Vizitator florentin.oprea Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 (editat) Salutare ! Tot cumpar COB de 220V pentru proiectoare ( 30 w, 50 w) . La o singura priza am legate 2 proiectoare. Un proiector are COB de 1 an si nu s-a ars si nu ramane semiaprins dupa stingere si la celalalt COB ramane semiaprins dupa stingere si la un interval de 2-3 luni se arde ( foto ) . Am schimbat acest proiector cu probleme , folosind aceeasi priza , si la fel ramane semiaprins COBul . As vrea sa stiu ce pot sa adaug sau sa modific in circuit pentru a rezolva aceasta problema si care este efectul pentru care se datoreaza problema asta. Multumesc Editat Aprilie 28, 2019 de florentin.oprea Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Schimbă întrerupătorul proiectorului care nu se stinge complet, acolo e problema. Link spre comentariu
catalin85 Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 (editat) Nu cumva e sub tensiune mereu?adică treceți prin întrerupător nulul in loc sa treceți faza? Editat Aprilie 28, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Taie-i si faza si nulul cand il stingi. Am si eu unul si i-am dat de cap. Conteaza unde ii pui faza pe terminalele lui. Eu chiar aveam faza trecuta prin intrerupator dar era dusa la un terminal care imi dadea efectul de semiaprins. Am mutat faza pe padul celalalt si s-a rezolvat. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Capacitatea parazită a întrerupătorului, sau chiar posibilitatea ca acela să aibă în paralel cu contactele și un led sau bec cu Neon ca indicator de poziție, pot fi cauzele aprinderii slabe ledurilor.Și mutarea întrerupătorului de pe firul cu nulul pe fază poate ajuta, ar fi util să ne arate eventual cum a montat acele spoturi printr-o poză... Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 (editat) Vezi ca "pastile" nu exista decat la farmacie. Le zice COB si te rog sa folosesti termenii corecti aici... (trebuia sa sterg cu totul exprimarea de taraba, dar am facut efortul sa modific eu) On topic: - aprinderea reziduala se produce numai datorita unui driver prost. Pune deci o sursa CC buna/ evident ca activa si nu vei mai avea asa ceva. - arderea unui COB se face fie datorita varfurilor de curent pe alimentare sau (cauza majora procentual) - datorita racirii proaste. Deci trebuie verificat circuitul de racire si DIMENSIONAREA puterii in punctul de functionare. Editat Aprilie 29, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
Vizitator florentin.oprea Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 O sa verific daca faza este pusa pe intrerupator ,eventual sa modific circuitul si o sa revin cu rezultatul . Multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator florentin.oprea Postat Mai 1, 2019 Partajează Postat Mai 1, 2019 Revin cu "rezultatul" . Ceea ce am uitat sa precizez este ca nu am intrerupator ci senzor de miscare, si acest senzor de miscare imi lasa o tensiune de 30-33 V pe COB cand e in faza de stins. Ca solutie am sa schimb senzorul intru-cat nu ma pricep sa il repar. Va multumesc la toti ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum