dan_b11 Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 Va salut, am cumparat un aparat PNI-901 pentru receptia canalelor transmise prin sistemul DVB-T2 pentru a-l folosi la tara. In cutie nu are antena cea mica. Am zis sa-l incerc inainte de a merge la tara cu el, si am folosit o antena care are scris pe ea SV9323, dvb-t, vhf/uhf. Rezultatul… nu prinde nimic. In orasul Reghin la 30 km de Tg Mures(am inteles ca aici ar fi ceva releu de transmisie). Testul l-am facut in apartament, etajul 3 cu antena in camera(deci nu a scos-o pe geam sau ceva de acest gen). Am folosit mufele RCA nu cea SCART. Acuma intrebarea mea este: antena o fi buna avand in vedere ca scrie pe ea dvb-t nu dvb-t2, sau chiar nu este semnal in bloc si trebuia scoasa afara. Daca am gresit aria rog un moderator de mute topicul in concordanta. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 Pentru orientare doar https://www.dvbnews.ro/harta-semnalului-tv-digital-terestru-in-romania/ Link spre comentariu
Den Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 Antena SV9323 e de camera ,doar pt. receptia posturilor locale, avand o raza maxima de 14km si asta in vizibilitate directa,scoasa la geam pe directia releului.In caz de obstacole,se reduce la 2..maxim 3km.Chiar ar fi fost ceva sa prinda..Nu are legatura ca scrie doar dvbt pe ea.Nu cunosc ce relee mai sunt in Tg-mures acum,dar pe vremuri foloseam celebrele ligheane turcesti ridicate la inaltime,peste casa,pentru receptia releelor analogice in comuna Petelea.( cam la 25km).Daca aveti tara la 3..4km de releu,probabil sunteti in regula si cu antena de camera,altfel va orientati la o antena exterioara. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Mai 2, 2019 Autor Partajează Postat Mai 2, 2019 'Tara' este in localitatea Milas jud Bistrita. Din cate vad pe harta ar fi releul de la Sabed cel mai apropiat , 18 km. Din pacate este o zona deluroasa asa ca vizibilitate directa, mai greu. Ceva antena exterioara exista la fata locului dar nu mai stiu ce si cum. Imi puteti recomanda o antena? in cazul in care nu am succes cu cea existenta. Link spre comentariu
Den Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 (editat) Eu nu prea pot sa va recomand,pentru ca sunt multe variabile.Clar ca indicata este o antena tip yagi.Sunt multe variante,depinde de nr. de elemente,cat si daca are amplificator si alimentator amplificator inclus.Una fara alta apa de ploaie.Cel mai bun amplificator este antena.Asa ca, cu cat are mai multi db in castig ea singura fara amplificator, cu atat mai bine.Conteaza mult si cablul tv de coborare,daca e adaptata bine impendanta lui cu cea a antenei,etc.,unele vin la pachet cu o porcarie,dar isi face treaba.Daca aveti ocazia,treceti prin piata/targ,cam in orice oras exista taverne (la rusi) unde puteti sa vedeti si constructia cat de rigida este.E pacat ca la prima vijelie sa cada din elementi.. Amplasarea ei iarasi conteaza.. vedeti cum faceti cu paratrasnetul.Daca acesta exista pe casa sau pe vreun stalp de curent din vecinatate.Daca nu,buna ar fi si o siguranta pt fenomene nedorite,dar costa... Impamantarea cablului de coborare nu o faceti decat daca stiti sigur ca e bine ceea ce faceti. Poate o antena yagi scurta cu putini elementi si amplificator inclus prinsa sub acoperis pe directia releului este cea mai comoda realizare. Asteptati,poate alti colegi au mai achizitionat antene pt. asa ceva si au o idee mai buna. Editat Mai 2, 2019 de Den Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum