Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avem si noi tornade ...

Postări Recomandate

2 hours ago, GEO 53 BN said:

Ca intotdeauna, țînțarul a fost ridicat la ''rangul'' de armasar!

Cit priveste metrul, acesta este, ca-n piata, kilogramul.  De multe ori, 1 Kg are 800-900g citeodata si mai putin!

Ca intotdeauna , o mica excursie cu autocarul in cauza , tarat , impins , pe sus , pe jos , teleportat , levitat etc . , dupa nevoi ... , le  - ar prinde bine multora . Pe ce distanta doresc ... Ar vedea mai la obiect cum devine cu armasarul ipotetic . Si eventual o mica vizita la spital , asa , de semnat ca nu e nevoie , si pentru evaluarea spitalelor de provincie . Macar la UPU , in zi ( libera ) de sarbatoare . Eventual ceva casa fara acoperis ... , si alte mici fleacuri ... , grindina aia cat caisele ... , oleaca de inundatie scurta , un sfert de ora ... ,  nici nu merita pomenite . Nici nu o fac ... , sant chestii care de fapt nici nu exista ! A nu se intelege gresit , nu doresc nimanui ( ca posibilitate ipotetica )  asa ceva ... n - am nici cel mai mic motiv , si nu sant genul ... , pasionat de starea caprei vecinului . Doar ca ar duce la adancirea perceptiilor transformate in concluzii corecte , impartasite pe  - aici , spre luare - aminte . Adica ce nu etc . eu , nu exista . Sau nu ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sint convins, ca multi( multe )din cei (cele) care am trait respectiva experienta, s-au ales cu desuurile patate cu ''cacao''si alte ''lichide'', sfincterele fiindu-le relaxate la maxim.

Oare unde a fost ''atotputernicul'' care sa-i ocroteasca?

Multi vor spune ca daca divinitatea ,n-ar fi intervenit,multi ar fi dat colțu'.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nu cred ca s - a intamplat . Mai ales daca iau de buna zicerea dvs . " , țînțarul a fost ridicat la ''rangul'' de armasar! " . Cat rau poate cauza o insecta mica , de care faceti vorbire ? Sau , tradus ... , ceva ce nu e de luat in seama ? In rest , ma feresc sa comentez despre divinitate , si sa scriu atotputernicul cu ghilimele . Nu e vreo observatie sau sugestie , doar sa nu se iste confuzii si asemanari . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 1 minut, gauss a spus:

...........................................................

... , ceva ce nu e de luat in seama ? 

Exact!

E vorba de cei care afirma ca autocarul a fost tirit cca 1km cind de fapt,n-a fost tirit mai mult de 50 si ceva de metri!

Link spre comentariu

Nu ma numar printre ei . Am scris mai sus ca cine are ochi de vazut , poate vedea ce si cum . Am pus si link - uri . Foto si video , nu cred ca sunt trucate . Au aparut la minute dupa ... , nu stiu cine statea de editat . 

In fine ... , acum inteleg de ce nu s - a intamplat , deci nu exista etc . Mai bine mai tarziu decat niciodata . Kilometrul ( de unde o fi ... ) e de vina . Buna judecata ... , din pacate nu mi - a iesit la perceptie ! Nu putem fi toti asa profunzi , eu sigur nu !

P.S. - ar trebui anuntate si autoritatile , sa nu se mai agite :

https://www.antena3.ro/actualitate/social/raed-arafat-dupa-sedinta-anm-ro-alert-va-anunta-si-fenomene-meteo-519263.html

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cercetări meteorologice serioase se fac abia  de vreo 200 de ani.

Clima in diverse areale geografice e intr-o continuă schimbare, nu-i (și n-a fost nimic) "bătut în cuie" pe parcursul existenței Pământului.

Mai ales in zonele temperate.

Poate există anumite cicluri climaterice, ce se repetă la intervale mai mari decât cei 200 de ani amărâti pe care i-am cercetat noi. 

Poate acum 400-500 de ani au mai fost tornade F2 și F3 pe teritoriul nostru. Poate au fost și în urmă cu 1000 de ani, 1500, etc iar acum le-a (re)venit vremea. Poate cineva să dovedească contrariul? 

Aș zice că nu ... deoarece sunt fenomene RARE și IZOLATE. Și nu existau autobuze in locul/momentul nepotrivit, ca să fie luate de vânt. Nici mijloace mass-media care să difuzeze evenimentele. Și nici aparatură audio-video, care să înregistreze eventuale mărturii ale localnicilor, cum că ar fi zburat vaca 1 km pe câmp.

Poate in acele vremuri chiar a zburat vaca sau acoperișul de paie, așa cum autocarul de azi a ajuns pe câmp (și) datorită tornadei. (Acel "și " e important).

În fine, fiecare cu părerile sale.

Momentan nu mă panichez, vizavi de problemele climei. Nu se panichează nici președintele celei mai puternice națiuni din lume, pe care (personal) îl respect. Ne-a spus-o clar: there is nothing wrong with the weather! :rade:.

Link spre comentariu

Bun argument . Credibilitatea d - lui Trump e deasupra oricarei banuieli , e etalon recunoscut in domeniu . Ca si competenta vis  - a - vis de problemele unde rosteste sentinte in mod regulat si consistent , de la emigratie ( dusman de moarte ) pana la spatiul cosmic . Din nefericire , nu - l prea ia nimeni in seama . Nici macar sefii de stat aliati ... Ma rog , inteleg ca mai sant ( totusi ) . Motivele ... le poate gasi fiecare , mai ales cele care se pliaza pe propriile convingeri . Dobandite sau imprumutate ... Si nu e rau , trebuie sa existe pluralism de pareri . Cu emigratia a nimerit - o aproape perfect

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ivana_Trump

https://ro.wikipedia.org/wiki/Melania_Trump

Nu mai pun link - uri , mie mi - a placut in copilarie personajul Pinocchio . Prefer sa raman cu amintirea de atunci , nu cu sosiile reale , mult mai consistente . 

Intre timp , lucrurile evolueaza , fara sa tina seama de dl. Trump . Si se intampla si unde are jurisdictie , si unde nu . Personal ma rezum sa urmaresc evolutiile , si sa trag propriile concluzii . E mai dificil decat de  - a gata , asta este ... Si nu gasesc motiv de " panica " , dupa cum cred unii . Printre cauze , ar fi si fereastra mica de oportunitate in care as putea sa vad in viitor ce si cum . Dupa cum si convingerea ca civilizatia umana va ajunge (si) la momentul deconturilor , nu - i chiar asa departe . Ca nu se intampla maine , e suficient pentru personaje gen dl. Trump , nu - i chiar ficior in floarea varstei active .

https://www.foxnews.com/science/melting-mount-everest-glaciers-reveal-dead-climbers-bodies-report

http://jurnal.md/ro/news/98ebd9b6e869480b/video-ursul-polar-ratacit-la-700-de-kilometri-de-casa-in-cautare-de-hrana-a-fost-intors-in-habitatul-sau.html

As putea sa umplu zeci de pagini cu link - uri , dar sant " FAKE NEWS " , dupa cum e denumit conceptul la moda . Lansat de cine ? ... , ati ghicit ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Untold a spus:

Am vazut efectele tornadei cu totii, acum ramane sa deslusim cauza...eventual sa o si combatem...........

Dintotdeauna au fost tornade, nici pe departe de amploarea celei care a facut ravagii. Am vazut mini tornade de foarte multe ori,cind eram copil. In general, apareau vara, cind era foarte cald. De combatut, nu stiu cum ar putea fi combatute, pentru ca apar, fara nici un avertisment. Meteorologii sint singurii care au putea oferi o explicatie! Cred ca prin ciocnirea a doua fronturi atmosferice,un front rece incarcat cu umiditate se ciocneste cu un front cald care se ridica ,dind nastere unor turbioane. Cu cit diferentele de temperatura vor fi mai mari, cu atit turbioanele vor fi mai mari. La fel  vinturile puternice isi aduc aportul,la aparitia tornadelor.

Parerea mea!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Da, pe vremuri apareau pe caldura mare, am vazut una care a luat pe sus o capita de fin, a imprastiat`o pe vreo 200m si apoi a cazut ce a mai ramas acolo.

Povestea matusa mea ca au fost unele care au rasturnat carul cu fin dar pina a rasturma un autobuz...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări