Vizitator tudorcristian80 Postat Aprilie 24, 2019 Partajează Postat Aprilie 24, 2019 Este vorba de un tv crt LG model 21FB35MX, sasiu MC-049B, model argintiu de 54cm diagonala cu ecran plat, din anul 2005, la care se manifesta ocazional urmatorul defect: -imaginea se “turteste” spre partea de sus, fara a se reduce in ansamblu amplitudinea baleiajului vertical (restul imaginii este total neafectat), vezi foto 1 atasata; -problema apare aleator si cu amploare variabila, uneori se turteste toata jumatatea superioara a imaginii, alteori doar 3-4cm, si dispare de la sine dupa cateva secunde; -am ciocanit componentele si nu pare a fi o problema de lipitura imperfecta -analizand schema, am schimbat condensatoarele electrolitice conexe BV (C304, vezi foto 2, precum si condensatoarele de filtrare ale tensiunilor de +14V si -14V recuperate de la trafo linii), fara niciun efect. Am descris aici problema in speranta ca experienta vreunuia dintre dvs. ma poate ajuta spre identificarea cauzei acestui defect. Multumesc! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 24, 2019 Partajează Postat Aprilie 24, 2019 Incearca si cu alt integrat !! Link spre comentariu
fane buy Postat Aprilie 24, 2019 Partajează Postat Aprilie 24, 2019 Sînt de aceiasi parere cu colegu dan-a2 am avut un defect similar mai recent si ci. a fost defect cu toate ca am schimbat cozii si pe alimentari diodele si degeaba schimbati ci.si condensatoru pe fb. si o sa mearga succes. Link spre comentariu
Vizitator tudorcristian80 Postat Aprilie 25, 2019 Partajează Postat Aprilie 25, 2019 Multumesc pentru sugestii! Voi procura integratul si il voi schimba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2019 Partajează Postat Aprilie 25, 2019 Acum 3 ore, tudorcristian80 a spus: Multumesc pentru sugestii! Voi procura integratul si il voi schimba. Condesatorii nepolarizati si rezistorii pot face acelasi simptom (devaloriziduse cu revenire in functie de temperatura si tensiunea de trecere sau recuperare.Corectie lipituri pe pinii integratului,in rest sant si eu de acord cu colegii de mai sus. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 25, 2019 Partajează Postat Aprilie 25, 2019 Acum 22 ore, tudorcristian80 a spus: Este vorba de un tv crt LG model 21FB35MX, sasiu MC-049B, model argintiu de 54cm diagonala cu ecran plat, din anul 2005, la care se manifesta ocazional urmatorul defect: -imaginea se “turteste” spre partea de sus, fara a se reduce in ansamblu amplitudinea baleiajului vertical (restul imaginii este total neafectat), vezi foto 1 atasata; -problema apare aleator si cu amploare variabila, uneori se turteste toata jumatatea superioara a imaginii, alteori doar 3-4cm, si dispare de la sine dupa cateva secunde; -am ciocanit componentele si nu pare a fi o problema de lipitura imperfecta -analizand schema, am schimbat condensatoarele electrolitice conexe BV (C304, vezi foto 2, precum si condensatoarele de filtrare ale tensiunilor de +14V si -14V recuperate de la trafo linii), fara niciun efect. Am descris aici problema in speranta ca experienta vreunuia dintre dvs. ma poate ajuta spre identificarea cauzei acestui defect. Multumesc! Schimba C304 si Dioda D301 cu 1N4007 sau cu BA159 si daca face la fel schimba integratrul , este posibil sa fie si din jungla defectul daca ai osciloscop masoara iesirile din jungla plus si minus , este posibil sa fie si softul din VCT cu probleme Link spre comentariu
Vizitator tudorcristian80 Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Am rezolvat pana la urma problema - ciudat,, se pare ca a fost cauzata de vreo lipitura imperfecta pe traseul circuit “jungla” - final BV. (s-a rezolvat dupa refacerea lipiturilor). Multumesc tuturor pentru ajutor si sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum