vitamina Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Salut, Va rog sa imi spuneti si mie daca un optocuplor se poate masura ca sa iti dai seama daca mai functioneaza sau nu! Multumesc! Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Da se poate.In principiu un optocuplor este format dintr-o sursa de lumina (led) si un fototranzistor (in unele cazuri mai rare fotodioda-am intalnit la unul rusesc).Ca sa-l verifici ia o sursa de 4,5V (pot fi si baterii) o rezistenta de 100 ohmi si alimenteaza optocuplorul.Cu un ohmetru masoara iesirea.Daca este bun ar trebui sa ai o rezistenta foarte scazuta. Daca nu ai aparat de masura incearca montajul din figura de mai jos.Toate masuratorile se fac cu optocuplorul scos de pe placa! Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Da se poate.In principiu un optocuplor este format dintr-o sursa de lumina (led) si un fototranzistor (in unele cazuri mai rare fotodioda-am intalnit la unul rusesc).Ca sa-l verifici ia o sursa de 4,5V (pot fi si baterii) o rezistenta de 100 ohmi si alimenteaza optocuplorul.Cu un ohmetru masoara iesirea.Daca este bun ar trebui sa ai o rezistenta foarte scazuta. Daca nu ai aparat de masura incearca montajul din figura de mai jos.Toate masuratorile se fac cu optocuplorul scos de pe placa!Si sa legi ledul corect (in schema e legat gresit). Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Salut, Va rog sa imi spuneti si mie daca un optocuplor se poate masura ca sa iti dai seama daca mai functioneaza sau nu! Multumesc!Eu mi-am facut un tester de optocuploare cu cateva socluri in care pun optocuplorul de testat.Montajul simplu alimentez ledul printr-un potentiometru iar la fototranzistor am pus un mA in colector,polarizar din alimentare in asa fel cand maresc curentul ptin led creste indicatia mAmetrului,dupa o simpla etalonare merge stas si nu m-a fentat niciodata Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Si sa legi ledul corect (in schema e legat gresit).Asa este din neatentie led-ul exterior l-am desenat gresit(ma grabeam)Scuze Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Pai si unde sunt schemele? ca nu vad nimic Link spre comentariu
ratza Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Schemele s-au pierdut în urmă cu cîţiva ani, dar ideea rămîne valabilă. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 (editat) Forum cu sheme pierdute... halal.. Mai bine stergeti si topicul si gata. Sa stie lumea sa nu mai caute.. Editat Mai 6, 2019 de aureliu67 Link spre comentariu
maxente Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 (editat) Hai ca nu e greu, trebuie sa il intrebi pe goagăl si iti raspunde. L.E. http://www.tesla-institute.com/index.php/electronics-articles/472-how-to-test-opto-coupler Editat Mai 6, 2019 de maxente Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Din pacate multe s-au piedut odata cu schimbarea formatului Elforum !! Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Daca tot au disparut de pe forum scheme si poze despre acest subiect... Un tester realizat de mine in urma cu multi ani....este util si acum! -aspectul general: ....alimentat la 12V: ...testul optocuplorului cu 4 pini: ...testul optocuplorului cu 6 pini: ...schema electrica: ...toate cele bune! 6 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Doar o intrebare: de ce led-ul verde se aprinde atunci cand nu este prezent niciun optocuplor in soclu? Conform schemei nu ar trebui sa se aprinda led-ul verde! Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Unde ai vazut soclu fara optocuplor si led verde aprins? Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Banuiesc ca @flomar a dorit sa scrie "testul optocuplorului cu 4 pini" si e ok. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Scuze, trebuie sa-mi schimb ochelarii! Mea culpa! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum