Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Pioneer nu cupleaza releul

alex26

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

6

• alex26

5

• doru3160

4

• Marian

3

O sa verific exact ce pin al releului era lipit acolo. În afară de acel pin, mai erau lipituri reci la încă 2 pini. Posibil ca cel din poza sa fi avut rol doar de fixare, iar defectul sa fi fost din cauza celorlalte lipituri. 

Link spre comentariu

Momentan nu am acces la schema sau amplificator, dar din ce am studiat pozele și portiunea de schema postate anterior, acel pin este conectat la strapul B201 ( cel mai apropiat de releu dintre cele 4 strapuri din stânga jos), și mai pare alimentat chiar de dioda D514 (12V) si cei 2 conzi poliester aflați în dreapta jos in poza cu cablajul văzut de sus.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Trebuie vazut care e rolul pinului in structura releului, pt ca daca e neconectat intern, atunci poate fi lipit oriunde fara probleme. Insula aia prea pare cu traseul de cupru corodat in jurul terminalului ca sa se poata face o lipire de calitate in baie de cositor.

Link spre comentariu

Am studiat un pic mai atent cablajul si cred totuși ca era un pin de fixare sau o dublura a pinului de alimentare cu 12V și n-a fost niciodată lipit. Spun asta pentru ca daca va uitati in poza cu pinul incercuit de mine, imediat în stânga, pe același traseu, se vede o lipitura mare, acolo este lipit tot un pin al releului, se mișca și acela și lipitura era slăbită,  dar fiind tăiat mai scurt, în poza nu prea se vede bine. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări