Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iarba din jurul trandafirilor

Ovidanie

Postări Recomandate

Am tuia, am tufe de trandafiri si vreo 150 tufe de coacaz, agrise, zmeura, etc. Nu ma pot a propia prea mult cu  cositoarea de aceste  tufe asadar sunt nevoit sa stau in genunchi si sa inlatur iarba cu mana. Sincer, m-am cam saturat. Vreau sa pun in jurul fiecarei plante un disc de vreo 50 cm diametru, dintr-un material prin care sa nu creasca iarba. Pres de cauciuc, linoleum gros, ceva de genul. Suficient de greu sa nu-l ia vantul, suficient de ieftin sa nu supar ariciul din buzunar.

Ce material sa folosesc??

Pentru cei ce inca nu aveti asemenea culturi, aveti grija ce va doriti ca s-ar putea sa se implineasca!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

1

• dan-a2

1

• daniels

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Poți folosi orice material impermeabil și opac,  chiar și un pneu auto tăiat cu flexul pe jumătate.în afară de faptul că oprește creșterea buruienilor, păstrează umezeală în jurul plantei...

Anul trecut am pus printre tufele de roșii cartoane de ambalaj, recuperate de la un frigider.A fost super, nu a ieșit niciun fir de iarbă în zonă, anul ăsta cartonul s-a descompus natural și nici nu a fost nevoie de a fi îndepărtat, ce a mai rămas de-o palmă l-am tocat cu motosapa...

Editat de validae
Link spre comentariu

ierbicid. Pui un sac in capul tufei si dai cu o pompa mica de jur împrejur cu rundup. Am luat anul asta 4 butasi de coacăze negre si 4 de merisor. Smeura am pe lângă un gard , nu o intretin deloc

Link spre comentariu

Cautati "membrana anti-buruieni", preturi de la 6 lei/m2, permite trecerea apei, dar nu pot trece firele de iarba prin ea. Peste ea se pun diverse tipuri de pietris, dupa gustul omului, strat de cativa cm (buruienile nu cresc in pietris).

Link spre comentariu

In vestul Europei, am vazut in parcuri un material negru , tesut, acelasi material din care sunt sacii de rafie la noi. Materialul era bagat sub tufele de flori si peste material era lemn sau coaja tocata.

Cautati pe wiki varianta engleza "mulch".

Link spre comentariu

Geotextil, cum spun colegii. Tai patrate, mai faci o taietura de la una din marginile taiate pana la mijlocul patratului ca sa o poti pune in jurul plantei si apoi ingropi marginile in pamant. Eu am luat cu 3,9 lei mp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări