Craciun Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 Salut Patefon, Miur depinde de mediu nu de frecventa. ai un tabel cu miur pentru Cupru, fier etc, nicaieri nu e functie de frecventa. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) Acum 27 minute, der_doktor a spus: ...in schema dumitale ai omis faptul ca elementele reactive de circuit, adica bobine si condensatori, defazeaza curentul fata de tensiune. ... Posibil nu mai vezi bine , ai pe schemă un marcaj Z. Știi ce înseamnă Z ? (valoarea în modul sau Z~ = R + jX ) Z implică defazaj tensiune-curent. Editat Aprilie 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 1 minute ago, craciun said: Salut Patefon, Miur depinde de mediu nu de frecventa. ai un tabel cu miur pentru Cupru, fier etc, nicaieri nu e functie de frecventa. Va salut, Pentru anumite materiale magnetice, cum ar fi tabla de ferosiliciu miu-r variaza cu frecventa la fel de bine cum variaza cu densitatea liniilor de camp ale campului magnetic care o strabate (pun screenshot din postul anterior). Mai sus (undeva la pagina a doua exista doia grafice cu tabla tratata termic si netratata termic; acolo variaza altfel. Dar tot variaza) 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 [email protected] ...EXTRAORDINAR..chiar vrei sa-ti desenez? Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) Salut Patefon, Da ai dreptate am gasit o informatie dar nu si o formula pentru Miur(f), doar valori initiale si finale si game de frecvente: http://vega.unitbv.ro/~nicolaeg/ELA-IM -MIAIA -EPI/Componente pasive de circuit -1999/Cap.4-Bobine.pdf Editat Aprilie 20, 2019 de craciun Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 O simpla cautare cu Google dupa "core relative permeability frequency" ne sugereaza din start (primul rezultat) complexitatea problemei, in functie de materialele folosite https://www.researchgate.net/figure/Relative-Permeability-vs-Frequency_fig1_224694532 Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 Mai bagam si temperatura in discutie .... 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) 1 oră în urmă, der_doktor a spus: [email protected] ...EXTRAORDINAR..chiar vrei sa-ti desenez? Desenează. Eu am desenat( marcajul ăla Rx reprezintă rezistență în dc înfășurare ), dacă te uiți cu atenție în desen vezi valoarea în modul Înțelegi cum se manifestă Z în desenul ăsta când crește frecvența ? Editat Aprilie 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 Nu stiu cum se ''manifesta'' Z cu cresterea frecventei, astept sa-mi zici....:D Uite poze si desene... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) Bun. Acum pune în calcul ăsta prezentat mai sus 100Hz să ne arăți "noua inductanță" (variația inductanței în raport cu frecvența). (astfel te văd mai bine). LE Ai reeditat ce scrie în manual cu pixul pe hartie bravo !, shimbă domnule acum frecvența. Editat Aprilie 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) Inca un exemplu cu ambii coeficienti ai permeabilitatii complexe ca functie de frecventa (masurat pe directia de laminare si perpendicular pe acea directie). Editat Aprilie 20, 2019 de Patefon Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 Daca dumneata masori defazajul...schimb eu frecventa. Pune mana si masoara bobine si o sa vezi atunci cum bate teoria cu practica din cauza materialelor folosite. Nu e ca la ''simularile'' lui @LMOlimpiu, acolo totul e perfect, foloseste doar componente ideale, ma rog, trafuri nesaturabile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) Nu prezită nemții în manual calculul pentru 100Hz ghinion (te repezeai să copiezi cu pixul pe hârtie sau cum ?!, nu poți să schimbi frecvența singurel ?!). În situația asta poate găsești ceva copy-paste Lp variabil-diferit 100Hz vs 50Hz. Editat Aprilie 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 Esti neserios...ca intotdeauna. Cand nu mai ai argumente incepi sa faci bascalie. Mai bine imprumuta Fizica de clasa a 10-a, de la Lazaroiu, cred ca a terminat de citit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 (editat) Argument în raport cu ce ?! Ai ocazia să schimbi frecvența în calculul ăsta al mata.Ce mare greutate să refaci calculul pentru 100Hz ?!, vedem "variația inductanței în raport cu frecvența 50Hz vs 100Hz". CONCRET aflăm de la dumneata cât/cum variază o inductanță cu miez dacă facem saltul de la 50Hz la 100Hz. Fără copy-paste nu merge schimbată frecvență ?! sau nu realizezi ce se întâmplă cu inductanța dacă treci de la 50Hz la 100Hz ?. uite ce stă scris în titlu subiect Variata inductantei transformatoarelor cu miez in functie de frecventa De der_doktor, în Audio pe tuburi Editat Aprilie 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate