Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema tda 7293 paralel

Vizitator Constantinescu Florian

Postări Recomandate

Nu degeaba puterile mari se obtin pe tensiuni mari, NU curenti mari, dar oamenii inca adopta scurtaturi aparent "minune".

LE: Asa cum am zis, 2 buc in paralel as intelege, la 2x40...2x45V si 4 ohm, reduci stresul pe fiecare in parte ( nu reduci disipatia total cumulata, adica nu ai nevoie de radiator mai mic ), e ca si cum ai pune 2 perechi de finali la o schema clasica, dar sa pui 7 sau 8 bucati in paralel mi se pare un mod de-a dreptul grobian de a mari puterea...

Editat de Marian
Link spre comentariu

Proiectul meu din 2012 era cu doua integrate in paralel pt a creste capabilitatea de curent de la iesire si alimentate in clasa G pt a reduce (semnificativ) disipatia pe integrate.

261543d1327101878-7293-parrallel-bridge-

264606d1328533337-7293-parrallel-bridge-

L-am abandonat pt ca nu am fost multumit de slew-rate-ul obtinut 8.4V/µsec (150Khz banda la 3db), suficient pt ascultat muzica dar insuficient pt mofturile mele.

Pe masura ce se tot adauga integrate in paralel slew-rate-ul scade pt ca numai integratul master are activ VAS-ul care comanda etajele finale din toate integratele care sint puse in paralel.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Punte paralel asa cum este schema de pe prima pagina in 2 ohmi ar putea sa se apropie. Ar merge ceva bun in fata gen DRV135. 

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu

Daca esti limitat de tensiunea sursei a merge in punte e o varianta.

Ce e fain la astea e modularitatea. La fel de bine poti face cablajul doar cu 2, sau la fel cu 4.

Sau sa rupi puntea si sa ai un canal simplu de putere mica.

Daca alegi niste chipuri protejate termic ai toate temele facute, deci pentru un incepator sansele de reusita cresc!

Link spre comentariu

@Marian omu de la care am schema facuse cateva amplifuri in configuratia asta, el era multumit

oricum pt schema asta maxim 2 ohmi ca sa "scoti" cev din amp si cabluri sanatoase, eu am pus de 2 x 2,5mm

o poza de la chinezu de unde am luat eu kiturile

DR9gTvi.png

Link spre comentariu
1 hour ago, Dj_Dog said:

cabluri sanatoase, eu am pus de 2 x 2,5mm

Eu am pus 2x2,5mm la boxe de 8 Ohm, si nu mi se pare deloc mult, si tu-mi pomenesti de 2,5mm la niste boxe a caror impedanta ar trebui sa fie de sub 1 Ohm ca sa se obtina ce se pretinde in desenul ala?...

La asta se referea @sesebe cu impedanta firelor si lipsa boxelor.

Ce se pretinde in desenul ala este posibil numai cu boxe a caror impedanta este semnificativ mai mica de 1 Ohm ( maxim 0,6-0,7 Ohm ).

In conditiile astea iti doresti niste cabluri de legatura a caror impedanta sa fie mult mai mica decat a boxei aleia, macar cu un ordin de marime.

Cablurile de legatura trebui sa fie foarte groase si scurte, altfel df-ul la bornele boxei devine irelevant de mic, pierderea de putere pe cabluri devine inacceptabil de mare, etc...

Unde mai pui ca trebui filtrare serioasa ( o cutie intreaga de conzi in paralel ), nu ce se vede in poza aia. 

Si vezi ce zicea @sesebe, daca partea de control este asigurata de un singur CI atunci adio SR si bun venit THD in ordinul zecilor de procente.

As putea continua, insa nu cred ca mai este nevoie.

Ideea este ca acel carnat de TDA-uri in paralel este un mare fas chinezesc.

LE: Sa vorbim despre curentul necesar de la sursa de alimentare/traf?

Editat de Marian
Link spre comentariu

Pai singurul avantaj este ca...... face gălăgie și cam atit. 

Folosind o schema cu tranzistori poți obține performante de zeci-sute de ori mai bune cu același număr de componente, poate chiar mai puține. 

Integratele de putere sint bune la realizarea unor boxe active pe 3-4 cai cu amplificare separata pt fiecare driver și  filtrare activa înainte de amplificatoarele de putere. În felul acesta se pot obține performante bune, chiar Hi-Fi dacă se lucrează cu atenție, la preturi acceptabile. Cite un integrat pt inalte și pt medii și un montaj în punte pt un bas de 8-16 ohm. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Mircea Crisan a spus:

http://www.shine7.com/audio/jeff.htm

Un nacajit care ...   

frumos!

@Marian trafurile sunt 2 x 13V @  700VA aprox, le aveam deja, radiatoarele la fel doar kiturile le-am cumparat de curiozitate ( din cand in cand mai cumpar ciudatenii de curiozitate - mai ales amplificatoare audio auto)

sunt total de acord cu tine legat de cablurile de iesire, voi folosi asa ceva

OiKdSx8.jpg

si de asemenea sunt de acord cu carnatul de tda-uri este inutil si ca este o risipa dar avand in vedere ca am dat 30$ cu tot cu taxe pe ambele kituri - you can't beat that!

Link spre comentariu
1 hour ago, Dj_Dog said:

si de asemenea sunt de acord cu carnatul de tda-uri este inutil si ca este o risipa dar avand in vedere ca am dat 30$ cu tot cu taxe pe ambele kituri - you can't beat that!

Interesante kituri la pretul ala.

Le-ai luat demult ?

Te intreb ca pe aliexpres nu gasesc la banii aia decat doar o singura placa la 36$ + inca 11$ drumul. Da-mi un link, te rog, daca sunt in alta parte la pretul ala.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Eu cred ca daca le echilibrezi bine din gain si cu ceva rezistenta pe iesire iese ceva decent.

Daca sunt in regim de master si slave atunci sunt chiar ok, aplicatia presupun ca e subwoofer, deci vor fi destule distorsiuni din boxa.

Un subwoofer cu bobina dubla de 2 ohmi, in paralel, ar merge asa chituri. 30$, as cumpara si eu, numai sa fie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări