Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsea auto ,spray

dan-a2

Postări Recomandate

Vopsea la spray am găsit la o firma din Oradea care aduce de la Ford din Germania vopsea originala. Am comandat o mostră să văd ce au, un tub de vopsea și un tub de lac. Cu cea de la magazine îs lămurit. Ăștia zic ca au lacul inglobat în vopsea. Au pe naiba. Când o să vezi rugina pe ford sa-mi spui și mie. Stă nu bine, stă foarte bine la tablă. Nici cu restul nu e rău, are doar 140k, și nu-i fac reclama s-o vând. Am renunțat când avea 120k km acum câțiva ani, cred ca 3 spre 4, și acum are 140k km. Voiam benzinar și mai nou. Mașina veche merge, dar te fwte permanent cu nimicuri, ori ca mașina de baza, eu nu concep să am probleme. La a doua mașină, dacă apare ceva, asta e, ai timp să rezolvi, și ai cu ce te deplasa. 

Nu vreau să o las așa, pt că vreau să arate bine, nu ca o căzătură. As vopsi fața măcar, până la portiere, că să fie uniforma culoarea și vopseaua. Bara față trebuie schimbata, deci obligat vopsita, și o aripa pe stânga a fost atinsă. As schimba-o și pe aia.. Nu găsesc la dezmembrări la culoare. Capota am vopsit-o eu cu spray din magazin acum câțiva ani când mi-a lăsat o bufniță amprenta bucilor pe capotă. Mi-a cumpărat capota, dar era neagra. I-am dat un spray preparat, dar acum după câțiva ani, nu arată prea bine, deci revopsit. Și uite-asa sta treaba, nu pot s-o las așa. 

Link spre comentariu

Indiferent cat de bun este sprayul pe suprafata mare nu merge. 

Eu de fiecare data am vopsit afara, in garaj nu vedeam bine.

Vara cand e cald prinde pojghita imediat. Chiar daca se pune ceva pe ea nu conteaza. Singurul lucru care il facem, udam bine pe jos sa nu se ridice praf.

Link spre comentariu

Acum sa nu crezi ca sunt vreun mofturos, și am mari pretenții. Vreau sa o fac sa arate decent, nu ca ieșită acum pe poarta fabricii. În funcție de cum se va acomoda fata cu traficul probabil va merge la rabla și vom lua una noua. Dar ca începător nu e bine sa te arunci la masina nouă, mai ales la ce e acum în trafic. Ma rog sa se acomodeze și sa nu se sperie... Când ai curtea ta, e alta treaba, dar ca să ma bag în curte la băiat sa-i gazez tot pe acolo, parca nu se face. Și apoi eu vreau acum sa rezolv, nu la vară. Am găsit elementele care vreau eu să le schimb, pe o fiesta cu volan pe dreapta, adusa special pt dezmembrat, dar e albă. E bine, că pe alb prinde bine culoarea, dar trebuie revopsit. De ex broasca de la șofer nu merge prin telecomanda, doar mecanic, cu cheia. Ca să cumpăr broasca nouă, ma costa 250 lei. La dezmembrări, portiera întreagă, echipată e 300 lei. Pai nu merită? Merita numai dacă te gândești cât ai de săpat pana ajungi la broasca s-o schimbi. Cât timp pierzi, și cât înjuri, ca nu faci asta zilnic, ca să meargă șnur. Portiera ai pus-o în câteva minute, dar trebuie vopsita dacă nu e la culoare 

Tot ce voiam, erau niște preturi practicate acum, ca să știu cum stau când primesc ofertele, dar se pare că nu mulți fac operațiuni de acest gen, de nu am căpătat nici un preț concret. 

Link spre comentariu

Cam asta e pretul, sub o mie de lei nu prea gasesti decat vreun pensionar care mai scoate si el un ciubuc si iti gazeaza jumatate de masina ca sa faca o aripa.

Eu am avut de reparat o portiera anul trecut, am apelat la o favoare si am dat o mie de lei.

Gasesti laborator in Iasi (sunt mai multe chiar). Eu am colaborat de multe ori cu baietii care au laborator pe la fosta Sinta (acolo in intersectia de la Tesatura). Au si vopsea mai de buget, au si Glasurit, dupa buzunar. Probabil pot sa recomande si vreun vopsitor mai ieftin.

Temperatura de afara nu permite vopsitul inca, e prea frig sa se aseze corect vopseaua/lacul. Ar trebui asteptat pana prin martie probabil (cand stii ca temperatura nu mai scade sub 15 grade).

Link spre comentariu
Acum 5 ore, bmwh548 a spus:

Gasesti laborator in Iasi (sunt mai multe chiar). Eu am colaborat de multe ori cu baietii care au laborator pe la fosta Sinta (acolo in intersectia de la Tesatura). Au si vopsea mai de buget, au si Glasurit, dupa buzunar. Probabil pot sa recomande si vreun vopsitor mai ieftin.

Am găsit laborator pt preparare undeva pe dreapta după podul nicolina, dar asa cum am spus, calitatea vopselei lasă de dorit. Plus ca e scump. Am dat 50 lei pe un tub de 250ml,si fara lac. Când am cerut lac, au zis că e inglobat în vopsea și nu trebuie. Asta e, odată țepuit, a doua oară nu mai merge. Nici nu mai știu dacă mai funcționează acolo, sunt cca 6 ani de când am apelat la serviciile lor. Cred ca cea mai rentabila soluție este să aștept să apară la dezmembrări elemente de caroserie la culoare. Cu ușa o sa rezolv prin schimbarea broaștei, portiera fiind neatinsă și perfecta la vopsea. Cred ca actuator ul nu mai muncește și bănuiesc, dar nu sunt sigur, e parte integrată în broasca, închiderea centralizată a fost din fabrica, nu adăugată. Oricum, mi se pare exagerat de scump doar sa scuipi pe o aripa niște vopsea să pretinzi 1000 lei. O aripa de fiesta, e un petic de tabla, nu are 1mp... Nu sudat, nu îndreptat, nu chituit, doar matuit și vopsit. Vorba lui alica, o dau la trafalet și nu dau banii ăștia. Cel puțin la capotă, unde e suprafață dreapta, sigur va merge. Îmi pun speranțe în spray ul de la ford, poate aia au vopsea bună și duza nu împrăștie ca la cei care îmbuteliază, ci pulverizeaza. Firma care vinde, spune ca e vopsea originală...am comandat și voi vedea. 

Link spre comentariu

doru3160.Ciudate tarife la voi...Acu vreo 3 ani întrebasem pe unii la o vopsitorie în Severin de prețuri.Groso modo spuneau că e 500 lei "elementul".Un Opel ajungea cca 7000 lei!

Am vopsit la Motru cu 3800 lei toată maşina.După mine a vopsit un amic golful,cu înlocuirea unui prag,şi la costat vreo 5000 lei.Se mai scumpiseră vopselurile între timp.

În mod normal o aripă n-ar trebui să sară de 500 lei,asta cu tot cu materiale şi operații chituit,şlefuit şi vopsit.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, doru3160 a spus:

Și uite-asa sta treaba, nu pot s-o las așa. 

multi trag folie peste elemente...nu stiu cat costa....am vazut masina toata trasa in folie, nu ziceai , ca nu e vopsea...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Vorba lui alica, o dau la trafalet și nu dau banii ăștia.

Prin anii '90 si oleaca aveam un amic cu o dacie rosie.  Intr-o zi mi s-a parut ca rosul ala e mai proaspat.

O vopsise la trafalet cu vopsea de la Policolor.  Se vedea putin textura aia pe care o lasa trafaletul, dar fiind toata masina asa chiar arata ok. 

Link spre comentariu
Acum 39 minute, Усилитель a spus:

...nu stiu cat costa....

Acum 6 ani când am spoit cu spray capota era același preț cu vopsitul. Adică era 150 lei de foliat capota, și 150 lei de vopsit. Între astea aleg vopsitul, dacă e sa ma întrebi. 

Si mai e un aspect. La vopsea, faci nuanța la calculator. La folie, pui ce găsești mai apropiat, dar niciodată la fel. Când e alb sau negru, aia e. Dar când vopseaua are codul ei de culoare , e nașpa. 

Acum 9 minute, Alic a spus:

Se vedea putin textura aia pe care o lasa trafaletul, dar fiind toata masina asa chiar arata ok. 

Dacă vopseaua e de calitate și aplicata uniform, nu văd de ce nu ar face peliculă bună. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

În mod normal o aripă n-ar trebui să sară de 500 lei,asta cu tot cu materiale şi operații chituit,şlefuit şi vopsit.

Da, așa știam și eu, dar se pare că lucrează cererea și oferta. Probabil în Motru se uită aia după clienți. În Iași la cati bezmetici o pocnesc zilnic, au o grămadă de treabă. Am vorbit cu un coleg care a făcut o totală la un simbol, undeva pe lângă Roman. Lăsăm la o parte ca are suprafață mai mare de vopsit, l-a ajuns 3500 lei cu pregătire, vopsire și materiale. La pregătire a avut cateva reparații minore, cu chit. Prețurile ce le-am postat ieri, erau de pe site ul unui service, care actualiza prețurile și dădea o lista cu prețul de anul trecut și de anul ăsta. 

Tot mai mulți cunoscuți mă sfătuiesc să o las așa până în vară, și pana atunci să văd cum se acomodează fata cu babaciunea. Ca să nu zic, poate avea și ceva evenimente minore în trafic, asa că ce are acum, e numai bună de pocnit. 

Link spre comentariu

@doru3160Da. Cam astea sunt preturile per element de caroserie in Iasi. Anul trecut, 1400 lei am dat pe reparat aripa de pe spate la una dintre masini. Aripa era zgariata pana la tabla si usor bagata in interior. Daca nu se faceau presiuni asupra mea cu bagat masina in service as fi reparat-o eu, in curte.

Una dintre masini am dus-o la service pentru ca avea pragurile mancate de rugina. Si-au batut joc. Au dat cu chit si au vopsit. Dupa un an erau la fel de ruginite.

Am taiat cu flexul, am prins tabla zincata cu pop-nituri, chit cu fibra de sticla, chit de cutit, vopsea alchidica cu pensula si apoi vopsea de la magazinul din spate de la Lidl din Nicolina. Au vreo cativa ani pragurile si sunt in regula.

Magazinul mentionat potriveste nuanta, dar vopseaua e cam aspra, cam rugoasa si e mată. Probabil trebuie un polish fin si apoi lac. Nu am mai insistat pentru ca am incercat sa fac un polish dar am sters prin unele locuri vopseaua si  a trebuit sa revopsesc.

Daca masina e veche nu renteaza vopsit/reparat in service.

Parerea mea e ca preturile sunt prea mari in service. Cel putin in Iasi.

Link spre comentariu
Acum 23 minute, norad a spus:

@doru3160

Daca masina e veche nu renteaza vopsit/reparat in service.

Parerea mea e ca preturile sunt prea mari in service. Cel putin in Iasi.

E veche, e din 2007, chiar dacă are km puțini. Știu că nu merită mare investiție, de asta incercam să mă orientez spre căi mai domestice la preț. Culmea e că nu găsesc nici măcar broasca față stânga, nici în dezmembrări, nici la câteva magazine online. La un service îmi e și rușine sa zic ce preț au zis pt amărâta aia de broască. La dezmembrări e breambureala mare. Tot ce e pe site e epuizat și nu mai au de mult, dar nu actualizează, și ai impresia ca râgâie de piese, dar ei au câteva panarame pe stoc. O sa trec mâine pe la auto karma, de acolo am cumpărat mereu piese. Pe site nu găsesc ce ma interesează, dar dacă ma duc acolo e posibil sa am noroc să caute ei după vin ul mașinii și sa găsească ce îmi trebuie. Îmi bag picioarele în dezmembrările lor. Credeam că e o afacere, dar e cam fâsaita treaba. Tot pe nou o sa merg. Nu am avut niciodată bafta să nimeresc sh, credeam că o să am acum, fiind mașina veche, să se găsească și piese. Aia e, nu mai am răbdare să mai caut la smenarii ăștia cu sh. 

Link spre comentariu

Cateva informatii folositoare (se vede specificata temperatura obiectului de vopsit):

poza1.jpg

poza2.jpg

si de la lac:

poza4.jpg

poza3.jpg

Si cum arata un kit original (era si cu lac 2K):

poza6.jpg

In poza de mai jos se vede ca trebuie agitat spray-ul 2 minute, unghiul fata de obiectul vopsit si miscarea pe orizontala si verticala care trebuie executata in timpul vopsirii. 

poza7.jpg

Vopseaua dupa al doilea sau al treilea strat este intodeauna de o tenta mata de aceea musai trebuie dat apoi cu 2-3 straturi de lac. 

Link spre comentariu
Acum 29 minute, doru3160 a spus:

găsească și piese. Aia e, nu mai am răbdare să mai caut la smenarii ăștia cu sh. 

Problema la schrot-uri e ca se gasesc piesele care nu cad in functionare, alea care cad nu se gasesc sau cer pe ele cit pe una noua ce e "pe original".

Link spre comentariu

Da, înțeleg, dar nu cred că acum caută broască stânga față jumate de țară. Cred că asemenea surse, trebuiesc antamate. Vorbești cu gusterul de acolo, ii zici ce îți trebuie și să te anunțe când vine marfa. Mai vad și mâine, ca și mâine e o zi. Mai nașpa e când îți crapă măseaua, și stai cu mașina din cauza lor. La mine nu e urgență, o pot încuia din cheie, și pot merge asa cum e, fără probleme. Am vrut eu să fac să fie mai bine, dar mi-a pierit cheful. Așa că o să stau ca păianjenul la pândă, și dacă prind ce-mi trebuie, de bine, dacă nu, tot bine. Nici nu cheltui 2k euroi pe o mașină de 1k si nici ăia garantat. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări