Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avem si noi tornade ...

Postări Recomandate

https://www.hotnews.ro/stiri-mediu-23115557-video-tornada-filmata-prahova-calarasi.htm

Se pare ca a fost rasturnat un autocar , si alte pagube . Cel putin la mine in judet ( Prahova ) a fost o grindina majora si ceva vijelii , pe unde a lovit n - a durat decat ceva ( putine ) minute . Sant si pagube ( acoperisuri etc . ) , din ce am vorbit la telefon cu ceva cunoscuti .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Vor fi tot mai dese si mai violente astfel de furtuni si vijelii in anii urmatori. Nu mai vorbim de perioada de canicula severa in lunile de vara, cand se vor depasi recorduri de temperatura de la an la an.

In Bucuresti s-a intunecat serios la 15:50, s-a dezlantuit o vantoasa serioasa, a plouat torential cam 20 minute, acum e soare si liniste.Dar urmeaza un curent de aer cald din SE, care va aduce zilele urmatoare alte ploi torentiale.

https://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=12.59,49.42,1913/loc=20.002,56.723

Link spre comentariu
11 minutes ago, Dan85 said:

Un fenomen meteo...  In copilarie am vazut o tornada de asta, la scara mai mica.

Trebe sa ne inchinam la ea, sau ce?

Face fiecare ce doreste . Acum niste ani , cand s - a intamplat la Facaieni , am urmarit cu interes explicatiile ANM , cum ca e imposibil etc . Intre timp , lucrurile s - au mai schimbat . Nu poti nega faptul ca s - a rasturnat un autocar , si sant ceva raniti . Deja fusesera prezentate filmari , sant cu zecile . Ca atare , s - a recunoscut cu juma' de gura . In lipsa indicatiilor de la ... , totul a sunat hilar . Ma rog , pentru mine .

P.S. - eu n - am vazut tornade in copilarie . In schimb , am vazut originale , la mama lor ... de vreo 3 ori . Prima data in 2000 .

P.P.S. - chiar acum un papagal ( gulerat ) , momentan meteorolog , spune ca el n - a invatat in fac . despre ... , deci e improbabil sa existe in interiorul granitzelor noastre .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 3 minute, Dan85 a spus:

Un fenomen meteo...  In copilarie am vazut o tornada de asta, la scara mai mica.

Trebe sa ne inchinam la ea, sau ce?

Nu trebuie sa ne inchinam la ea , ci sa-i punem la zid pe cei ce au distrus mediul (casa in care locuim). Ca omenirea a dorit sa traiasca cit mai bine , dar asta a facut-o in detrimentul climei .

Link spre comentariu

La noi (lângă Buc.) a fost vânt puternic și ceva ploaie, in două reprize. Nimic neobișnuit pentru acest sezon.

Personal nu simt "încălzirea globală", atât timp cât aprind focul în casă 7 luni pe an :rade:.

Fenomene extreme sunt și au mai fost, încă de pe vremea când nu erau autobuze. Poate azi sunt mai mult mediatizate (fenomenele). În fine, nu sunt expert climatolog. 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Din totdeauna au fost( pe la noi) tornade ,dar nu de marimea celei prezentate. Cind eram copil,vara, cind era cald ,se iscau(destul de frecvent) din senin minitornade!  Noi le spuneam virtejuri,holburi. Unele erau destul de mari, cu diametre de pina la 2m.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
25 minutes ago, Dan85 said:

BOR nu intervine cu ceva aplicatii pentru astfel de fenomene?:rade:

Pai daca suntem niste necredinciosi si nu mai cotizam si noi, nici danel nu se mai roaga pentru noi.

E dumnezău suparat pe noi si mai dă cate o vijelie.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Cine vorbeste de incalzirea globala ? Sant fake news ! De exemplu , anul acesta ... , la mine la Ploiesti au fost peste 20 de grade . Record national , de cand se efectueaza masurari consfintite ( si consemnate ) de meteorologi ( aproape 200 de ani ) :

https://www.observatorulph.ro/viata-prahovei/106240-record-de-temperatura-in-prahova-pentru-luna-februarie-19-5-grade-celsius-prognoza-meteo-pentru-urmatoarele-doua-saptamani

Din ce - mi mai amintesc ( foarte vag ) , e o temperatura normala pentru acea data . Ma rog , era cu minus ... ,  nu stiu cat de relevant ! Si tornade erau ... , noroc ca nu prea erau autocare ! Si lumea muncea , nu freca pixu' de sarbatori ... n - avea timp de tornadele zilnice din 30 aprilie . Fie ele si de 2 metri diametru . Sau de patru . Sau mai mari ... La cate am citit si vazut , tornada face legatura intre patura de nori si sol . Asa or fi fost si cele mentionate ... , numai ca au uitat sa le treaca in manuale . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Vina capitalismului a consumerismului a caliciei a prostiei umane în curând distrugem planeta :retyutru

Acum 31 minute, Dan85 a spus:

BOR nu intervine cu ceva aplicatii pentru astfel de fenomene?:rade:

Si omul simplu se poate ruga, da ce sa ma zic dacă nici popii nu se mai roaga(în particular) nu te oprește nimeni sa te rogi când vezi asa nenorocire decât sa stai cu smamartfonu în brate! :rzb

Link spre comentariu

Acum esplica o tanti meteo - oloaga ... Sant numai chestii locale , pe cateva sute de metri , si nu dureaza toata ziua . M - am mai linistit ! ... nimic nou , deci ...

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video-imagini-incredibile-filmate-azi-in-romania-o-tornada-ca-a-in-filmea--217853.html

Sant norocos , (si) la mine in judet a fost ! E anotimpul lor , de 1 Mai ! ... e stiut ca le vedea toata lumea , de (si) la defilare !  Acu' s - a grabit , a venit cu o zi mai devreme . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări