Vizitator Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Astea sunt alte detalii lipsa. Voi baga tevile in patcablu cu capacul la nivelul zidului daca pot. E placat cu polistiren de 50mm. Las vizibil si accesibil doar capacul de patcablu 5-10 mm. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Se poate prelungi teava si fara sudura.Exista o piesa numita niplu cu cara se inadesc tevile. Succes 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 (editat) Acum 4 minute, sorinpavel a spus: Se poate prelungi teava si fara sudura.Exista o piesa numita niplu cu cara se inadesc tevile. Succes Multumesc! O poza se poate? Se gasesc pt dimensiunile mele de teava? Am vazut alte piese ca astea din imagine. Sunt ceea ce trebuie? Ma refer la model nu la dimensiune. Editat Aprilie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Acum 2 minute, sorinpavel a spus: Se poate prelungi teava si fara sudura.Exista o piesa numita niplu cu cara se inadesc tevile. Succes Asa este...doar trebuie trusa de bercuire. Eu asa am prelungit.....cu niplu......exista nipluri drepte sau cu cot la 90gr. Se bercuiesc tevile la cap si se imbina prin strangere.....exact cum este teava originala care se leaga la aparat. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 https://www.google.com/search?q=niplu+1%2F2&oq=niplu&aqs=chrome.1.69i57j0l5.10401j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Gasesti la magazinele specializate cu pise de AC sau de unde cumperi diferenta de teava trebuie sa aiba si asa ceva. Succes Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Ok. Merci. Poate imi iau si "bercuitor". Link spre comentariu
catalin85 Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Acum 48 minute, sorinpavel a spus: Se poate prelungi teava si fara sudura.Exista o piesa numita niplu cu cara se inadesc tevile. Succes In 90 la suta din cazuri daca esti incepator nu le ai cu bercuirea o sa piarda freon pe la imbinari de asta prefer sudura. @Director mai am putin si incarc videoul cu sudura imi merge netu ca naiba astea sunt niplurile daca vrei sa folosesti asa ceva si se gasesc pt toate diametrele de teava https://www.termo-dinamic.ro/nipluri/ Link spre comentariu
catalin85 Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 uite si video scurt si la subiect: Link spre comentariu
catalin85 Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 daca nu vrei sa bercuiesti aici gasesti si mufe gata facute pentru sudura https://www.blackseasuppliers.ro/mufe-cupru-mm-10-108mm/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Gata. Doctor ma facusi! Sper ca vreodata in viata sa te pot ajuta si eu cu ceva. Mii de multumiri! Link spre comentariu
catalin85 Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Cu mare placere.Dupa sudare si prelungire da un semn sa iti spun cum sa faci cu conectarea sa nu ramana aer in instalatie Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Acum 2 ore, catalin85 a spus: daca nu vrei sa bercuiesti aici gasesti si mufe gata facute pentru sudura https://www.blackseasuppliers.ro/mufe-cupru-mm-10-108mm/ Corect ar fi bercluire ,dar in film se face o largire a capatului de teava ,folosind un largitor din trusa care poate fi in mm sau inch ,dupa cum este teava. Fluxul folosit este borax granule dar mai indicat este un flux lichid tot pe baza de borax. Mufele gata facute sint pentru tevi de cupru ,instalatii sanitare. 1metru de teava frigorifica izolata de 6,35mm este 8 lei iar 1 metru de 9,53mm 12,5 lei. Link spre comentariu
catalin85 Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Acum 16 minute, manolo a spus: Corect ar fi bercluire Imi cer scuze pentru romana mea.Am scris si intr-un alt post lipsesc de prea multi ani de acasa si nu cunosc foarte bine termenii tehnici Acum 18 minute, manolo a spus: folosind un largitor din trusa care poate fi in mm sau inch avand in vedere ca am 4 truse profesionale pentru asemenea operatiuni inca nu am vazut nici o trusa in mm doar in inch Acum 19 minute, manolo a spus: Fluxul folosit este borax granule dar mai indicat este un flux lichid tot pe baza de borax. folosesc granule de foarte multi ani si nu am avut probleme.Nu folosesc lichid deoarece in urma sudurii lichidul scoate mizerie si inauntrul tevii (mi-am dat seama ca ai cunostinte despre asa ceva deci sigur stii la ce ma refer), si oricum ma cearta prietenii care si ei se ocupa cu asa ceva ca arunc prea mult "praf" la fiecare lipitura si adaug prea mult material.Astea sunt lipituri usor de facut avand in vedere dimensiunea tevilor.Daca vorbeam de tevi groase si suduri cu oxiacetilena atunci altfel erau datele problemei Acum 24 minute, manolo a spus: Mufele gata facute sint pentru tevi de cupru ,instalatii sanitare. Am vazut si astfel de mufe mici folosite fara problema de alti meseriasi.Personal am aratat cum fac Acum 25 minute, manolo a spus: 1metru de teava frigorifica izolata de 6,35mm este 8 lei iar 1 metru de 9,53mm 12,5 lei. pai daca dupa mutarea unitatii exterioare rezulta o lungime de 6-7 m a tevilor nu o sa fie chiar ieftin Nu vreau sa ma pun in contradictoriu cu nimeni ci doar incerc sa ajut si eu unde pot pe colegii de forum asa cum fac altii si cu mine la partea de electronica unde sunt incepator.Sa spun adevarul imi este mai frica pt @Director la bercluirea tevilor la capete si strangerea corecta a lor pe aparat decat la sudarea lor Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Mai modernizati-va si voi, nu mai lipiti ca pe vremea lui tataie.....acum exista baghete speciale pentru lipituri tari la teava de cupru...arata ca un electrod si contin toate substantele necesare lipirii. Trebuie incalzit cu arzatorul si se lipeste direct cu bagheta respectiva. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum