Mircea Crisan Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 (editat) Acum 3 ore, vlad228 a spus: Salut! Este vorba, cumva, de unul dintre proiectele din acest topic? https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/277087-revisiting-ideas-1970s-ips-ops.html Multumesc! https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/96192-post-solid-pics-622.html Editat Iunie 8, 2019 de Mircea Crisan Completare Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Foarte greu de deosebit sunetul in situatia cind cele doua amplificatoare sint setate sa aibe aceiasi putere Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Realizarea rusului...fara covor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2019 Partajează Postat Iunie 9, 2019 Amplificatorul facut de rus (fara covor) este in clasa AB la care aportul tuburilor este nesemnificativ fiindca acestea nu modifica spectrul armonic dictat de tonul specific amplificatoarelor PP, parerea mea este ca doar clasa A poate fi interfatata cu tuburi si semiconductoare Link spre comentariu
bmsorin Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 La 08.06.2019 la 16:23, popa marius a spus: O sursa in comutatie pentru amplificatoarele in clasa A ar putea fi o rezolvare fiindca consumului constant de curent simplifica regimul de functionare a sursei si o face mai putin zgomotoasa si impreuna cu un filtraj electronic activ cit mai performant poate fi solutia eleganta pentru aceasta clasa de amplificatoare Un SMPS folosit intr-un amplificator in calasa a, dupa parerea mea, va influenta performata amplificatorului. Iar pentru a face o comparatie corecta, avem nevoie si de "scule" cu care sa putem masura diferentele, nu doar de ureche. Atasez un FFT la 1kHz unde se poate vedea contributia sursei SMPS care lucreaza pe 110kHz. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 (editat) Despre ce se vorbeste? Este o sursa stabilizata? 110kHz pe traf sau pe oscilator? Sunt multe intrebari iar exemplul dat pare a fi din disperare (fara suparare). Editat Iunie 10, 2019 de Mircea Crisan Link spre comentariu
bmsorin Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Nu este vorba de a "dispera" pe cineva, nicidecum,. Ce vrea sa spun, este ca: trebuiesc masuratori ca cea de mai sus, ca sa vedem cat de mult infulenteaza sursa SMPS un aplif in clasa A/AB... PS. nu ma intereseaza polemica, nu-mi place, daca "s-a" prins ideea, bine, daca nu, la fel Seara buna! Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Acum 5 ore, bmsorin a spus: Un SMPS folosit intr-un amplificator in calasa a, dupa parerea mea, va influenta performata amplificatorului. Iar pentru a face o comparatie corecta, avem nevoie si de "scule" cu care sa putem masura diferentele, nu doar de ureche. Atasez un FFT la 1kHz unde se poate vedea contributia sursei SMPS care lucreaza pe 110kHz. Acolo e vorba de un amplificator profesional de cinema, scrie clar pe oscilograma, nu de un amplificator clasa A. Nu stiu daca e relevanta comparatia Hai si cu niste teste exact pe un amplificator clasa A, pune schema lui si a sursei, ca sa putem vorbi strict la subiect. Altfel ramanem doar la lozinca ''sursele in comutatie sunt zgomotoase'' Link spre comentariu
bmsorin Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 Cu scuze pentru initiatorul topicului, haiedeti sa pun problema altfel. Avem ampliful din subiect calsa A, 2 surse, una clasica si una SMPS, si vrem sa vedem daca/cum influenteaza sursa SMPS performatele amplificatorului. Cum facem asta? O simpla masuratoare a riplului, sau sinus/SQRT pe osciloscop nu cred ca este suficient. PS. cum fiecare are dreptul al o parere, raman la ideea ca sursele SMPS nu sunt potrivite pentru audio. Fiecare asculta la ce vrea/doreste. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 O sursa SMPS bine facuta nu poate influienta comportamentul unui amplificator , fie el tranzistori sau tuburi, clasa AB sau A. Daca sursa e facuta "pe genunchi" atunci orice este posibil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 O sursa SMPS poate functiona bine daca este ecranata intr-o cutie din aluminiu de 3mm cu capacul etansat printr-o garnitura din tabla de cupru, am vazut asa ceva la un amplificator AKAI construit prin anii 80 (functioneaza si astazi) si probabil cu componentele moderne si ieftine ce se gasesc acum se poate incerca acesta solutie ,ceva de genul acesta : Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 Parca e putin gresita schema. Se incearca o stabilizare prin modificarea frecventei. Teapa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 Acum 48 minute, Mircea Crisan a spus: Parca e putin gresita schema. Se incearca o stabilizare prin modificarea frecventei. Teapa. Teoretic din cauza consumului constant de curent a clasei A stabilizarea prin schimbarea frecventei in limite mici poate sa duca la un riplu mai mic, zic eu... Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 12, 2019 Partajează Postat Iunie 12, 2019 Schema aia cu IR2153 e putin cam rudimentara. Nu are soft start (exista pericolul ca mosfetii sa pocneasca cand se alimenteaza) si nu are protectie la scurt circuit si/sau supra sarcina. La bobina de pe iesire trebuie inversat sensul unei infasurari. Daca totusi se vrea sa se mearga pe varianta cu IR2153, va mai puteti inspira din sursa mixerului amplificat Yamaha EMX5000 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2019 Partajează Postat Iunie 12, 2019 Pina la urma amplificatorul functioneaza cu o sursa clasica, SMPS ar fi putut fi o varianta pentru cine este interesat de asa ceva dar discutia despre acesta sursa nu cred ca este potrivita in acest topic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum