Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Royal

Vizitator A.ovi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă pui o poză clară cu scala și ața așa cum le-ai găsit, vom putea să-ți dăm un răspuns.Există de altfel și în schema originală a radioului o schiță a poziției aței de scală, pentru acea schemă poți da un mesaj colegului Soldan Constantin, știu că dânsul are o colecție de scheme originale.

Editat de validae
Link spre comentariu

Din ce am descifrat din poză, eu așa aș aranja ața de scală. În partea superioară cred că trebuia să mai fie un fir de nylon (desenat cu roșu ca o linie simplă) care susținea capătul indicatorului.Se văd niște ghidaje la marginea ramei superioare, care cred că susțineau acel fir. Sfoara se rulează în trei spire pe tamburul de antrenare al condensatorului variabil, iar arcul de tensionare al aței va trebui să fie poziționat acolo unde l-am desenat peste poză, astfel încât să nu se lovească de niciuna din rolele de ghidaj, de la un capăt la altul al cursei indicatorului.Indicatorul se prinde de ață prin ondularea acesteia printre cei trei pini de la baza acestuia, apoi se rigidizează cu puțin aracet sau alt clei pe bază de apă, care nu dizolvă ața sintetică.Sensul de înfășurare pe tamburul condensatorului variabil se determină prin încercări, astfel ca indicatorul să se miște corespunzător sensului de căutare al condensatorului variabil....

received_2422031701162457.thumb.jpeg.e2b73cb6a62d204bbbcf20bf12ad573f.jpeg

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări