Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gard plasa bordurata.

marius75

Postări Recomandate

Nu te chinui deloc, improvizezi o masa/capra ceva, din 2 paleti sau 3 lemne. Bati foarte putin, cat sa stea stalpul aliniat pe sfoara, in interax si in vertical cat de cat. Cand ii aliniezi/bati pe toti, e mitraliera.

Nu folosesti furtunul mai mult decat pe stalpii pe care se sustine sfoara, vei trasa astfel incat sa stea sfoara in plan orizontal. Probabil ca sfoara va face sageata, dar vorbim de milimetri.

Trasajul final si taierea la partea superioara, dupa caz, le faci dupa intarirea betonului.

Nu pot lua fiecare stalp in parte sa le faci proptele, asta inseamna material in plus, timp, ceasornicarie... daca faci o poarta de acces auto/pietonal, 3 stalpi mai mari, etc, da, merita cu proptele, altfel eu nu vad.

Va pierdeti mult in detalii, asta este treaba care trebuie sa fie gata in 2 ore, la un plan de gard cu 10 stalpi.

Link spre comentariu

Da, ăsta e motivul pentru care vreau sa bat stalpii, vreau sa scap de proptele.

Am făcut jumatate din sant, dacă nu ploua diseara, termin cu șanțul. Urmează gropile.

Am cumpărat burghiu pentru gropi, fac gropile de 60 cm adancime și mai bat țevile cam 40-50 cm (după Cum cere la sfoara).

Bat primul si ultimul stâlp,  după aia întind o sfoara pe sus și una pe jos, îi dau la foc automat restul stalpilor.

Teoretic n-ar trebui să mai fie nevoie să tai din stalpi, in partea de sus.

Ramane de vazut.

Am scara buna, baros de 10 kg, nu-mi fac griji de bătutul țevilor, pun o bucata de lemn sa nu indoi teava.

Mai degrabă sa fiu atent la alinierea gropilor.

Și sa nu mai plouă, că prognoza meteo arată ploi, și ca un făcut, ploua numai seara, când pot eu sa lucrez la gard.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Pune sforile în furtun de nivel sau nivela laser. Pune imediat capace la țevi, intră apă în ele, îngheață iarna și face ravagii. Poate inclusiv să spargă betonul de fundare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu cred ca-i cazul de furtun de nivel, la așa lungime chiar și o abatere de 10 cm față de orizontala, va fi greu vizibilă. 

Capace o sa le pun imediat ce termin de bătut fiecare țeavă.  

Ce mai mă gândeam eu, țevile fiind bătute în pământ și după aia turnat betonul, oricum daca intra ceva apa în țeavă, se va scurge în pământ înainte sa înghețe. Am auzit că uneori mai intra apa și pe lângă capace (probabil sunt mai multe tipuri de capace).

LE: Am terminat șanțul.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Eu am facut capacele in forma piramidala...baza de jos mai mare decat latura profilului.....apoi le-am dat cateva puncte de sudura.

E mai mult de munca la ele...dar au un aspect mai placut decat o bucata de tabla sudata in cap.

Link spre comentariu

Era multa munca sa fac capacele din tablă.

Am ajuns pe la Dede, am luat capace de plastic, iar pentru sistemul de prindere m-am gândit la platbanda găurita + șurub cu piulița. (deja am cumpărat).  N-am gasit altceva care sa nu necesite găurirea stâlpilor.

Mai am de bătut 3 țevi, sper sa termin deseară. Trebuie sa le tai în partea de sus, ca s-au strâmbat un pic de la baros. 

Link spre comentariu

Exact asta am constatat și eu, ieri după ce am tăiat țevile și am pus capacele, am zis ca trebuie sa pun și ceva silicon pentru etanșare. 

Sâmbătă am reușit să torn betonul în șanț și la gropile stâlpilor. Cei 3mc de balastru au ajuns la fix.

Deseară urmează sa vopsesc tevile (grund și vopsea).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Multumesc!

Intre timp l-am terminat si eu, dar n-am avut timp sa mai postez. A iesit cat de cat ok si la mine.

Am pus si plasa de umbrire. Atasez si doua poze facute din timpul lucrarii.

234.thumb.png.0de24e521d0c3b408e71b4c603db9cd9.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări