informer Postat Mai 8, 2019 Partajează Postat Mai 8, 2019 (editat) Eu sincer n-as face atat depanare la o clona chinezeasca ce se gaseste in RO cu 17 - 20RON considerand manopera si pretul unui alt rezonator... no offence! Daca treci prin TM iti dau io un Nano contra o bere Skol. Editat Mai 8, 2019 de informer 1 Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 8, 2019 Autor Partajează Postat Mai 8, 2019 Eu am vrut numai sa depistez de ce nu merge , folosesc Arduino nano numai pentru teste pe breadboard , cand merge bine proiectez cablaj pentru aplicatia ce o construiesc cu piese THT . Acest Nano l-am tinut " de rezerva ", oricum multumesc de oferta , poate putem sa ne intalnim asa o data prin TM , cand duc fata la facultate ( de obicei Duminica ) Link spre comentariu
informer Postat Mai 8, 2019 Partajează Postat Mai 8, 2019 (editat) 2 hours ago, Seppy said: Eu am vrut numai sa depistez de ce nu merge , folosesc Arduino nano numai pentru teste pe breadboard , cand merge bine proiectez cablaj pentru aplicatia ce o construiesc cu piese THT . Acest Nano l-am tinut " de rezerva ", oricum multumesc de oferta , poate putem sa ne intalnim asa o data prin TM , cand duc fata la facultate ( de obicei Duminica ) Nu-i treaba mea dar de ce preferi THT pt. treburile definitive? Intreb pt. ca io consider c-am facut o MARE greseala ca atat timp cat am fost teenager am lucrat cu THT si cand am mai imbatranit si-am inceput sa nu mai vad bine am trecut pe SMD... SMD-urile dupa mine au MULTE avantaje, de la viteza cu care faci un montaj pana la locul pe care ti-l ocupa in atelier... iar pt. ochi exista lupe si eventual microscoape facute special pt. lipit si inspectat SMD-uri. Doar o parere si intreb doar de curiozitate.... L.E. Facem abstractie ca atunci cand eram chiar teenager nu prea erau SMD-uri... Editat Mai 8, 2019 de informer 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2019 Partajează Postat Mai 8, 2019 Aici pot sa-ti raspund eu. Cu SMD-urile este cateodata bataia de cap prea mare (depinde si ce construiesti): - Conectorii (cand faci montaje SMD te astepti si la conectori SMD cu conductori flex-plat-banda care pot fi scumpi sau indisponibili) - Unele componente sunt pretentioase (anumiti condensatori, senzori sau rezistoare de precizie, nu tolereaza temperaturi prea mari la lipire reflow si astfel trebuie sa schimbi pasta de lipit normala cu una de calitate pe baza de Bismut - low temp care te cam indoaie la bani) - Amprenta vs. puterea electrica max. acceptata vs. puterea termica max. acceptata vs. puterea termica disipata a componentelor prin PCB/radiatoare si toleranta la stres termic (rezistoare/mosfet) - Indisponibilitatea in format SMD - (low power) a anumitor tipuri de senzori, care (in format THT) ridica consumul total al circuitului electronic (SMD), rezultand un fel de overkill si overengineer - Costuri/disponibilitatea anumitor componente - Reparatii cateodata greu de efectuat Ce-i drept, un montaj in miniatura si cu componente SMD de calitate este de dorit (mai mult decat THT) in instrumentatie portabila, montaje RF miniaturizate, microrobotica si dispozitive portabile de inregistrare date. Link spre comentariu
informer Postat Mai 8, 2019 Partajează Postat Mai 8, 2019 Cred ca discutia e "larga" si greu spre imposibil de generalizat. Posibil sa fiu subiectiv... dealtfel sigur sunt subiectiv... dar pt. automatizarile pe care le fac si cu componentele cu care le fac pt. mine a fost o "pierdere" ca n-am "descoperit" SMD-urile cu ceva ani mai devreme. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 Deja discutia s-a dus spre off topic. Subiectul se inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate