Vizitator Postat Iunie 1, 2019 Partajează Postat Iunie 1, 2019 Acum 25 minute, simson a spus: Chiar daca nu este 100% on topic, vin cu cateva date technice ale amplifului JLH-69 care este tot un Single Ended total semiconductori finali BD249 tensiune alimentare +27V curent 1,4A Pout=10W la1kHz sin nelimitat 8,8W la 25Hz 9,6W la 20kHz. Distorsiune la 1kHz si 6,5W (atat permite semnal iesire distorsiometrul) se vede in poza. La 30hz THD-ul este mai mare, la fel si la 12500Hz. Este realitatea fara inflorituri. Amplificatorul dvs este de fapt un PP in clasa A asemanator cu cele proiectate de Hiraga dar fiindca exista mai multe versiuni poate ar fi bine sa postati schema amplificatorului, din pacate poza postata de dvs este prea mica... Link spre comentariu
simson Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Da am facut o eroare la poza revin cu una OK, plus un SQW la 10kHz.Voi posta si schema realizata. Link spre comentariu
simson Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Acum 21 ore, popa marius a spus: Amplificatorul dvs este de fapt un PP in clasa A asemanator cu cele proiectate de Hiraga dar fiindca exista mai multe versiuni poate ar fi bine sa postati schema amplificatorului, din pacate poza postata de dvs este prea mica... Amplificatorul prezentat de mine nu este PP, desi T1 si T2 primesc semnale in contratimp. intrucat finalele lucreaza in moduri diferite:T1 emitor comun iar T2 colector comun respectiv se considera configuratie emitor comun cu sarcina activa in colector.Se observa Darlingtonul format cu T3siT1.Amplificarea de semnal este dictat de T4, T4si T1 sunt de polaritati opuse, astfel se obtine oarecare compensare de distorsiuni.Observati lipsa elementelor care ar influenta faza semnalului.In schema prezentata, realizat idem 100%, exista un filtru taie sus la care am optat in urma masuratorilor la teste. Acest amplificator ascult zi de zi ,nu ma oboseste iar soundul de quadro este senzational. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Distorsiometrul ELV l-ati luat de-a gata sau kit? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Aveti dreptate amplificatorul nu este PP ci un amplificator analog cu un SE cu tuburi avind sarcina activa in colectorul lui T1, in cazul amplificatorului meu tranzistorul este repetor cu un CCS in sursa tranzistorului repetor deci poate ca in acest caz denumirea de SE este putin fortata oricum ambele amplificatoare au un sunet cald specific clasei A Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 (editat) Acum 31 minute, franzm a spus: Distorsiometrul ELV l-ati luat de-a gata sau kit? Nu prea se merita cumparat modelul asta, are probleme din proiectare , care se pot totusi corecta, dar nu permite decat masuratori la 1KHz si intre 70mVef-1,4Vef. La cat dai pe el si investesti in a-l modifica, mai bine iei o vechitura de HP. Sorry pt offtopic. https://www.elv.de/topic/designfehler-beim-kmg7000-und-wie-man-sie-einfach-korrigiert.html https://elektrotanya.com/elv_kmg-7000_klirrfactor_distortion-meter.pdf/download.html Editat Iunie 2, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Cu acest aparat compar sunetula doua amplificatoare A si B cu aceiasi sursa de semnal (CD player) si cu aceleasi boxe printr-o simpla comutare si in timp real. Initial printr-o operatiune de calibrare se injecteaza amplificatorului A un semnal sinus de 800Hz/1v si se seteaza puterea acestuia in asa fel incat pe un rezistor de 8 ohm/20w sa aibe o valoare intre 1-10w citita pe instrumentul analog pe post de wattmetru, evident aceasta setare se face cu potentiometrul de volum al amplificatorului A apoi se comuta amplificatorul B si se seteaza in mod identic asadar ambele amplificatoare A si B redau piesa de ascultat cu aceiasi putere riguros aleasa. Nu exista nici un pericol prin comutarea lor in timpul functionari fiindca atunci cind se selecteaza un amplificator celalalt are intrare scurtciruitata la masa Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 (editat) D-le Popa Marius am vazut oscilogramele si realizarea practica si admir meticulozitatea dvs.Ati ramas dator cu un raspuns totusi : temperaturile ! Dupa doua ore sa spunem, cam cat sunt acestea pe radiator finali, transformator , punte...Eu am folosit doua radiatoare recuperate de la un amp romanesc de 50W stereo si fara ventilare se cam incingeau.Performantele obtinute erau oarecum similare (schema Nelson Pass) undeva spre 16W inainte de clipping dar a ramas finalizat si ...utilizat vre-o cateva zile. L-as resuscita cu ceva racire suplimentara si de aceea intreb. Editat Iunie 8, 2019 de gheo23 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Fara ventilatie in cinci minute temperatura ajunge la 75-80 de grade pe radiator insa cu ventilatoarele conectate ea nu se trece de 36-38 de grade mai mult se incalzesc radiatoare puntilor redresoare cu toate ca au un curent maxim de 35A iar consumul nominal este de 3,6A ajung la 70de grade iar transformatorul de retea se incalzeste dupa o ora la 60 de grade si ramine constant probabil voi mai monta un ventilator suplimentar in interior dar cu un diametru mai mic cele fabricate de Scythe sint extrem de silentioase si eficiente Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 @popa marius ce parere aveti de alimentarea acestor amplificatoare din surse in comutatie ? Ma refer in general la aceste amplificatoare in clasa A cu siliciu. Eu ma gandesc ca unul din avantaje ar fi ca se scapa de bateria mare de filtraj si/sau filtrele acelea CLC etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Acum 10 minute, maxente a spus: @popa marius ce parere aveti de alimentarea acestor amplificatoare din surse in comutatie ? Ma refer in general la aceste amplificatoare in clasa A cu siliciu. Eu ma gandesc ca unul din avantaje ar fi ca se scapa de bateria mare de filtraj si/sau filtrele acelea CLC etc. Nu ma pot pronunta, posibil daca sursa in comutatie este performanta si bine filtrata, problema este ca in sarcina majoritatea acestor surse sint foarte zgomotoase improprii cerintelor HI-Fi se vede acest lucru osilografiind semnalele sinus la peste 3 Khz Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 E folclor asta cu sursele in comutatie sunt zgomotoase! Si eu lucrez la un aplificator hibrid care va fi alimentat de o sursa in comutatie. Proiectul unui rus stabilit in Irlanda si publicat pe diyaudio. Maxente daca ai rabdare iti voi da eu raspunsul la intrebare in vara asta. Ma tot gandesc unde sa-mi deschid topicul; la sticlisti sau la siliconisti. Ma tot documentez despre lampi cum sa le alimentez care sunt diferentele intre prodicatori s.a.m.d... Apreciez acest proiect si parca aici ar fi locul. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 De mult timp ma bate si pe mine gandu sa imi fac un amplificator clasa A, dar neaparat alimentat dintr-o sursa in comutatie pentru ca mi se par mult mai ''accesibile'' din mai multe puncte de vedere. La o clasa A (ma refer la siliciu) trebuie acordata o atentie mai mare alimentarii mai ales daca e cu traf clasic. Electroliticii din filtraj trebuie sa fie destul de generos apoi bobinele acelea serie intercalate prin filtraj etc. Nu contest ca anumite surse in comutatie sunt mai proaste (zgomotoase) si ca, din frecventa lor de comutatie se intampla frecvente de intermodulatie care coboara in banda audio. Poate trebuie vazuta si sursa acea care facea problemele astea. Si eu am observat, in general, o repulsie destul de agresiva la adresa surselor in comutatie cand vine vorba de audio, dar nu am vazut lucruri concrete in genul ''am facut un anumit amplificator (audiofil ?) alimentat dintr-o sursa in comutatie, dar sunt foarte dezamagit'' si apoi urmata asta de teste comparative cu alimentare clasica. In schimb lumea e speriata din start cand e vorba de SMPS. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Acum 48 minute, Mircea Crisan a spus: Si eu lucrez la un aplificator hibrid care va fi alimentat de o sursa in comutatie. Proiectul unui rus stabilit in Irlanda si publicat pe diyaudio. Salut! Este vorba, cumva, de unul dintre proiectele din acest topic? https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/277087-revisiting-ideas-1970s-ips-ops.html Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 O sursa in comutatie pentru amplificatoarele in clasa A ar putea fi o rezolvare fiindca consumului constant de curent simplifica regimul de functionare a sursei si o face mai putin zgomotoasa si impreuna cu un filtraj electronic activ cit mai performant poate fi solutia eleganta pentru aceasta clasa de amplificatoare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum