Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Tucana II

Vizitator

Postări Recomandate

Salut, firma producatoare recomanda modificarea reglajului curentului de mers in gol prin adaugarea a 4 tranzistoare pe canal puse peste finali. Daca cineva din BUC doreste sa efectueze lucrarea il pun in legatura cu proprietarul.

IMG-8982-8.jpg

tucana1.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

1

• Marian

1

• validae

1

• gusti_73

1

Top autori în acest subiect

Pare ceva foarte complicat? Proprietarul este suparat ca a dat 3000E si nu se poate folosi de el. La proba de la cumparare a functionat perfect, acasa a observat incalzirea radiatorului stang mult mai accentuata. Asta daca cineva se intreaba cum de s-a pacalit.

Link spre comentariu

Probabil că ,,perfect,, e prea mult spus că ar fi funcționat amplificatorul la acele probe, cred mai degrabă că acest amplificator avea niște probleme mai vechi, care nu erau ușor de sesizat ,,după ureche,, de către oricine,  iar cel care l-a vândut a scăpat de ele vânzându-l. Dar 3000Euro pe ceva care mai și necesită reparații e cam mare țeapa....chiar sunt curios de ce nu s-au oferit încă specialiștii noștrii cunoscuți de la Amplificatoare să-l repare, mai ales că sigur au văzut topicul.

Link spre comentariu
Vizitator

Raspunsul de la firma:

Good afternoon,

Your amplifier has a failed output transistor bias control diode.

The diode is etched in to the same silicon die as the output transistors and encapsulated in the same package, so is not independently repairable.

We have a repair kit for this which we can supply at £270 including shipping but please be aware that the unit has to be stripped and the main board removed in order to access some of the components and solder points.

Colegul este dispus sa cumpere kit-ul, are instructiunile de montaj si reglaj, trebuie doar ceva munca si atentie.

Link spre comentariu

Nu inteleg, de ce nu identificati tranzistorul cu probleme si sa il schimbati cu unul nou (sau mai multi). Par a fi ThermalTrack de la ON Semiconductor. Se gasesc si aici pe forum. Nu pare atat de dificil de reparat. Mai ales ca aveti un canal valid.

Poate unul din cei care repara amplificatoare se va oferi sa faca acest lucru.

Link spre comentariu
Vizitator

Si asta este un exemplu ca problemele mele sunt grave, adica nu dau toate detaliile de la prima postare. Dar credeam ca se subintelege ca un electronist cu 45 ani de activitate nu se poate impiedica de un amplificator audio.

Sa punctez: nu mai pot lucra decat cel mult sa inlocuiesc condensatori umflati de pe surse!!!

Si ce conteaza daca eu sunt prost? La aceasta sectiune nu se discuta tehnica, este o oferta clara: cineva are nevoie de un serviciu si cine doreste un venit se ofera. O mare parte din venitul meu in cei 45 ani de munca este exact din depanare. Cand s-a inchis FCE aveam anunturi la Libertatea, Romania libera, Adevarul, Anuntul telefonic... Acum am devenit eu beneficiar de servicii de depanare electronice. Am dat intai aici anuntul pt ca pot sa-mi dau seama dupa activitate daca cel ce se ofera prezinta ceva garantii. Asa intra pe paginile de anunturi si lua la intamplare pe cineva.

Link spre comentariu

Posibil sa spun prostii insa as presupune ca unul din motivele lipsei de interes sa fie pretul foarte mare al amplificatorului, care vine la pachet cu o complexitate substantiala, greu si posibil scump de depanat, si daca se intampla probleme serioase in timpul depanarii, e grav.

Primul lucru pe care eu l-as face ar fi sa scot pe rand fiecare final in parte si sa-l testez individual, 3 pini fac un bipolar normal, si ceilalti 2 o simpla dioda.

Daca sunt probleme asa cum ei pretind in acel raspuns ( firma ) atunci cu siguranta ar fi gasite astfel, si finalii se gasesc.

Pacat de distanta, pentru dvs as fi verificat gratis atat cat ma pricep.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări