Bogdan Valentin Fieraru Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 am o problema destu de delicata in reperarea unei placi pentru masina de spalat candy care in urma unui scurt al pompei de evacuare a ars triacul de alimentare al ei si in asa mod incat nici nu am avut dupa ce sa iau vreo valoare daca ma poate ajuta cineva o schema sau sfat ceva Link spre comentariu
validae Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Vezi ce triace se folosesc la zăvorul hubloului și la electrovalve, trebuie să fie de același tip.Dacă pui o poză clară de aproape a plăcii, poate deslușim ceva... Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 ... este ceva din gama Z0103/ Z0107, pe capsula tip BC (to-92). Link spre comentariu
validae Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Cred c-a înțeles totuși mesajul meu, același tip de tiristor cu cel de la pompă se mai găsește și la acționarea zăvorului ușii și la electrovalve....doar trebuie să se uite pe placă. Link spre comentariu
validae Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 Păi da, ne răspundem noi între noi, că inițiatorul a aflat ce i-a trebuit și n-a mai dat nici un semn.Mersi pentru contribuție.....poate le-o fi utilă și altora. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 (editat) Acum 14 minute, Florinel TV a spus: BT136 sau BT138 Aceste triace se gasesc in statii de lipit cu aer cald , si se mai gasesc prin aspiratoare dar mult mai puternice , am spus ca poate are vre-un aspirator defect si acolo gaseste Editat Mai 7, 2019 de Florinel TV Link spre comentariu
validae Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 (editat) Triacele alea mici (ex. ZN107) nu se pot înlocui întotdeauna direct (fără modificări) cu BT136 fiindcă sunt mult mai sensibile (semnale mici de comandă) și uneori se comandă pe front negativ... Triacul cel mare de pe placa MS e pentru variatorul de turație al motorului. Editat Mai 7, 2019 de validae Link spre comentariu
Bogdan Valentin Fieraru Postat Mai 8, 2019 Autor Partajează Postat Mai 8, 2019 scuzati intarzierea si multumesc de promptitudine.am reusit sa inlocuiesc triacul si sa refac traseu care era impuscat dar pompa tot nu vrea sa mearga iar eroare nu da sub nici o forma o sa incerc sa pun poza cu placa aici la masuratoare imi da aprox 20 v pe alimentare pompa Link spre comentariu
validae Postat Mai 8, 2019 Partajează Postat Mai 8, 2019 (editat) Să nu fi fost afectată ieșirea controllerului de defectarea triacului.Trebuie văzut dacă triacul e comandat direct de controller sau printr-o arie de tranzistori, tip ULN2003 sau asemănător.....vezi că pe lângă triac mai sunt și niște rezistențe SMD, poate s-a devalorizat sau întrerupt vreuna....compară prin măsurători valorile cu cele de la triacele bune.Măsoară între ieșirea controllerului care comandă triacul și masă pe domeniul de diode.Dacă dă valoare foarte mică (sub 500-700mV) s-a dus controllerul și trebuie schimbată toată placa.. Editat Mai 8, 2019 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum