Seppy Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Am comandat la un magazin online mai de mult o clona Arduino nano ,pe care nu am folosit-o . Acum am constatat ca nu pot incarca sketch-uri in el , desi am drivere pentru CH 340 instalate ( celelalt comandat de mult mai mult timp inainte, pe care l-am folosit ,merge ). Mai mult , nu comunica nici cu Arduino ca ISP sau USBASP . Ce pot sa mai fac sa-l pun in functiune ? Multumesc . Seppy Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 (editat) mi sa intamplat si mie sa nu incarce programul dar am setat la proceso r>>>328P... (old bootloader) si a mers. Dar de cele mai multe ori uitam sa aleg portul in care bagam cablul ca sa-l programez. Inca o chestie, Arduino Uno original imi arata ca port 6, dar cele contrafacute toate arata port 3 Editat Mai 6, 2019 de aureliu67 Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 6, 2019 Autor Partajează Postat Mai 6, 2019 Am incercat si asta .... degeaba . Nu stiu de ce nu-mi vede nici USBASP -ul cipul de pe placa , macar asta ar trebui sa mearga . Link spre comentariu
aureliu67 Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 (editat) Ala ti-l vede daca este original, la mine il vede doar arduino Uno care este original. Alt arduino Uno cona nu il vede , imi arata doar portul numarul cutare, la fel si arduino nano clone.. Dar eu am mai facut trasnai ca deobicei dealtfel. Am ars chipul CH340. Atunci clar ca nu a mai mers pana nu l-am schimbat. Vreau sa-ti spun ca sau defectat fara sa fie conectate la PC. Sau defectat in timpul executarii programului pe montajul respectiv. Nu stiu ce sa zic in cazul tau ca nici experienta de depanare nu am. Am doar experienta de a strica.. Editat Mai 6, 2019 de aureliu67 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 (editat) In "Device Manager" este "vazut" ca port? Led-ul POW lumineaza atunci cand Arduino este conectat la calculator? Led-ul L pulseaza dupa conectarea modulului Arduino la calculator? Masoara tensiunea intre pinii marcati 5V si GND, ar trebiui sa ai undeva intre 4.5V si 4.9V (chiar 5V) Daca la nici una dintre pozitiile de mai sus raspunsul este NU atunci: Verifica pinii mufei USB si refa lipiturile la nivelul lor (este posibil sa ai o lipitura rece). Inlocuieste cablul USB cu un altul si reia verificarile de mai sus. Cumpara alt modul. L.E.: Verifica si ce spune autorul din acest link: http://tefatronix.g6.cz/display.php?page=nanoclone&lang=en Editat Mai 7, 2019 de nico_2010 Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 7, 2019 Autor Partajează Postat Mai 7, 2019 Led-ul POW lumineaza , deci este alimentat , problema e ca nu comunica cu Atmega 328 nici Arduino ISP nici USBASP Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Revin si intreb: Led-ul L pulseaza dupa conectarea modulului Arduino la calculator? In "Device Manager" este "vazut" ca port? Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 7, 2019 Autor Partajează Postat Mai 7, 2019 Acum am ajuns acasa si am verificat , led-ul L la conectare pulseaza abia vizibil cca o secunda dupa aceea se aprinde si ramane aprins , si da in "device manager " este vazut ca port cu Ch340. Ceea ce ma surprinde e, ca nu pot sa-l accesez ca cip nici cu USBASP , ceea ce merge cu orice Arduino care il am sau l-am facut . Asta am mai patit-o cu Atmega cu fuse biti setati pentru oscilator cu cuart extern pe care nu le mai puteam accesa dupa scriere , s-ar putea sa nu lucre oscilatorul din Arduino asta ? Asta ar presupune ca bootloaderul cu fuse bitii sunt corect scrise in atmega ,dupa parerea mea . Ca aspect , cuartul de pe Nano care nu merge arata altfel ca acela la care functioneaza . Link spre comentariu
mihaicozac Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Daca nu e bootloaderul paradit probabil e defect microcontrollerul. Clonele chinezeşti vin de obicei preprogramate cu un Blink în ele, să le poţi verifica rapid dacă funcţionează. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Daca e bootloader-ul, atunci e usor de reprogramat...aceeasi procedura ca si la Arduino Uno. Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 7, 2019 Autor Partajează Postat Mai 7, 2019 asta cu reprogramatul bootloader-ului am avut si eu de gand , dar daca Atmega de pe clona nu comunica cu nimic ?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 (editat) Fa chestia asta foarte atent: https://www.arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoToBreadboard sau https://tutorial.cytron.io/2015/02/05/using-avr-usbasp-to-program-arduino/ Daca nu merge nici asa incearca, sa interoghezi microcontroller-ul cu AVRDudess prin USBasp, sa nu fie fuse-le setate aiurea. Sunt multe tehnici prin care poti "reinvia" un microcontroller si destule etape de parcurs pana sa-l declari cu adevarat "mort". Exista si tehnica de HV programming pentru resetarea generala. Toata chestia e sa nu fie deja ars. Perseverenta te poate face mai pregatit pentru viitoarele probleme de rezolvat. Editat Mai 7, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 7, 2019 Autor Partajează Postat Mai 7, 2019 (editat) Am incercat sa citesc microcontrollerul prin USBasp cu extreme Bourner ( acesta il folosesc de mult timp , am programat cu el multe Atmega si Attiny ) si nu reusesc deoarece nu comunica cu el . Editat Mai 7, 2019 de Seppy Link spre comentariu
vijelie02 Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 1 hour ago, celtik said: Exista si tehnica de HV programming pentru resetarea generala. Toata chestia e sa nu fie deja ars Atunci doar varianta asta a mai ramas. Link spre comentariu
Seppy Postat Mai 7, 2019 Autor Partajează Postat Mai 7, 2019 Varianta asta pica din oficiu , capsula pe Nano este foarte mica pentru a face lipituri , nu stiu daca este acces la toti pinii necesari la HV programming pe pinii lui Arduino nano , nu m-am apucat de Hv programming , am blocat doar un singur Atmega 8 si asa nu merita efortul de a-l construi Link spre comentariu
Postări Recomandate