dem3ntor Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 salut. am cateva jucarii care functioneaza cu 6 baterii de 1.2, reincarcabile, in serie, deci 7.2v. aceste jucarii, un set de 5 pistoale, au si un incarcator, nu foarte complicat. problema este ca nu exista niciun indicator cand unul din pistoale este incarcat complet. va rog sa ma ajutati cu o schema, simpla, cu un indicator care sa imi aprinda/stinga un led... daca, consider 1.5v tensiunea maxima per baterie, ar fi 9v tensiunea maxima. multumesc! Link spre comentariu
informer Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Un comparator cu un led pe iesire, o intrare cu ceva zener, una cu un divizor rezistiv... nu-i mare branza da-s cam ostenit acu` sa calculez... daca nu rezolvi da-mi un beep maine - poimaine si incropim ceva... 1 Link spre comentariu
validae Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 (editat) Te joci cu valoarea rezistorului R3 în jurul valorii de 1k8 Ohmi, până când ledurile se aprind la atingerea tensiunii de 8,7V pe baterie (1,45V/element).Sunt necesare două leduri roșii, fiindcă tensiunea de referință a lui TL431 e de 2,5V și un led roșu se aprinde cam pe la 1,6-1,7V. Editat Mai 6, 2019 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum