Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare fir cald si rece ccfl

robert1000

Postări Recomandate

Va salut cu respect!

Am dat peste un tv lcd unde cuplele lampilor nu sunt cu fire, si nu pot sa-mi dau seama care e firul cald si care e firul rece la aceste lampi.

Intr-un capat lampile au camasa alba mai lunga, in celalalt capat mai scurta . Unde vine firul cald si unde cel rece?

Faceti abstractie de faptul ca lampile sunt cam uzate.

Multumesc!

20190503_211817.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

5

• validae

4

• vergil

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce model ? Schema te-ar lămuri ce și cum, poate nici nu are vreo relevanță practică ce fir e ,,cald,, și ce fir e ,,rece,,...

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator

Pleaca cu sonda oscului de la mijlocul tubului catre capete, pe rand. Sonda nu atinge nimic. ia capacitiv semnalul. Unde este mai mare semnalul este firul cald

Link spre comentariu

N-am osciloscop:)

E un tv samsung lcd cu 14 lampi, 4 trafo inverter, controller sem2006.

Lampile sunt conectate intre ele la masa la capetele din est , iar in vest la invertor. 

Modelul e le40b620r3p. 

Link spre comentariu

Era bine sa fie asa...dar din poza se vede ca o lampa are capul cu camasa alba lunga, urmatoare capul cu camasa alba scurta...si alterneaza asa ...una alba una neagra... asa ca am dubii.

Daca cumva pun invers vreo lampa face poc ceva?

Link spre comentariu

Am pus de proba o lampa ceva mai lunga dar se aprinde doar pe sfert, habar nu am de ce, ca nu e mult mai lunga ca celelalte.

Intrebare : daca pun o lampa care nu se aprinde complet si dezactivez protectia ca sa nu se mai stinga lampile, daca nu se incalzeste tare trafo inverter, il pot lasa asa? 

Link spre comentariu

Am avut vreo 10 lămpi din astea vreo doi ani (dintr-un tv cu ecranul spart), le țineam înfășurate cu folia de polarizare......dar ceva a căzut pe ele și n-a scăpat niciuna.Ți le trimiteam moka....ghinion.Poate alți colegi or mai avea....o să văd la serviciu, am un coleg care are un set complet de lămpi dintr-un tv din ăsta mare.Să văd ce mărime au.Ce lungime au lămpile tale ?

Link spre comentariu

Mai precis cati  milimetri  are de la un capat la altul . Eu am de 739mm , fi 4mm , iar capetele de 23mm , egale .

Daca va aranjeaza vb pe mp .

Link spre comentariu

Mâine văd ce are colegul și vă spun.Am vorbit la telefon cu el ieri și zicea ceva de circa 940mm....dar vedem mâine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări