteze semnalul.

saleae_Forum.jpg.06baa58e4f8758e4c32fb4e5835b49d2.jpg

Editat de Vizitator
am uitat sa atsez imaginea
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

3

• informer

2

• Gilbert Sparios

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe baza la schema de mai sus, si cea de mai jos (stiu ca desenez urat scheme), cu piese SMD

TS4148 capsula 0808

R 470R capsula 0808

BZX84C3V6 capsula SOT23-D1

si doi conectori ISP 10PIN (5x2/2.54mm) vreau sa fac un PCB de 42x33mm dual layer... si pe cuvant daca am reusit sa unesc mufele prin piesele din schita.

trasee minime de 0.55mm cu sau fara treceri.

daca vrea cineva sa se joace putin in programul lui...si sa-mi dea o idee, i-as multumii. stiu ca cer mult, dar daca cumva cineva are chef sa incerce o varianta de plasare si trasare...

eu ma tot lovesc de plasarea diodelor zenner.aaa.thumb.png.58c4f72a10afef6ec68cd718a9e01a80.pngUntitled.thumb.jpg.d3b67b890a1c1cc53cec5775f816bf66.jpg

Link spre comentariu

multumesc. eu folosesc insa proteus si nu pot vedea fisierul, cred ca pentru eagle.. eventual o captura ecran...

eu am facut pana la urma ceva de genul dar nu prea-mi place...cum mi-a iesit mie..

fforum.png

Am reusit sa vad atasamentul. Imi place mai mult versiunea ta.

O sa-l refac proiectul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Este loc de mici imbunatatiri. Te poti inspira din modul de amplasare a componentelor, daca vrei.

M-as bucura sa stiu ca ti-a reusit proiectul.

Link spre comentariu

da,da. multumesc mult.

legat de subiect: s-a facut update la saleae, acum se poate face citirea in timp real. (ca si la osciloscop)

https://blog.saleae.com/real-time-view-release-2/

Despre traseele minime 0.55..pentru ca nu vroiam sa fac metoda mea uzuala , foto. Vreau sa scriu pcb cu markerul si imprimanta 3D, si nu am inca un marker mai subtire :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sa tii cont de cei aprox. 2mA pe care-i "consuma" adaptorul tau... posibil sa existe locuri unde curentul asta e destul de mare... zic si io...

(cu 4K7... cu 470 e un ordin de marime mai mult) 

Editat de informer
Link spre comentariu

tocmai am explicat de ce vroiam traseele mai groase. 

sau te referi la afectarea masuratorilor ? mhm...slabe sanse sa ajung in situatia asta la ce folosesc eu.

abia acum mi-a cazut fisa ce vrei sa spui. mda, trebuie sa iau in calcul si asta. 

doar ca pe partea de 12V de regula nu sunt problema un 50mA in plus la consum.

dar oricum , chiar nu ma gandisem la asta..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

De regula aparatele de masura trebuie sa influenteze cat mai putin circuitul de masurat.

In acest sens ziceam ca un curent de 2mA poate fi cam mult in unele situatii... dar sigur ca daca nu-i cazul circuitelor pe care urmeaza sa le analizezi, e OK.

Spor!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

thumb_20190918_162946.jpg

Mi-am facut timp sa fac cablajul. Si surpriza, nu merge. Daca m-as fi uitat de la inceput, as fi vazut ca Saleae are detectie pe borna negativa. Pai si eu cum sa-i fac atunci protectie ?...Eu am crezut tot timpul ca face detectie la +3.3..5V dar nu. Face detectia la GND. Cum sa fac ? Sa adaug cate o rezistenta de 47K dupa fiecare BZX84C3V6  spre masa, sau refac proiectul...?...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

astazi am observat ca am un fel de riplu. masurat la 15kHz.

thumb_interfata.png.jpg

reamintim "schema":

thumb_mod_saleae.png.jpg

aici este reprezentat un singur canal, pentru fiecare canal avem aceasi schema.

am acelasi efect pe orice canal. de la ce apare oare acest lucru ? R2, l-am pus ulterior pentru ca modulul SALEAE probabil fiind o clona, facea detectie pe borna negativa. Sa micsorez rezistenta lui R2 ? Sa folosesc o cutie metalica pentru ecranare ?... Ce credeti ca se intampla ? Capacitanta diodei ?

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

am schimbat 

R1 = 10K, R2 = 4.7K

tensiunea minima  >5.8V

am lipit banda de cupru pe interiorul cutiei legat la masa si s-a rezolvat.

fara conexiune cu cablu ribbon intre iesire pcb si modulul Saleae. (nu inteleg de ce dar nu merge)

undeva aproape de 1Mhz semnalul deja nu mai reprezinta realitatea.

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări