Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Smartphon cu statie emisie-receptie

tiovidiu

Postări Recomandate

Am deschis acest topic pentru a cere om parere daca se merita sa achiziționez un telefon cu statie de emisie receptie. Am gasit ceva pe un site de cumparaturi din China si mai apoi am descoperit ca exista si la noi la E...g dar e un telefon cu taste clasice si statie VHF-UHF. Ar fi mai comod cand pleci undeva oricum telefonul nu-l uiti niciodata acasa, dar nu stiu daca poate inlocui o portabila.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiovidiu

2

• yo3fhm

2

Top autori în acest subiect

On 4/22/2019 at 2:59 PM, tiovidiu said:

Am deschis acest topic pentru a cere om parere daca se merita sa achiziționez un telefon cu statie de emisie receptie. [...] 

e un telefon cu taste clasice si statie VHF-UHF.

Ar fi mai comod cand pleci undeva oricum telefonul nu-l uiti niciodata acasa, dar nu stiu daca poate inlocui o portabila.

Habar n-am avut ca au scos chinezii si asa ceva, desi nu ma mira. 

Vad aici un model :

Inrico T298s 3G/Wifi Radio VHF/UHF (Android unlocked)

http://megahertz.shop/hamradio/index.php/product/inrico-t298s-3g-wifi-vhf-radio-vhf-uhf-android-unlocked/?utm_source=phplist42&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=VHF+%2F+UHF+Transceiver+with+embedded+Android+Smartphone

t298s.jpg?w=300&ssl=1

A se vedea si articolul de mai jos, desi personal nu sunt de acord cu ceea ce se incearca a se inocula in mentalul utilizatorilor.

Radioamatorism inseamna sa folosesti unde radio in special. Nu sa faci legaturi prin medii de comunicatie intretinute de altii. 

A, ca mai apelezi la unele artificii, cum ar fi intermedierea unor comunicatii prin VoIP , asta e altceva. 

Dar nu sa folosesti Internetul pentru a simula contacte radio.

Don’t be ridiculous about IRN or Zello

http://network-radios.com/index.php/2017/12/10/dont-be-ridiculous-about-irn-or-zello/

Editat de yo3fhm
Link spre comentariu

Exista mai multe modele de telefon cu statie radio, unele chiar au ecran de 5,5, cu android. Problema este daca se merita sa dai pe ele o caruta de bani, posibil sa fie de putere mica, sau sa tina bateria cateva minute la emisie. Stiu ca odata parca am vazut ceva de vanzare pe radioam...tor.ro, dar nu am dat atentie anuntului.

Link spre comentariu
22 hours ago, tiovidiu said:

Problema este daca se merita sa dai pe ele o caruta de bani, posibil sa fie de putere mica, sau sa tina bateria cateva minute la emisie. 

Asta numai din specificatiile sculei respective veti putea sti. 

Pentru uzul curent, folosesc in VHF/UHF un amarat de Baofeng UV5-R, model f ieftin si omniprezent. Isi face treaba cu mult succes. 

Nu m-as mira ca in smartphone-ul respectiv sa fie exact aceleasi cipuri cu care sunt realizate si seriile Baofeng. Pentru ca sunt ieftine, iar partea consistenta a pretului e data de zona de smartphone, nu de statie radio.

Daca aveti nevoie de ceva mai sofisticat (uz in mediu radio aglomerat sau pentru performante deosebite), atunci trebuie sa va ganditi la statii produse de firme consacrate si cu ceva "pedigree". Motorola ar fi una care produce scule de mare anduranta. 

Cu stima,
Cezar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări