robert1000 Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 Va salut cu respect! Am dat peste un tv lcd unde cuplele lampilor nu sunt cu fire, si nu pot sa-mi dau seama care e firul cald si care e firul rece la aceste lampi. Intr-un capat lampile au camasa alba mai lunga, in celalalt capat mai scurta . Unde vine firul cald si unde cel rece? Faceti abstractie de faptul ca lampile sunt cam uzate. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 (editat) Ce model ? Schema te-ar lămuri ce și cum, poate nici nu are vreo relevanță practică ce fir e ,,cald,, și ce fir e ,,rece,,... Editat Mai 3, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 Pleaca cu sonda oscului de la mijlocul tubului catre capete, pe rand. Sonda nu atinge nimic. ia capacitiv semnalul. Unde este mai mare semnalul este firul cald Link spre comentariu
robert1000 Postat Mai 3, 2019 Autor Partajează Postat Mai 3, 2019 N-am osciloscop:) E un tv samsung lcd cu 14 lampi, 4 trafo inverter, controller sem2006. Lampile sunt conectate intre ele la masa la capetele din est , iar in vest la invertor. Modelul e le40b620r3p. Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 Păi cred că ți-ai dat singur răspunsul.Capetele legate la masă sunt alea ,,reci,,.....zic eu. Link spre comentariu
robert1000 Postat Mai 3, 2019 Autor Partajează Postat Mai 3, 2019 Era bine sa fie asa...dar din poza se vede ca o lampa are capul cu camasa alba lunga, urmatoare capul cu camasa alba scurta...si alterneaza asa ...una alba una neagra... asa ca am dubii. Daca cumva pun invers vreo lampa face poc ceva? Link spre comentariu
robert1000 Postat Mai 3, 2019 Autor Partajează Postat Mai 3, 2019 Am pus de proba o lampa ceva mai lunga dar se aprinde doar pe sfert, habar nu am de ce, ca nu e mult mai lunga ca celelalte. Intrebare : daca pun o lampa care nu se aprinde complet si dezactivez protectia ca sa nu se mai stinga lampile, daca nu se incalzeste tare trafo inverter, il pot lasa asa? Link spre comentariu
robert1000 Postat Mai 4, 2019 Autor Partajează Postat Mai 4, 2019 Are cineva pe aici sa-mi trimita si mie 2 lampi de 40" sau chiar 37"? Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 Am avut vreo 10 lămpi din astea vreo doi ani (dintr-un tv cu ecranul spart), le țineam înfășurate cu folia de polarizare......dar ceva a căzut pe ele și n-a scăpat niciuna.Ți le trimiteam moka....ghinion.Poate alți colegi or mai avea....o să văd la serviciu, am un coleg care are un set complet de lămpi dintr-un tv din ăsta mare.Să văd ce mărime au.Ce lungime au lămpile tale ? Link spre comentariu
vergil Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 Mai precis cati milimetri are de la un capat la altul . Eu am de 739mm , fi 4mm , iar capetele de 23mm , egale . Daca va aranjeaza vb pe mp . Link spre comentariu
validae Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Mâine văd ce are colegul și vă spun.Am vorbit la telefon cu el ieri și zicea ceva de circa 940mm....dar vedem mâine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum