Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compatibilitate motoare

Vizitator

Postări Recomandate

Salut. Am o imprimanta Tevo Tarantula ce vine echipata cu stepperele 17HD4401-C5.18

Eu as vrea sa-i fac upgrade la axa Z adaugand inca un motor. Este un KIT pentru upgrade, problema ca motorul din kit are seria 42HD4027-02

As vrea sa stiu daca motoarele vor fi compatibile. Si nu ma refer daca "bate la gauri", ci ca si specificatii. Ideea ar fi sa se roteasca la fel, altfel acest upgrade va fi un esec..

Am cautat informatii dar nu prea am gasit, si nici nu ma pricep foarte bine. Din ce am gasit eu...la fel ar fi Step angle, ambele fiind de 1.8º

Difera curentul, tensiunea...poate torque..

Va rog , putin ajutor...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc_step

8

• dany_cta

6

• Liviu M

3

In loc sa pui doua motoare si sa te complici cu o eventuala nesincronizare perfecta intre ele, mai bine pui un ax lung (tija inox) dintr-o parte in alta, cu fuli pe ambele capete si un motor (poate chiar mai puternic daca crezi ca e nevoie, posibil sa nu fie) care sa invarta tija dintr-un singur capat.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Vizitator

mi-as fi dorit si eu mult mai mult varianta asta cu dual z 1 motor, dar pentru ca in romania nu prea gasesc curele inchise GT2 la dimensiuni, a cazut ideea. mie mi-ar trebui una de 670mm ca sa mi se potriveasca si nu am gasit nici pe aproape.

nu sunt adeptul asteptarii prelungite, gen china...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

cureaua nu trebuie sa fie inchisa, nu vad nici un avantaj in asta, doar dezavantaje. Imbinarea se face pe cursor (piesa in miscare).

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
45 minutes ago, dany_cta said:

cureaua nu trebuie sa fie inchisa, nu vad nici un avantaj in asta, doar dezavantaje. Imbinarea se face pe cursor (piesa in miscare).

La z nu exista nicio piesa in miscare. Trebuie sa fie inchisa, ca invarte 2 roti dintate.

Link spre comentariu
Vizitator

se poate si cu ea deschisa, daca renunti la melc. dar nu vreau asa ceva, pentru ca ramai fara putere, si axa X nu imi este foarte usoara.

Link spre comentariu
18 minutes ago, Aw Genetix said:

se poate si cu ea deschisa, daca renunti la melc. dar nu vreau asa ceva, pentru ca ramai fara putere, si axa X nu imi este foarte usoara.

Axa z daca nu este pe surub, nu este axa z. Surubul este baza.

La axele orizontale merge bine cureaua, dar la cele verticale, uita de curea.

Editat de cnc_step
Link spre comentariu
25 minutes ago, Aw Genetix said:

nici nu ma gandeam. cred ca o sa iau o curea de 852mm (cea mai apropiata ...) si o plimb de colo colo , ce sa fac..

Fa varianta care ai gandit-o, cu 2 suruburi si 2 motoare. Pune motoarele in paralel pe acelasi driver, urca curentul pe driver, si spor la printat.

Restul, povesti!!

Editat de cnc_step
Link spre comentariu
Vizitator

ok....

folosesc marlin. si placa de baza e cea originala de tarantula. MKS1.4

nu ar fi mai ok sa fac din soft sa ma conectez pe E1 ?

posibil sa am diferente mai mari decat pe acelasi driver(paralel) din cauza intarzierilor din soft ?

Link spre comentariu

Nu ai inteles. Pune motoarele in paralel (firele de la motoare), si apoi le cuplezi la driverul din placa originala.

Urci curentul din driver la dublu daca poti din semireglabil daca ai, daca nu il lasi asa, dar vei avea putere mai mica. Dar nu conteaza ca greutatea de ridicare este aceasi.

Link spre comentariu
Vizitator

ba da cnc_step am inteles ce spui. doar ca mai este o varianta in marlin, sa iesi separat pe E1 cu al doilea motor.

ma gandeam sa aiba totusi driver separat, pentru ca in soft daca activezi variabila [Z_DUAL_STEPPER_DRIVERS] genereaza pulsurile si pe pinul aferent lui E1.

presupun ca o sa fie o intarzierede comanda undeva la  1-2 uS osciloscop, cat dureaza sa deschida controlerul primul port dar mna.

fiind doua variante de conectare, hardware si software, ma gandeam care ar fi mai ok.

am inteles ce spui, doar ca e posibil ca doua motoare chiar si identice sa aiba parametri putin diferiti

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Varianta mea este cea mai sigura.

Daca mergi cu 2 drivere si motoarele nu au encodere, risti.

Dar varianta cu motoarele in paralel este sigura. Daca legi 2 motoare in paralel fara driver, si invarti axul la unul, o sa vezi ca si al doilea se comporta la fel, adica se invarte.

Plus iesi si mai ieftin, iar driverul din placa sigur duce pana la 2,5A. Cum motoarele nema 17 au pana in 1,2A, poti sa pui lejer 2 motoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări