Vizitator Postat Iunie 15, 2019 Partajează Postat Iunie 15, 2019 Amplificatorul a functionat trei ore fara clima la 35 de grade in camera, sistemul de ventilatie isi merita toti banii ! Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 16, 2019 Partajează Postat Iunie 16, 2019 La 23.05.2019 la 13:55, popa marius a spus: Aceasta este rezolvarea pentru problema termica a amplificatorului, ventilatoarele sint foarte silentioase au 14 cmm diametru iar la 12 v turatia este de 800 rot/min dar practic sistemul de reglare a turatiei functie de temperatura le face sa se roteasca cu maximum 10v Ce model de ventilatoare sunt astea ? Eventual un link catre ele daca se poate. Mersi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2019 Partajează Postat Iunie 16, 2019 Cumparate de la EMAG , se numesc SCHYTHE GLIDESTREAM 140mm Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) buna ziua domnilor. multi dintre voi cunosc schema, dar eu am realizat-o practic, si e o mica ciresica de pe un tortulet mai mic. irfz44 am folosit, alimentat la o sursa de laptop 19V/4A, pt ca va fi un amplif micut de cativa vati la care voi asculta in timp ce mai lucrez cate ceva, sau dimineata la cafea pana plec la munca. l-am atacat cu de toate (mai putin cu pietre), si se aude incantator (6n1p, 6n3p, 6n6p, ecl86, 6f3p, ecc-uri de toate). e practic ireal cum poate suna o chestie atat de nesemnificativa si simpla, aparent. merita tot respectul acest mic monstrulet. cat de curand ma voi apuca de fratele lui mai mare, unde unde voi monta 4 X IRFP350R pe canal, 40Vcc aprox, si vreo 3,5-4A bias per canal. ceva pareri? l-a mai construit cineva? numai bine! http://www.audiodesignguide.com/PowerFollower/ Editat Iunie 22, 2019 de livoto70 corectare Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 21 minute, livoto70 a spus: buna ziua domnilor. multi dintre voi cunosc schema, dar eu am realizat-o practic, si e o mica ciresica de pe un tortulet mai mic. irfz44 am folosit, alimentat la o sursa de laptop 19V/4A, pt ca va fi un amplif micut de cativa vati la care voi asculta in timp ce mai lucrez cate ceva, sau dimineata la cafea pana plec la munca. l-am atacat cu de toate (mai putin cu pietre), si se aude incantator (6n1p, 6n3p, 6n6p, ecl86, 6f3p, ecc-uri de toate). e practic ireal cum poate suna o chestie atat de nesemnificativa si simpla, aparent. merita tot respectul acest mic monstrulet. cat de curand ma voi apuca de fratele lui mai mare, unde unde voi monta 4 X IRFP350R pe canal, 40Vcc aprox, si vreo 3,5-4A bias per canal. ceva pareri? l-a mai construit cineva? numai bine! http://www.audiodesignguide.com/PowerFollower/ Cunosc aceasta documentatie fiindca atunci cand am decis sa construiesc un amplificator in clasa A m-am documentat indelung, in principiu acest amplificator prezentat este asemanator cu cel facut de mine, diferentele sint nesemnificative si mai mult ca sigur ca si performantele, eleganta acestei configuratii este data de castigul in putere pe in amplificare unitara cu un atac in tensiune dat de tub cea ce duce la un sunet clar de SE cu tuburi, apoi reglajele sint foarte simple si stabile, lipsa NFB, damping factor ridicat , tranzistoarele nu trebuiesc imperecheate iar alegerea tuburilor nu ridica nicio problema data fiind amplificarea de aproximativ 20-30 ori Daca a-ti ascultat sunetul acestui tip de amplificator va felicit fiindca cel putin la noi nu prea este cunoscut, stiu ca doar @simson a construit un amplificator in clasa A dar fara tuburi Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Există o schemă veche integral semiconductori în clasa A SE (fără tuburi) dar cu sunet de tub. (schema se poate adapta la siliciu semiconductor) Editat Iunie 22, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 29 minute, popa marius a spus: Cunosc aceasta documentatie fiindca atunci cand am decis sa construiesc un amplificator in clasa A m-am documentat indelung, in principiu acest amplificator prezentat este asemanator cu cel facut de mine, diferentele sint nesemnificative si mai mult ca sigur ca si performantele, eleganta acestei configuratii este data de castigul in putere pe in amplificare unitara cu un atac in tensiune dat de tub cea ce duce la un sunet clar de SE cu tuburi, apoi reglajele sint foarte simple si stabile, lipsa NFB, damping factor ridicat , tranzistoarele nu trebuiesc imperecheate iar alegerea tuburilor nu ridica nicio problema data fiind amplificarea de aproximativ 20-30 ori Daca a-ti ascultat sunetul acestui tip de amplificator va felicit fiindca cel putin la noi nu prea este cunoscut, stiu ca doar @simson a construit un amplificator in clasa A dar fara tuburi buna ziua. am niste trafuri c-core super, rebobinate de dl LMO 5k8/4-16 ohmi pt un SE cu EL34 si ECC88, pe care le voi pune la treaba in max doua luni, si abia apoi voi putea face comparatie intre hibridul de mai sus si un SE doar cu lampi. sincer, am construit multe amplifuri SS si hibride PP, dar nici unul nu suna ca acest SE hibrid. abia dupa ce le voi termina pe amandoua, voi vedea ce imi place mai mult. hibrid, sau doar lampa. succes in continuare! Acum 19 minute, valderama a spus: Există o schemă veche integral semiconductori în clasa A SE (fără tuburi) dar cu sunet de tub. (schemă se poate adapta la siliciu semiconductor) credeti ca s-ar putea adapta la siliciu, dar fara autotraf? multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Fără autotransformator se ajunge la schema pusă în practică de Simson. Câteva date aproximative "autotraf" (dacă există o viziune mai clară/precisă autotraf nu strică să fie prezentată). Editat Iunie 22, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
livoto70 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 ar scadea si randamentul, si ar suna si altfel, cred. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Poate este interesanta si aceasta schema simulata de d-l Lazaroiu: 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Aceste scheme sint interesanta prin solutile vechi, unele pot fi luate in calcul insa acest autotransformator poate fi un cosmar tehnic pentru clasa A, amplificatorul in sine este bine gandit si cel putin din auzite se pare ca tranzistoarele cu germaniu pot fi mai aproape la sunet cu tuburile decat cele cu siliciu, nu am verificat dar experienta mea cu aceste tranzistoare de tip AD, EFT. OC sau P-urile rusesti din acele timpuri nu a fost ieftina de exemplu un EL84 costa mai putin decat un tranzistor de putere di tipurile amintite Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Ceva date despre autotransformator erau pe acolo unde era schema? (Ma refer la Mullard 5 watt transistor amplifier) Editat Iunie 22, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
simson Postat Iunie 23, 2019 Partajează Postat Iunie 23, 2019 Acum 9 ore, flomar60 a spus: Poate este interesanta si aceasta schema simulata de d-l Lazaroiu: Acest amplificator poate fi confundat cu un SE cu EL84 la o auditie in blind=>sarcina adaptata prin traf iesire dispusa in colector.Un transformator de iesire extrem de usor realizabil iar cireasa de pe tort este controlul curentului prin Q3 la crestere. Mai demult ceva asemanator, sau identic, a postat colegul @LMOlimpiucu date ale OT pe care l-am salvat cu intentia realizarii. @popa mariusMi-ar face placere ca intr-un viitor sa facem o comparatie auditiva cu dispozitivul de testare construit de dvs. la amplifurile Single Ended. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2019 Partajează Postat Iunie 23, 2019 (editat) Acum 6 ore, simson a spus: Acest amplificator poate fi confundat cu un SE cu EL84 la o auditie in blind=>sarcina adaptata prin traf iesire dispusa in colector.Un transformator de iesire extrem de usor realizabil iar cireasa de pe tort este controlul curentului prin Q3 la crestere. Mai demult ceva asemanator, sau identic, a postat colegul @LMOlimpiucu date ale OT pe care l-am salvat cu intentia realizarii. @popa mariusMi-ar face placere ca intr-un viitor sa facem o comparatie auditiva cu dispozitivul de testare construit de dvs. la amplifurile Single Ended. Sper sa avem cat mai curind aceasta auditie Editat Iunie 23, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 De curiozitate am montat la iesirea amplificatorului un condensator nepolarizat format din doi electrolitici de 22.000uF inseriati in opozitie ,condensatorul astfel format l-am suntat pentru siguranta cu un condensator de 1uF iar masuratoarea de banda a ramas practic nemodificata la fel si semnalul SQW la 20 Hz. Ar exista un avantaj pentru aceasta conectare fiindca simplifica modul de alimentare a amplificatorului si se poate renunta la protectia DC la iesirea spre difuzor, poate fi o solutie chiar daca pare depasita Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum