adrian_gro Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Salutare ! Am un amplificator auto mosconi gladen one 240.2 care are urmatoarea problema, la oprire ( decuplare remote ) capacitori din sursa se descarca brusc pe difuzoare. Am tot cautat schema .. nu o gasesc . Are careva idee ce ar putea cauza lucru asta ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2019 Partajează Postat Aprilie 30, 2019 Acum 22 ore, adrian_gro a spus: Salutare ! Am un amplificator auto mosconi gladen one 240.2 care are urmatoarea problema, la oprire ( decuplare remote ) capacitori din sursa se descarca brusc pe difuzoare. Am tot cautat schema .. nu o gasesc . Are careva idee ce ar putea cauza lucru asta ? Ce treaba au capacitorii din sursa cu etajul final audio?(difuzoare)!? Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 30, 2019 Partajează Postat Aprilie 30, 2019 Sanatate permanenta ! Treaba lor e sa filtreze tensiunea de alimentare a etajului final (la care e legat difuzorul).Eu cred ca se refera la acel "poc" care apare la disparitia tensiunii de pe audio. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2019 Partajează Postat Aprilie 30, 2019 Acum 23 ore, adrian_gro a spus: Salutare ! Am un amplificator auto mosconi gladen one 240.2 care are urmatoarea problema, la oprire ( decuplare remote ) capacitori din sursa se descarca brusc pe difuzoare. Am tot cautat schema .. nu o gasesc . Are careva idee ce ar putea cauza lucru asta ? Amplificatorul arata asa? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2019 Partajează Postat Aprilie 30, 2019 Incearca cu alta sursa de semnal intrare audio,posibil ca acel pocanit cum spune surubarila,sa vina din aparatul care insereaza semnalul audio.Nu pune semnal catre amplificator direct de pe finalii audio (casetofon,cd player,etc).In ultima instanta capacitorii pe iesire sursa devalorizati(se descarca rapid).Pune o poza cu aparatul in cauza ca cea postata de mine.Bafta...! Link spre comentariu
adrian_gro Postat Aprilie 30, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2019 (editat) 47 minutes ago, clement said: Amplificatorul arata asa? Salutare tuturor, asta .. e senzatia ce o am .. ca se descarca ceva brusc si tare in difuzoare .. si nu e muzica :)) pe o iesire impinge difuzoru iar pe cealalta iesire trage difuzor cand se intampla "bubuitura" @clement da asa arata in interior, am incercat diferite surse de semnal in masina,in casa cu semnal de la PC , fara semnal Condensatori sunt Daewoo albastri la fel ca cei din poza dumitale, nu prezinta umflaturi .. deformari .. si nici pe placa nu is urme de electrolit scurs. @validae eu nu .. cu toate ca in etaju de preamplificare se vad 2 operationali deplasati .. relipiti Editat Aprilie 30, 2019 de adrian_gro Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 30, 2019 Partajează Postat Aprilie 30, 2019 Deplasarea membranei dif-urilor e cauzata de aparitia unei tensiuni pozitive/negative pe iesiri atunci cand sursa de alimentare e oprita de la REM.O cauza ar putea fi descarcarea inegala a filtrajelor de pe ramurile V+/V-. Link spre comentariu
adrian_gro Postat Aprilie 30, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2019 44 minutes ago, surubarila said: Deplasarea membranei dif-urilor e cauzata de aparitia unei tensiuni pozitive/negative pe iesiri atunci cand sursa de alimentare e oprita de la REM.O cauza ar putea fi descarcarea inegala a filtrajelor de pe ramurile V+/V-. Multumesc de reply @surubarila Am sa schimb filtraju sa vad ce se intampla mai departe. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 La 30.04.2019 la 17:48, adrian_gro a spus: Multumesc de reply @surubarila Am sa schimb filtraju sa vad ce se intampla mai departe. Ceva realizari in cazul subiectului,ne poti relata?? Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 Ai putintica rabdare , a gasit ceva defect si lucreaza la el. Stiu pt. ca mi-a trimis MP. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2019 Partajează Postat Mai 3, 2019 Acum 21 minute, surubarila a spus: Ai putintica rabdare , a gasit ceva defect si lucreaza la el. Stiu pt. ca mi-a trimis MP. Ok,inseamna ca este pe calea cea buna... Link spre comentariu
adrian_gro Postat Mai 4, 2019 Autor Partajează Postat Mai 4, 2019 Va salut domnilor am urmat sfatu dumitale @clement si al lui @surubarila , in sursa sunt cate 2 condensatori 1000uF la 63v in paralel pe ambele ramuri , si in ciuda faptului ca nu erau umflat si nici urme de electrolit scurs sub ei .. 1 avea capacitate de 0,3uF :). Am comandat condesatoarele de pe farnell .. astept sa vina si testez apoi daca mai are au ba ceva Va multumesc de interes! Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 On 4/30/2019 at 2:41 PM, clement said: Ce treaba au capacitorii din sursa cu etajul final audio?(difuzoare)!? Au treaba cu etajul final.Adrian , schimba-i pe toti sase ! Link spre comentariu
adrian_gro Postat Mai 4, 2019 Autor Partajează Postat Mai 4, 2019 @surubarila capacitori din dreapta sunt 3300uF la 16v .. sunt pe intrare i-am masurat par'Ok. Dar daca fac figuri ii schimb. Multam ! Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 4, 2019 Partajează Postat Mai 4, 2019 Cum doresti dar tot l-ai desfacut si stii vorba : o sa faca figuri cand ti-e lumea mai draga.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum