Yo4You Postat August 11, 2007 Partajează Postat August 11, 2007 Salutare natiune!M-am apucat de strans materiale sa fac antena w3dzz , problema la care ma confrunt sunt trapurile.Cu ce le masor frecventa de rezonanta care trebuie sa fie de 7050Khz???? Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 11, 2007 Partajează Postat August 11, 2007 Cu un grid, cred. Grid-ul il faci simplu, trebuie doar sa-l etalonezi. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2007 Partajează Postat August 11, 2007 ... sau se cupleaza la grid-dip metru un frecventmetru. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 11, 2007 Autor Partajează Postat August 11, 2007 pfoai chestii si chestii gridul daca nu e realizat industrial ptr mine e o jucarie deci am renuntat la aceasta idee. Link spre comentariu
SirRoger Postat August 12, 2007 Partajează Postat August 12, 2007 vazi ca cineva avea de vanzare pe- radioamator- trapuri din astea, parca 40RON perechea, gata etalonate. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 12, 2007 Autor Partajează Postat August 12, 2007 Pentru a nu sprijinii bijnitzul vin cu o schema dupa indelungi cautari pe net un rezonator LC care impreuna cu un frecventzmetru afizeasca corect si precis frecventa de rezonanta al trapurilor.Raspuns ptr yo4avd nu cumpar o sarma cu condensator cu parere de rau.Doresc sa incurajez oamenii care inca mai lucra mai dau cu pila si cu dalta nu cu banu. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2007 Partajează Postat August 12, 2007 Grid-metrul nu trebuie sa fie industrial. Trebuie doar sa-i poti citi corect frecventa la rezonanta. Un PIC introdus in el rezolva problema. Trapul legat la sarme oricum nu va rezona fix pe 7050. Grid-ul ca scula, multa vreme nici eu nu l-am apreciat. Dar batut la cap de YO9CFR, am construit unul. Si acum cred ca este o scula nepretuita care nu trebuie sa lipseasca. Link spre comentariu
Vizitator gabicen Postat August 14, 2007 Partajează Postat August 14, 2007 Se poate utiliza si un xcvr: http://members.home.nl/pmerx/w3dzz%20trap_dipool.htm Link spre comentariu
Yo4You Postat August 19, 2007 Autor Partajează Postat August 19, 2007 Multzam fain de raspunsuri , acuma am alta dilema de unde gasesc eu condici de 56-100pico farad la 6KV???? Imi trece prin cap o idee daca as utiliza sarma de la cablu UTP de aia rasucita intre ele oare la ce curent se strapunge???As pune vreo 60cm de sarma de aia sa realizeze un capacitor.Ps: Montajul atasat in document functioneaza am construit versiunea a 2-a aia la care a adus imbunatatiri autorul. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 "Condici" (aka condensatori) se pot realiza din cablu coaxial RG213. W3DZZde la la YO9KPM are asa ceva si merg de vreo 30 de ani fara nicio revizie. off topic: sa nu reinventam nici roata nici termenii folositi in radiotehnica! Link spre comentariu
SirRoger Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 Cine imi da si mie un motiv cum ca W3DZZ ar fi mai indicata decat un INVERTED VEE calculata si reglata cum trebuie. Pentru ca bratele sunt mai scurte cu aproximativ 3m ??? (ma refer aici la banda de 80m) Link spre comentariu
Yo4You Postat August 20, 2007 Autor Partajează Postat August 20, 2007 Am facut niste condici de 70pico la 27KV nici coaxialul nu rezista la atata.Noroc ca am gasit doua cabluri de inalta ecranate si am masurat ce capacitate au.Va multumesc mult . Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 @Yo4You :axe: - e o gluma...:yawinkle: Cablul de inalta ecranat are dielectric tot polietilena. O fi polietilena lui mai smechera decat cea de la RG213U? Daca e de calitate, firul central are depus un strat semiconductor care impiedica aparitia efectului Corona. Un RG8 - cablu ieftin- este cotat la 5kV dar rezista lejer la 25kV si daca nu e chinezesc la 50kV. Iar grosimea dielectricului de la RG213 asigura teoretic o tensiune de strapungere de 120KV.@SirRoger:Nu lungimea este problema.Inverted V, presupune un pilon, sa zicem de 12-15 m. Nu oricine il are sau daca il are nu are voie sa-l monteze ca nu vor vecinii.Pe de alta parte W3DZZ poate atarna lejer intre doua blocuri turn. S-ar putea ca dusmanul de clasa sa nici nu-l "observe" daca aranjezi cu baietii de la TVK sa-l intinda ei.Pentru ambele ramane problema largimii de banda care e mai mica decat la dipolul clasic. Dar la tine in oras stiu ca oamenii sunt cumsecade, nu ar trebui sa ai probleme cu sarmele. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 20, 2007 Autor Partajează Postat August 20, 2007 nu stiu daca reprezinta o gluma dar are doua straturi ce inveleste firul cald fata de tresa o izolatie mai ciudata.Vezi trefurile de linii de grundig ce fir au cu ecranaj ptr inalta si nu se strapunge la 27KV!! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 Poti incerca si RG316, este un coaxial subtire cu izolatie din teflon nu din polietilena si are in jur de 90pF pe metru. Sau se poate confectiona condensatorul dintr-o bucata de cablaj sticlotextolit dublu placat, se calculeaza dimensiunile necesare si se mai lasa o margine de 5mm de pe care se corodeaza cuprul. Sau se foloseste o bucata mai mare de cablaj in care se dau gaurile pentru spirele bobinei pe margini, pe centru se realizeaza condensatorul iar pe laterale se ancoreaza firele antenei. Aici gasesti si o poza care sa-ti dea idee despre constructie. http://www.xs4all.nl/~pa0fri/ATU/FRImat ... tcheng.htm PE1ADY's FRI-Match ATU http://www.xs4all.nl/~pa0fri/Ant/W3DZZ/w3dzztrap.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum