Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar accelerometru ADXL05

Vizitator George Florea

Postări Recomandate

Vizitator George Florea
Salut!
Caut un accelerometru ADXL05 pe un singur ax pentru realizarea practica a unui boloboc electronic.

Am cautat deja pe vestita strada Maica Domnului din Bucuresti si pe site-urile marilor furnizori de electronica (TME, Farnell, Digikey etc) si nu am avut succes. Mi se recomanda alte accelerometre pe 3 axe si nu ma ajuta.
Apelez la voi in speranta in care ma puteti ajuta cu un sfat legat de unde pot gasi aceasta piesa, indiferent daca este noua sau la mana a doua.
Pentru usurinta, va atasez si foaia de catalog a acestuia.
Poate il aveti pe o placa vece si nu il folositi.

Va multumesc! 

datasheet.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• informer

2

• Stefan

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da` de ce-i asa special accelerometru asta de nu se poate folosi altu`?

Banuiesc ca-i evident ca daca altele sunt pe 3 axe asta nu te impiedica sa folosesti doar una...

Link spre comentariu
Vizitator George Florea

Am deja o schema pe care trebuie sa o urmez cu strictete la un proiect dat de facultate. Folosind cele cu 3 axe deja existente, pierd foarte multe iesiri, cel pe care il caut are 10 pini, iar majoritatea din comert au 4 sau 6. Si va trebui reproiectat circuitul

59708623_178490759742951_8262479039743131648_n.jpg

Editat de George Florea
Link spre comentariu

Aha, inteleg... pai daca tre` sa faci EXACT schema aia atunci asta e... la magazine nu cred sa-l mai gasesti ca-i obsolete....

Editat de informer
Link spre comentariu

O să găsești destul de greu respectivul chip, așa cum a spus @informer este obsolete și nu e prea des căutat. Daca îl găsești în China șansele să fie fake sunt 50%.

Am înțeles că trebuie să respecți schema cu strictețe dar asta presupune că cel ce emite astfel de pretenții să furnizeze și piesele.

Daca ești la o facultate tehnica, presupun că la teologie nu se fac astfel de montaje, trebuie sa găsești un profesor dispus să te ajute la adaptarea schemei pentru un ADXL335.. Este un accelerometru cu 3 axe destul de simplu de utilizat si cu ieșirile analogice, cu un mic efort.poti adapta chiar tu schema.

l.e: nu te speria de capsula respectiva, îl găsești direct lipit pe o plăcuță adaptoare și unele modele cred că au si regulatorul de 5V. Trebuie doar sa mai faci "calibrarea" corectă pentru cap de scală.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
Vizitator George Florea

Am vorbit astazi cu îndrumătorul de proiect si dupa ce incearca si dumnealui sa caute, o sa adapteze proiectul pentru adxl335. Aparent proiectul mai are greseli de concept, unde intr.o revista cunoscută de electronica de la francezi(de unde e poza) au alimentat led.urile gresit, punand anodul la comun.

Multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu

In schema cu 3914 trebuiesc inversate LED-urile. Dupa cum e desenat, catodul este la +, ceea ce nu va aprinde niciodata vreun LED.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări