Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bucur 6

cornel c

Postări Recomandate

Am gasit la cineva un Bucur 6 fara boxe, care arata chiar bine pentru virsta sa.Nu este umblat in el. Din pacate nu functioneaza partea de radio,pe nici o lungime de unda.Nu se receptioneaza absolut nici un post, cu exceptia US unde, pe toata scala se aude vag Radio Romania actualitati.In boxe se aude un zgomot de fond dar nu este influentat de pozitia butonului de volum.

Am bagat semnal de la un walkman cu radio in mufa de intrare magnetofon si se aude doar in boxa dreapta.Am incercat si pe intrarea de pick-up si se aude doar in stanga.Daca decuplez butonul stereo se aude bine in ambele boxe.Potentiometrele sunt cam murdare si mai intrerup, dar cred ca se pot reconditiona prin spalare.

Are cineva idee unde e problema si daca se poate repara? Sa fie contactele de la claviatura sau e vorba de ceva piese defecte? As vrea sa repar acest radio pentru ca am avut unul pina prin 2000(parintii mei), iar acesta arata destul de bine.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cornel c

1

• fane buy

1

Top autori în acest subiect

Acum 3 ore, cornel c a spus:

Am gasit la cineva un Bucur 6 fara boxe, care arata chiar bine pentru virsta sa.Nu este umblat in el. Din pacate nu functioneaza partea de radio,pe nici o lungime de unda.Nu se receptioneaza absolut nici un post, cu exceptia US unde, pe toata scala se aude vag Radio Romania actualitati.In boxe se aude un zgomot de fond dar nu este influentat de pozitia butonului de volum.

Am bagat semnal de la un walkman cu radio in mufa de intrare magnetofon si se aude doar in boxa dreapta.Am incercat si pe intrarea de pick-up si se aude doar in stanga.Daca decuplez butonul stereo se aude bine in ambele boxe.Potentiometrele sunt cam murdare si mai intrerup, dar cred ca se pot reconditiona prin spalare.

Are cineva idee unde e problema si daca se poate repara? Sa fie contactele de la claviatura sau e vorba de ceva piese defecte? As vrea sa repar acest radio pentru ca am avut unul pina prin 2000(parintii mei), iar acesta arata destul de bine.

Multumesc.

schema radioreceptor Bucur 6 si 7. Studiaza aici la noi pe forum o discutie.! De ALEKS, Decembrie 11, 2007 în Componente electronice, documentatie si scheme

Link spre comentariu
La 21.04.2019 la 22:46, cornel c a spus:

Multumesc.

Si eu sant nostalgic,si sant si curios cum lai rezolvat.Daca doresti sa ne relatezi fao pe citeaza ca poate uit sa urmaresc postul tau,ok?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări