Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto Mosconi

adrian_gro

Postări Recomandate

Salutare !

Am un amplificator auto mosconi gladen one 240.2 care are urmatoarea problema, la oprire ( decuplare remote ) capacitori din sursa se descarca brusc pe difuzoare.

Am tot cautat schema .. nu o gasesc .

Are careva idee ce ar putea cauza lucru asta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

5

• adrian_gro

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 22 ore, adrian_gro a spus:

Salutare !

Am un amplificator auto mosconi gladen one 240.2 care are urmatoarea problema, la oprire ( decuplare remote ) capacitori din sursa se descarca brusc pe difuzoare.

Ce treaba au capacitorii din sursa cu etajul final audio?(difuzoare)!?

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Treaba lor e sa filtreze tensiunea de alimentare a etajului final (la care e legat difuzorul).Eu cred ca se refera la acel "poc" care apare la disparitia tensiunii de pe audio.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, adrian_gro a spus:

Salutare !

Amplificatorul arata asa?

mosconi-gladen-one-2402-car-hifi-endstufe-2-kanal-6694.jpg

Link spre comentariu

Incearca cu alta sursa de semnal intrare audio,posibil ca acel pocanit cum spune surubarila,sa vina din aparatul care insereaza semnalul audio.Nu pune semnal catre amplificator direct de pe finalii audio (casetofon,cd player,etc).In ultima instanta capacitorii pe iesire sursa devalorizati(se descarca rapid).Pune o poza cu aparatul in cauza ca cea postata de mine.Bafta...!

Link spre comentariu
47 minutes ago, clement said:

Amplificatorul arata asa?

mosconi-gladen-one-2402-car-hifi-endstufe-2-kanal-6694.jpg

Salutare tuturor,

asta .. e senzatia ce o am .. ca se descarca ceva brusc si tare in difuzoare .. si nu e muzica :)) 

pe o iesire impinge difuzoru iar pe cealalta iesire trage difuzor cand se intampla "bubuitura"

@clement da asa arata in interior, am incercat diferite surse de semnal in masina,in casa cu semnal de la PC , fara semnal 

Condensatori sunt Daewoo albastri la fel ca cei din poza dumitale, nu prezinta umflaturi .. deformari .. si nici pe placa nu is urme de electrolit scurs.

@validae eu nu .. cu toate ca in etaju de preamplificare se vad 2 operationali deplasati .. relipiti

Editat de adrian_gro
Link spre comentariu

Deplasarea membranei dif-urilor e cauzata de aparitia unei tensiuni pozitive/negative pe iesiri atunci cand sursa de alimentare e oprita de la REM.O cauza ar putea fi descarcarea inegala a filtrajelor de pe ramurile V+/V-.

Link spre comentariu
44 minutes ago, surubarila said:

Deplasarea membranei dif-urilor e cauzata de aparitia unei tensiuni pozitive/negative pe iesiri atunci cand sursa de alimentare e oprita de la REM.O cauza ar putea fi descarcarea inegala a filtrajelor de pe ramurile V+/V-.

Multumesc de reply @surubarila

Am sa schimb filtraju sa vad ce se intampla mai departe.

Link spre comentariu
Vizitator
Acum 21 minute, surubarila a spus:

Ai putintica rabdare , a gasit ceva defect si lucreaza la el. Stiu pt. ca mi-a trimis MP.

Ok,inseamna ca este pe calea cea buna...:ewryt45w

Link spre comentariu

Va salut domnilor

am urmat sfatu dumitale @clement si al lui @surubarila , in sursa sunt cate 2 condensatori 1000uF la 63v in paralel pe ambele ramuri , si in ciuda faptului ca nu erau umflat si nici urme de electrolit scurs sub ei .. 1 avea capacitate de 0,3uF :).

Am comandat condesatoarele de pe farnell .. astept sa vina si testez apoi daca mai are au ba ceva :)

Va multumesc de interes!

Link spre comentariu
On 4/30/2019 at 2:41 PM, clement said:

Ce treaba au capacitorii din sursa cu etajul final audio?(difuzoare)!?

Au treaba cu etajul final.Adrian , schimba-i pe toti sase ! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări