Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avem si noi tornade ...

Postări Recomandate

32 minutes ago, GEO 53 BN said:

Dintotdeauna au fost tornade, nici pe departe de amploarea celei care a facut ravagii.

Nu, n-am avut. Așa cum o boare de vânt nu e tot aia cu un uragan, nici un vârtej care ridica praful nu este o tornada.

Nu e vorba numai de intensitatea fenomenului ci si de faptul că se produc datorită unor cauze diferite.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, cata rator a spus:

Nu, n-am avut. Așa cum o boare de vânt nu e tot aia cu un uragan, nici un vârtej care ridica praful nu este o tornada.

Nu e vorba numai de intensitatea fenomenului ci si de faptul că se produc datorită unor cauze diferite.

Cind eram copil am vazut minitornade cu diamatrul de circa 2m poate si mai mari de atit,care-au rupt fire de porumb din ograda si care scoteau un zgomot destul de sinistru.

Au aparut asa, din senin, disparind la fel cum au si aparut! Intotdeauna au aparut, vara, cind era foarte cald.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Tornada ( am scris  mai devreme in topic ) face " legatura " intre baza norilor ( supercelula ) si suprafata solului . Daca e gresit , m - as bucura sa fiu corectat . Vartejuri de zeci de metri  inaltime si alte rotocoale  n - au nici o legatura cu tornada , oricat le - am denumi minitornade si alte inventii lingvistice . Nici nu e greu de aflat . Sau , se pare ca este ...

https://ro.wikipedia.org/wiki/Tornadă

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ce sunt alea "minitornade"?:rade:

Ai văzut doar niște vârtejuri de vânt, așa cum ți-am mai spus deja. Tornada e altă mâncare de pește. E chiar așa greu să consulți wikipedia dacă vezi că ești contrazis, în loc să-ți susții părerile personale până în pânzele albe?

PS

În timp ce scriam văd că deja a încercat să te lămureasca și @gauss

2019-05-03_14-43.png

Link spre comentariu

Deci, nu avem absolut "nici un motiv" sa ne ingrijoram ca ar putea aparea vreodata, candva, vreo problema, la centrala nucleara Cernavoda si sa avem si noi un Fukushima personal...la noi nu exista cutremure, tsunami, prabusiri de avioane, nu exista nici tornade, asa ca "puteti dormi linistiti, FNI vegheaza".

Degradarea rapida a situatiei, incalzirea climei care a depasit si cele mai pesimiste scenarii din anii `70, impun masuri de forta maxima, vremea ecologistilor naivi din generatia power-flower care se legau de copaci pentru a-i salva, a trecut demult...

Se mai pot salva multe cu cateva minute inainte de cataclism, se poate obtine chiar o redresare spectaculoasa a situatiei, dar trebuie actionat urgent, cu duritate maxima(...).

Link spre comentariu

Asa ar trebui . Ma rog , americanii au avans ( ca de obicei ) , s - au apucat mai devreme de asa ceva . Sper sa nu beneficiem de alte chestii de pe la ei ... uragane , inundatii serioase etc . 

P.S. - prioritatea noastra a constat in data calendaristica neobisnuita ... , ar fi fost de asteptat undeva in miezul verii . Ca si temperatura de 20 si ... de grade , cu plus , pe care am primit - o anul acesta in Ploiesti , pe 4 februarie . Pe vremuri , peisajul normal la acea data era cu sanii , oameni de zapada etc . Cel putin eu asa mi - amintesc .

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

Asa ar trebui . Ma rog , americanii au avans ( ca de obicei ) , s - au apucat mai devreme de asa ceva .

P.S. - prioritatea noastra a constat in data calendaristica neobisnuita ... , ar fi fost de asteptat undeva in miezul verii . Ca si temperatura de 20 si ... de grade , cu plus , pe care am primit - o anul acesta in Ploiesti , pe 4 februarie . Pe vremuri , peisajul normal la acea data era cu sanii , oameni de zapada etc . Cel putin eu asa mi - amintesc .

Americanii aia ''ie'' niste prosti, sa ai tornada primavara inseamna sa fii jmecher !  :)

Link spre comentariu
5 minutes ago, gauss said:

Dacă ieșeau coco din tornade..., aducea barosanu' Trump și de revelion! La oferta " all inclusive", se ocupa neamu', și anume partea femenina de amănunte, el doar smenuia contabilitatea. 

El castiga cât și ce vrea Vladea. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări