Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina spalat vase Beko DIN28430

Vizitator ionutz72

Postări Recomandate

Vizitator ionutz72

Am achizitioat de curand aceasta masina de spalat vase.

Cu un wattmetru din ala de se pune  in priza, arata un consum de 18W in standby.
Mi se pare cam mult, e normal? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• cornel1962

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

...daca wattmetrul dvs.o fi chinezesc, ...de ce nu  ! :rade:

incercati si cu alte aparate, de regula unele care au consumul trecut pe eticheta. Nici asta nu este o masura etalon, dar sa va faceti o idee ...

Link spre comentariu

În mod normal, consumul în st-by al unui aparat nu e normal să depășească 1-5W. Cum a spus și colegul mai sus, verificați mai înainte wattmetrul cu un consumator cu puterea cunoscută.Posibil ca el să indice eronat.

Link spre comentariu
Vizitator ionutz72

Ok. Multumesc pt raspunsuri.

Acum sunt convins ca nu masoara ok, am mai gasit ceva electrocasnice care "consuma" in standby, cu aceasta jucarie.

Totusi, cum as putea masura consumul real, tinand cont ca am un contor (cel ce genereaza facturi) digital?

Link spre comentariu

Rezoluția unui contor domestic nu cred că poate permite o măsurătoare eficientă a unor consumuri așa de mici decât pe perioade destul de lungi.Deci consider că ar fi greu de crezut că vei putea sta mai mult de 8-10 ore cu toți consumatorii din casă decuplați și numai cu mașina de spălat alimentată (și în st-by) doar ca să-i măsori consumul pe contor....

S-ar putea face asta în cazul că pleci de acasă și o lași în priză cam o zi-două.Atunci s-ar vedea dacă indexul s-a schimbat cu câteva sute de W...

Altfel poți măsura curentul cu un multimetru care măsoară și intensitatea în curent alternativ, dar trebuie să știi și factorul de putere al sursei mașinii.....ca să poți calcula puterea activă consumată.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări