Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE hibrid

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator
Acum 55 minute, sesebe a spus:

Căldură disipata este defapt puterea disipata iar puterea disipata este egala cu tensiunea x curentul. Nu întra nicăieri în formula asta rezistenta interna. Ceea ce spui tu este valabil doar în regim de comutație unde tranzistorii lucrează saturat-blocat.

Într-un amplificator audio în clasa A, B sau AB tranzistorii nu au voie sa ajungă la saturatie pt ca asta înseamnă distorsiuni foarte mari. 

Deci @Ovidanie are perfecta dreptate.

M-am ocupat timp de cel puțin 5 ani la servici (și ma mai ocup și acum dar mai puțin) cu problemele termice generate în special de tranzistoarele MOS-fet și am făcut măsurători la parametri care nici măcar nu sint documentați de producători deci sint în domeniu. Tu faci cum vrei, ma crezi sau nu asta este opțiunea ta. 

In acest caz verifica te rog prin comparare  caracteristica putere disipata/ temperatura a tranzistorului FET IRF 240 cu a oricarui tranzistor BJT de 125w si vei gasi o diferenta de minimum 10 grade celsius in favoarea FET-ului si cum recomandarea in cazul amplificatoarelor in clasa A este ca temperatura sa nu depaseasca cu 30-35 grade  peste temperatura ambianta pentru capsula tranzistorului, aceasta comparatie este rezonabila la 60-70 grade celsius deci @ovidanie si @sesebe nu au dreptate la fel ca si cei care sau grabit sa dea like

Link spre comentariu
Vizitator
Acum 4 minute, sesebe a spus:

Măcar ai înțeles ce scrie în pagina pe care ai atașat-o? 

Știi ce parametru al tranzistorului este cel care definește sau încearcă sa definească acolo? 

Am măsurat și acel parametru și am trasat grafice pt acel parametru la mai multe tipuri de tranzistoare. A fost sarcina de servici desfășurată în decursul a citiva ani. 

Chiar crezi ca informațiile de pe internet sint complete și de ultima ora? Te înșeli atunci. 

Îți urez succes expertule! 

Nu imi doresti succes, incerci  doar sa sa-ti justifici niste incompentente obtinute  prin jonglerii profesionale inutile in acei ani invocati de tine, nu intelegi ca FET-urile sint evolutii fata de BJT si cam atat...

Link spre comentariu
Acum 4 minute, popa marius a spus:

Nu imi doresti succes, incerci  doar sa sa-ti justifici niste incompentente obtinute  prin jonglerii profesionale inutile in acei ani invocati de tine, nu intelegi ca FET-urile sint evolutii fata de BJT si cam atat...

Exact, incompentente obtinute  prin jonglerii profesionale inutile.

Cu cei care pot afirma asa ceva nu am ce discuta.

Scucces in mofturile audiofile pe care le ai.

Link spre comentariu
Vizitator

De ce tot insisti cu  indemnurile de succes, sint inutile si false, exista argumente tehnice si verificabile pe care  se poate discuta , daca nu-ti convin asta este...

Link spre comentariu

Raspunde mai intii la intrebarile puse mai sus.

La primele doua in principal.

Doar dupa asta putem continua cu "argumente tehnice si verificabile".

Pina nu primesc raspunsurile corecte la intrebarile alea nu avem ce discuta si eu nu voi mai posta aici.

Link spre comentariu

Fiti rezonabili domnilor! Puterea disipata este diferenta dintre puterea consumata si puterea utila INDIFERENT de dispozitivul activ utilizat .Nu va certati pe banalitati:26

Link spre comentariu
Vizitator bromeo
18 hours ago, popa marius said:

Nu este chiar asa

20190503_135648.jpg

Pagina explica de ce bipolarii sunt atasati la radiator cu colectorul si mosfet urile cu drena. N are nicio legatura cu puterea disipata pe jonctiune. Puterea dispata de jonctiune depinde numai de tensiunea care cade pe ea si de curentul care o parcurge .Ele depind de PSF . Ati interpretat putin la limita ultimul paragraf, cel cu mosfet-uri. Se mai intampla.

Editat de bromeo
Link spre comentariu

@popa mariusdaca aveti nevoie de radiator mai mare fac poze sa va alegeti ca am multe si va trimit (nici un cost).

Sa-mi dau si eu cu parerea fata de polemica de mai sus, daca avem o putere electrica de 1,8A x 32V, conform schemei, care este disipata/transformata in caldura de cele 2 tranzistoare + cele 2 rezistente inseriate vom avea aproape 60W. Eu zic ca indiferent care ar fi componentele care disipa aceeasi putere (rezistente/ tranzistoare cu germaniu, siliciu, FET..../un lant de diode) caldura generata va fi aceeasi, pot fi diferite rezistentele termice fata de radiator, functie de suprafata de contact, material etc.

Link spre comentariu

Gata si preamplificatorul cu tuburi 6E5P in plus exista un numarator ce contorizeaza timpul ramas in urma temporizarii startului, tubul de afisaj este un numistor adica un displey retro cu sapte segmente  formate din fire incandescente garantate la 100.000 de ore de functionare de producator  (RCA)

DSCN0856.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări