Mircea Crisan Postat Aprilie 25, 2019 Partajează Postat Aprilie 25, 2019 On 4/24/2019 at 12:11 AM, Sharky said: Eu cred ca daca le echilibrezi bine din gain si cu ceva rezistenta pe iesire iese ceva decent. Daca sunt in regim de master si slave atunci sunt chiar ok, aplicatia presupun ca e subwoofer, deci vor fi destule distorsiuni din boxa. Un subwoofer cu bobina dubla de 2 ohmi, in paralel, ar merge asa chituri. 30$, as cumpara si eu, numai sa fie. Bine punctat! Poate chiar ar trebui facuta o procédura de imperechere a tda-urilor. E de remarcat si excelenta idée cu folosirea in stéréo mod. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 25, 2019 Partajează Postat Aprilie 25, 2019 Tizule, scoate corectorul français. Cum faci dta imperecherea si de ce? Ideea era sa pui rezistentele pe iesiri ca sa echilibrezi. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 27, 2019 Partajează Postat Aprilie 27, 2019 Si una si alta. Iesirea e ok ca e clar ca nu le poti imperechea la fix. Dar trebuie si rez de reactie si gain si cea care stabileste rezistenta de intrare pe neinversor si rezistenta de la masa la montajul inversor. Pana nu ai acelasi gain integratele se cearta intre ele., măsurat practic la iesire, la fiecare circuit individual, gen aplici 0.2v la intrare si vezi ca fiecare individual (celelalte deconectate) sa aiba aceeasi tensiune de iesire. Rez de iesire e doar paza, dar sursa primejdiei e reactia. Evident ca mai sunt piesele care pot varia in tolerante. Dar gainul in bucla deschisa e mare deci cam rezistentele stabilesc ce si cum. Oricum nu sta nimeni sa imperecheze tda uri. La tranzitori e altceva. Ca ai beta si vbe, dar aici e vb de un circuit cu reactie si gain mare. Se poate struni din reactie pt a le uniformiza. Evident nu face asta chinezu, dar sa schimbi 2 rezistente pt a imbunatati randamentu merita zic eu. E un bun proiect pt un inceparor care invata ce s alea ao. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Voi vorbiți de TDA7293 sau TDA7294? TDA7293 se pun în paralel direct într-o configurație speciala și nu au nevoie de rezistente de echilibrare. În configurația aia amplifica în tensiune numai integratul master iar la celalte funcționează numai etajul de ieșire. Link spre comentariu
one Postat Aprilie 30, 2019 Partajează Postat Aprilie 30, 2019 Marele avantaj al punerii in paralel a 4-5 circuite este acela al posibilitatii de a folosi integrate oricat de proaste, mai precis clone chinezesti care disipa un sfert din puterea integratelor originale. 1 Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 al meu e aproape gata, mai ams a ii pun ul fitru activ de bass si un defazor ca sa il pot folosi si in punte pe subwoofer daca voi avea nevoie vre-odata Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Misto radiatoarele alea. De unde le-ai luat ? Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 26, 2019 Partajează Postat Iunie 26, 2019 (editat) 42 $ modulul ... bun pretul. Cam mic filtrajul pt asa curent. Mai sunt pe undeva conzi si nu se vad in poze ? Si vanzatorul foloseste cate un bloc aditional de conzi la testarea unui modul. Eu as fi lasat radiatoarele la exterior, dar asta tine de preferintele fiecaruia. Editat Iunie 26, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Iunie 26, 2019 Partajează Postat Iunie 26, 2019 (editat) Acum 17 ore, maxente a spus: Misto radiatoarele alea. De unde le-ai luat ? le-am luat acum vreo 10 ani din targ @Shambala da ai dreptate putini conzi de filtraj, pe viitor voi mai pune, sa vad cum le fac loc Editat Iunie 26, 2019 de Dj_Dog Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum