informer Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Incerc sa deschid si io o discutie pe baza acestei intrebari: ce poate face cineva cu un CNP al altei persoane? Am vazut intr-un alt topic ca era sugerata stergerea unui document in care aparea CNP-ul unui coleg si ma intrebam daca-i o grija justificata sau nu. Personal mi-am scris CNP-ul pe mii de hartoage, de la diverse cereri/sesizari/adrese/etc. catre diverse institutii pana la catastifele celor de la Posta Romana, unde tin evidenta coletelor... cred ca nenumarate persoane ar fi putut avea acces la CNP-ul meu dar pana la ora actuala nu s-a intamplat ceva din cauza asta. Sau poate s-a intamplat si nu stiu... Deci, ce parere aveti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Pai ăștia normal ca pot sa il folosească dar sunt obligati sa asigure securitatea datelor personale, ca și instituții, acuma referitor la ce se poate face, sa zice ca eu vrea un credit online oare ce pot face cu CNP-ul!? Sau vreau sa depun o plângere penală etc ce pot face cu CNP!? Sau am pile la banca și știu ca cutare angajat poate sa ma ajute cu un credit sau împrumut, ii dau și lui normal oare ce pot face!? In plus Gdpr nu te lasă să publici asa ceva! Cat de naiv sa iti pui poze cu CNP-ul după ce ai pățit ce ai pățit și ai ramas cu burta goala, Doamne ferește, mai te trezești și cu casa luată de ci este ce dement! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Ca legislație Elforum nu lucrează cu date perso ale deci nu stochează asa ceva deci nu poate sa asigure siguranță datelor cu caracter personal și nici nu e obligat sa o facă prin urmare... https://www.google.com/amp/s/www.juridice.ro/573549/gdpr-datele-cu-caracter-personal-prelucrate-de-o-societate.html/amp Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Probabil ca momentan nu se poate face prea mult rău numai cu CNP-ul, nu știu exact, DAR trăim în Ro și asta ne ocupa tot timpul. Avind în vedere ca legislația se schimba de pe o zi pe alta și apar legi care de care mai cretine, cum poți fi sigur ca peste citeva luni-ani nu apare ceva care sa permită tot felul de potlogarii numai pe baza de CNP? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Nu au fizic ce face cu el, mai mult decat sa si-l bage in... Link spre comentariu
informer Postat Mai 5, 2019 Autor Partajează Postat Mai 5, 2019 Eu cred ca ar fi mult prea simplu daca orice om care cunoaste CNP-ul altui om ar putea face mare lucru cu el... nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi pe plaiurile mioritice... Pe de alta parte, cine fura cu pile sau fara pile, nu prea are nevoie de CNP-u` altcuiva... la urma urmei poti inventa un CNP f. usor, nu-i ca si cand ar fi validat pe loc oricand il treci pe-o foaie... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Gasiti pe internet informatiile pe care le contine. Cu exceptia a 3 din cifre, irelevante si ele, celelalte se regasesc oricum in buletin... Informatia de acolo este inutila. Da, e suparator pentru mine sa impart fara vointa mea informatii de gen, dar... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Acum 30 minute, Dan85 a spus: Nimic! Uite-l si pe al meu. 1750622293094 Deci nu ai,, curaj,, sa iti pui o amarata de poza și îți dai CNP-ul Poate îți fac un credit sa te satur :))) Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 In trecut multe magazine online îți cereau CNP-ul când emiteau factura pe p.f. La Banca Transilvania mereu când depuneam bani la ghișeu îmi făceau copie după CI, deci are balta peste nu trebuie sa caute pe net CNP-uri. Link spre comentariu
NICA Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Si totusi.... In urma cu vreo 15 ani ma suna cineva pe nr ascuns.De obicei nu raspund dar atunci aveam un mic busines si raspundeam. Era un individ care se recomanda de la Vodafone si-mi cerea cnp -ul. Pai cum ? ca voi il aveti acolo in baza de date ! Nu...ca el este de la alt departament si nu-l vede.Macar ultimele 4 cifre sa-i dau. Nu-ti dau ca lumea e plina de excroci si nu te cred,de aia suni fara numar. Ca suna de pe nu stiu ce calculator si de aia nu se vede numarul. Atata m-a zapacit si m-a aburit ca-i dau ce vrea. Dupa 5 minute sun eu la relatii cu clientii si intreb despre chestia asta... O doamna amabila verifica iute si-mi spune ca deja am o gaura de 65 lei ca am sunat in ultimele minute prin strainatate. A blocat totul acea doamna si am schimbat cu ea ultimele 4 cifre care se pare ca erau un fel de pin pe acolo.Dar banii furati de ala i-am platit. Probabil ca acum lucrurile s-au mai securizat dar tot nu-mi vine sa dau cnp-ul oricui.Chestie de patanie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Securizat pe... , acu câțiva ani au spart baza de date de la Cosmote și au ajuns datele prin tarile africane, eu nu mai eram clientu lor atunci dar tot am ajuns,, în Africa,, sunau aia cu nr de nu știu ce tara africana și băgau robotu sa vorbească în romana.... Nu am raspuns și nu știu ce vroiau... Sau ceva de genul asta https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/noul-tip-de-inselatorie-telefonica-mii-de-romani-primesc-apeluri-din-tari-exotice-ce-nu-trebuie-sa-faca-830718 https://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/teapa-cu-apeluri-telefonice-din-africa-nu-sunati-inapoi--217316489.html Odată de puneau sa apesti nu știu ce taste sa iti cloneze cartela, acum 15 ani parca... Deci ciuciu Security... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Acum 19 minute, Dan85 a spus: Vroia sa-si reincarce cartela din contul tau (numarul tau) . Parola din sistem erau ultimele patru cifre de la CNP. exact, era desteapta foc doamna care a spus ca s-a vorbit la telefon de suma respectiva! tinind cont ca sintem pe un forum tehnic, parca circula prea mult folclor pe aici! ca sa nu mai vorbim de cnp-ul lasat pe o gramada de site-uri de magazine on line obscure sau pe taloane la diferite tombole! Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 CNP-ul se putea afla foarte usor acum cativa ani, exista pe net un programas realizat de un individ pe nume Bute, care a realizat si cartea de telefoane a Bucurestiului in 2004, nu poti face nimic cu CNP-ul, nici cu un scan al cartii de identitate, nici cu o imagine a semnaturii, in caz de litigiu, se ocupa cei de la Criminalistica de aflarea adevarului, au departament de grafologie, fals in acte, etc. De luat credite bancare sau de intocmit fals in acte de proprietate imobiliara, auto, etc. tine figura pana la prima instiintare de plata sau pana remarca cineva vreo neregula si-l cauta pe presupusul titular. Cine face prostii din astea, ajunge mai devreme sau mai tarziu dupa gratii, nu va faceti griji...minciuna are picioare scurte, si cu legea nu te joci. Ar fi excelent ca elforum sa obtina certificat de operator de date personale, inscrierea pe forum sa se realizeze pe baza de scan dupa cartea de identitate+scan dupa o diploma de studii, scapam de clone infecte, de troli si de hateri. Epoca anonimatului pe internet se apropie de sfarsit, sa ne gandim numai cum a fost la inceputul radio-ului, fiecare isi construia emitatoare de care poftea(cu unde amortizate, cu motor, cu scantei oscilante, cu unde intretinute) emitea pe ce frecventa poftea(tot nu avea cum s-o masoare...), cu ce putere de emisie ii iesea, fara nici o autorizatie, fara nimic, pentru o scurta perioada era haos in eter, apoi totul s-a asezat pe fagasul firesc, nu mai putea continua situatia. Pe masura ce fenomenul Internet of Things va capata amploare, pe masura ce statele vor emite masuri contra fake news, iar reglementarile privind licentele software se vor inaspri serios, trecerea masiva in Cloud a sistemelor de operare si a programelor de aplicatii in special cele scumpe/voluminoase/consumatoare de resurse, se va ajunge la un echilibru sustenabil, amintiti-va ce nebunie era acum cativa ani cu DC++ si torrentele, s-a facut ceva curatenie acum, fluiera vantul pe torrente. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 @Spitfiresunt 90% la sută de acord cu tine până la partea cu "se ocupa cei de la Criminalistica de aflarea adevarului", asta îmi aminteste de aia cu "dormi liniștit, FNI veghează pentru tine". Până nu te dai de n ori peste cap și până nu albești, autoritățile nu fac nimic pentru tine. Asta daca nu cumva ești finu', nepot', .... lui x sau lui y. Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 La noi, da, dar incearca asta in Germania de exemplu, te salta Polizei in aceeasi zi. Si la noi se misca lucrurile destul de rapid daca e vorba de lucruri grave(trafic de droguri, terorism, etc) dar ceva mai lent daca e vorba de o escrocherie ordinara, insa daca faci taraboi, multe sesizari si mai ales mass-media(in special televiziuni) se misca si aici acceptabil lucrurile. Link spre comentariu
Postări Recomandate