SirRoger Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 @SirRoger:Nu lungimea este problema.Inverted V, presupune un pilon, sa zicem de 12-15 m. Nu oricine il are sau daca il are nu are voie sa-l monteze ca nu vor vecinii.Pe de alta parte W3DZZ poate atarna lejer intre doua blocuri turn. S-ar putea ca dusmanul de clasa sa nici nu-l "observe" daca aranjezi cu baietii de la TVK sa-l intinda ei.Pentru ambele ramane problema largimii de banda care e mai mica decat la dipolul clasic. Dar la tine in oras stiu ca oamenii sunt cumsecade, nu ar trebui sa ai probleme cu sarmele.Da, ai dreptate oamenii sunt cumsecade in orasul meu.( de unde stii ? ai facut cumva armata in Roman? :goodman: )Cand ma vad ca intind diferite ,,avioane" ma intreaba ce sunt astea si le raspund ca sunt antene de receptie pentru TV si internet.......Totusi am foarte mare grija sa nu produc RFI...... :yawinkle: Link spre comentariu
d2134 Postat August 21, 2007 Partajează Postat August 21, 2007 acuma am alta dilema de unde gasesc eu condici de 56-100pico farad la 6KV????De ce e nevoie de tensiune asa de mare? Ce statie, asa bazata, ai?De ce nu inseriezi trei condensatori de 2kV? Link spre comentariu
Vizitator yo3hst Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Salutare, ai rezolvat problema? ca daca nu eu am disponibile (nefolosite) 2 buc trapuri W3DZZ facute de YO2BN, de care nu mai am nevoie. si mai am 2 buc cu care am lucrat eu Facute de mine care au si lucrat f bine dar cu care nu mai lucrez pt ca vreau sa-mi fac o antena bucla inchisa "loop" care este mult mai silentioasa si cu castig mai mare. Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 11, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2008 Rezolvat mi-am facut rost de osciloscop si generator de RF si pot face trapurile cat de cat .Si domnu Sirroger zic ca trebuie condensatori tari acolo in fine poate nu am putere dar pe viitorul apropiat sa fie gata antena sa numai umblu sus pe bloc.Sunt cam lamurit cu w3dzz in comparatie cu o antena dipol l/2.W3dzz este un compromis care se zie ca ar merge pe 3 benzi insa nu se compara cu un multidipol.Apropo de trapurile lu Ne`a Panti sunt bune dar nu foarte grozave;poate le da si cu propolis or fi mai bune HI!. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Cel mai bine se realizeaza din cablu coaxial, din pacate cu ele banda este putin mai ingusta. Poti incerca si modelul asta: http://www.qsl.net/ea4dut/index.htm Link spre comentariu
Yo4You Postat Februarie 11, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2008 Hehe asta da si iti da mura in gura arata toate detaliile de executie pur radioamatoricesc.73 numai bine de Fery! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum