doru77 Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 (editat) Cristos a inviat! Am instalat Linux Mint Cinnamon. Nu reusesc sa ma conectez la net (RDS) nici prin cablu, nici cu un stick usb de internet mobil. Cat am folosit linuxul respectiv live, de pe dvd, m-am putut conecta de pe stick. Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat! Editat Mai 1, 2019 de doru77 Link spre comentariu
modoran Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 Prin cablu te poti conecta foarte simplu fara nici o setare daca ai deja un router in fata ce contine setarile pppoe, iar stickul daca merge in modul "live" trebuie sa mearga si odata instalat. Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 1, 2019 Autor Partajează Postat Mai 1, 2019 Nu folosesc un router. Stickul, prin led-ul verde care se aprinde, pare ca functioneaza in modul live. Programelul care se afla pe stick pare ca nu functioneaza in linux. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 (editat) Pentru pppoe: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=203920 Atentie sa nu fii deja conectat pe alt calculator ca ramane conexiunea RDS agatata o perioada. Nu ai router, dar ce ai ? Fibra si media convertor de la ei ? Direct cablu LAN ? Introduci user si parola direct pe calculatorul/laptopul existent cu windows ? Procedura din link merge doar pentru ultimul caz. Pentru modemul ala USB daca il vede creezi o conexiune dial-up catre *99# si aia este. Poti verifica cu sudo lsusb daca este detectat. Editat Mai 1, 2019 de modoran Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 1, 2019 Autor Partajează Postat Mai 1, 2019 Este singurul calculator pe care il folosesc. Direct cablu LAN. Userul si parola le introduc in Linux. Pare ca se conecteaza, vede si modemul usb, apare in lista cu conectari, insa browserul nu lucreaza. Link spre comentariu
Angel39 Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 (editat) Salut, Ai creeat conexiune noua in consola s-au cu ajutorul network managerului? In log ce apare ? Ai instalat corect pachetul pppoeconf si pppoe? Editat Mai 1, 2019 de Angel39 Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 3, 2019 Autor Partajează Postat Mai 3, 2019 Salut! Am creeat o conexiune noua cu ajutorul managerului. Intre timp, am sters-o, am creat-o din nou si pentru scurt timp a functionat, dar cu deconectari dese. Este pentru prima oara cand folosesc Linux, deci este foarte probabil sa omit ceva sau sa fac ceva gresit. Cum accesez log-ul? Link spre comentariu
doru77 Postat Mai 10, 2019 Autor Partajează Postat Mai 10, 2019 Multumesc pentru raspunsuri. Am incercat si din consola, am reinstalat si pachetele pppoeconf, nici un rezultat. Pe un forum se afirma ca este un bug mostenit de la Ubuntu. In fine, mai studiez. Acum, imi apare la conexiunea prin cablu ca e nemanageriata. Ce inseamna asta? Link spre comentariu
validae Postat Mai 10, 2019 Partajează Postat Mai 10, 2019 (editat) Poți pune un print sau poză cu panoul conexiunilor, pe care îl accesezi din bară ? Poate observăm ceva ce ți-a scăpat... Folosesc Linux Mint și acasă și la serviciu și n-am avut probleme cu conexiunea, indiferent de modul de conectare.Nu a trebuit să instalez sau configurez nimic, a detectat toate conexiunile... Editat Mai 10, 2019 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum