VAX Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Acum 7 ore, Faust2018 a spus: Se plictisește ,vrea să își impună propriile puncte de vedere și preferințe . Ma plictisesc repede de orice fel de muzica (zanganela la chitara, jazz, etc), chiar daca initial imi place. In anul 1978 am cumparat un magnetofon Maiak 203, pe cale nu l-am folosit o suta de ore. M-a atras partea tehnica, nu sa inregistrez tone de benzi (n-am avut decat trei role). Nu am treaba cu audiofilia, nu consum alcool, nu fumez, nu sunt fustangiu, nu ma intereseaza fotbalul (sportul in general). Insa am studiat multa documentatie despre amplificatoarele audio, preamplificatoare cu zgomot mic, etc. Amplificatoarele in clasa A redau excelent (curat) la putere mica, dar la curent alternativ prin tranzistoare comparabil cu cel de mers in gol distorsioneaza si ele. Ma mir ca audiofilii s-au inflamat de la ce am spus initial (o atentionare), ca la iesirea repertorului pe sursa (emitor) impedanta variaza de la alternanta pozitiva la cea negativa. Vorba aia, patetism cu lampi si transformatoare grele. Link spre comentariu
marius_amp Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Acum 23 ore, VAX a spus: Pe mine ma lasa rece mofturile de genul SE, ... Si cui ii pasa?! Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Acum 2 ore, VAX a spus: nu ma intereseaza fotbalul (sportul in general). Ar trebui sa va intereseze, ca sportul inseamna sanatate. Orice sport sau miscare, care iti mai ridica bataile inimii, din cand in cand, ceva mai sus decta bate ea la ''relanti'', inseamna sanatate pentru corp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 3, 2019 Partajează Postat Iulie 3, 2019 Eu zic ca in viitorul apropiat acest gen de amplificator va fi rezolvarea la pretentile audiofile, daca vreo data voi avea prilejul sa prezint acest amplificator in comparatie cu cele mai bune amplificatoare SE cu tuburi sint sigur ca va fi o revelatie in special pentru cei ce apreciaza un bass adinc greu de redat de transformator. Medile si inaltele sint absolut comparabile cu cele date de SE cu tub adica exact acolo unde tuburile exceleaza insa la acest amplificator exact tubul driver stabileste aceasta particularitate. Exista avantaje si dezavantaje, in primul rind se elimina cele doua transformatoare de iesire scumpe daca sint de calitate, tuburile finale oricat de bune ar fi sint limitate la o putere relativ mica iar pretul lor poate fi foarte ridicat si sint foarte fragile, transformatorul de retea are o putere comparabila in cele doua cazuri la fel si disiparea termica insa pretul tranzistoarelor FET este nesemnificativ iar constructia in sine este accesibila si celor mai putin experimentati, o problema ar fi radiatorul si sistemul de ventilatie dar am aratat cum aceasta poate fi depasita Link spre comentariu
Vizitator Marius Ionescu Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) 9 hours ago, popa marius said: Eu zic ca in viitorul apropiat acest gen de amplificator va fi rezolvarea la pretentile audiofile, daca vreo data voi avea prilejul sa prezint acest amplificator in comparatie cu cele mai bune amplificatoare SE cu tuburi sint sigur ca va fi o revelatie in special pentru cei ce apreciaza un bass adinc greu de redat de transformator. Medile si inaltele sint absolut comparabile cu cele date de SE cu tub adica exact acolo unde tuburile exceleaza insa la acest amplificator exact tubul driver stabileste aceasta particularitate. Exista avantaje si dezavantaje, in primul rind se elimina cele doua transformatoare de iesire scumpe daca sint de calitate, tuburile finale oricat de bune ar fi sint limitate la o putere relativ mica iar pretul lor poate fi foarte ridicat si sint foarte fragile, transformatorul de retea are o putere comparabila in cele doua cazuri la fel si disiparea termica insa pretul tranzistoarelor FET este nesemnificativ iar constructia in sine este accesibila si celor mai putin experimentati, o problema ar fi radiatorul si sistemul de ventilatie dar am aratat cum aceasta poate fi depasita Da, "modestie" balcanica! In veacul vecilor un sunet amplificat de o combinatie tub transformator de iesire nu poate fi egalat de sunetul trecut prin semiconductori. Editat Iulie 4, 2019 de Marius Ionescu Link spre comentariu
mila Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Depinde de genul de muzica, de varsta, de educatia muzicala si de urechile dvs. si asta in veacul vecilor. In cazul amplificatoarelor se gasesc pe piata si bune si slabe ori pe tuburi ori pe semiconductori. si asta in veacul vecilor. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Acum 3 ore, Marius Ionescu a spus: Da, "modestie" balcanica! In veacul vecilor un sunet amplificat de o combinatie tub transformator de iesire nu poate fi egalat de sunetul trecut prin semiconductori. Pentru asta ți-ai făcut cont pe acest forum ? De ce nu stai bade tu la siciliu , iute ....eu ascult și pe .... și pe ....dar nu vreau să conving pe nimeni să asculte pe ....sau pe .... Pentru extremiști există ISIS și organizații talibane , numai tu și ăia cunoașteti calea și adevarul ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Acum 3 ore, Marius Ionescu a spus: Da, "modestie" balcanica! In veacul vecilor un sunet amplificat de o combinatie tub transformator de iesire nu poate fi egalat de sunetul trecut prin semiconductori. Da mai ales la capitolul distorsiuni. Amplificatoare pe semiconductori cu distorsiuni asa mari ca la cele pe tuburi nu am vazut decit dintre cele defecte. Mie imi place sa ascult muzica nu sistemul audio (aici intra si amplificatorul) si deci sistemul audio trebuie sa fie complet transparent, sa nu aduca nici o modificare sunetului sau cel putin modificarile aduse sa fie minime nu ca la amplificatoarele pe tuburi. In schimb la alte persoane le place acest sunet. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Acum 3 ore, Marius Ionescu a spus: Da, "modestie" balcanica! In veacul vecilor un sunet amplificat de o combinatie tub transformator de iesire nu poate fi egalat de sunetul trecut prin semiconductori. Ca sa te apuci sa dai un verdict ar trebui sa asculti cel mai bun amplificator pe lampi si cel mai bun amplificator hibrid. Abia atunci ai voie sa spui: parerea mea este .... Afirmatii de genul celei facute mai sus <=> indoctrinare Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 (editat) Acum 39 minute, adrian_pic a spus: Ca sa te apuci sa dai un verdict ar trebui sa asculti cel mai bun amplificator pe lampi si cel mai bun amplificator hibrid. Abia atunci ai voie sa spui: parerea mea este .... Afirmatii de genul celei facute mai sus <=> indoctrinare As completa pentru comparatie ,aceeasi configuratie: SE cu SE si PP cu PP...dar pana la urma gusturile nu se discuta. Ati afirmat corect cand ati spus :"indoctrinare",chiar nimeni nu are voie se ne impuna ce anume sa ne placa,iar comparatiile sunt intotdeauna subiective.Cat priveste randamentele energetice indiferent cu ce dispozitive active vor fi construite in clasa A ,foarte rar depasesc 0,33 iar diferenta pana la 1,0 trebuie transformata in caldura si/sau lumina (vezi amplificatoarele lui Nelson Pass https://www.soundandvision.com/content/podcast-42-nelson-pass) Ce fain zice Nelson Pass : "Nelson Pass (born June 27, 1951) is a designer of audio amplifiers. Pass is vocal that listening tests remain valuable and that electrical measurements alone do not fully characterize the sound of an amplifier. Pass holds at least seven U.S. patents related to audio circuits." Editat Iulie 4, 2019 de LMOlimpiu 2 Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Acum 22 minute, sesebe a spus: Da mai ales la capitolul distorsiuni. Amplificatoare pe semiconductori cu distorsiuni asa mari ca la cele pe tuburi nu am vazut decit dintre cele defecte. Hai mai da-le drecu de distorsiuni ca s-au fumat de mult. Fac pariu ca urechea ta nu percepe distorsiuni de 2-3% De cele de 0,00xx cum sunt la integrate si tranzistoare nu mai vorbesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Acum 11 minute, maxente a spus: Hai mai da-le drecu de distorsiuni ca s-au fumat de mult. Fac pariu ca urechea ta nu percepe distorsiuni de 2-3% De cele de 0,00xx cum sunt la integrate si tranzistoare nu mai vorbesc. Pariul asta ai sa-l pierzi! Aproape oricine poate detecta distorsiuni de 2-3%, mai greu este cind cobori sub 1%. Acum sa nu ma pui sa fac deosebirea la amplificatoare pe tuburi, acolo nu am destula experienta, ma refer in principal ca la acelasi amplificator cu reglaje diferite pt distorsiuni de 2-3% si minimum posibil sub 0.05%. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2019 Partajează Postat Iulie 4, 2019 Se poate face o analogie intre acest amplificator hibrid si un SE cu tubul 6s33s ambele au cam aceiasi putere consumata de la retea la fel si puterea utila, ambele trebuiesc ventilate fortat si au un sistem de redresare si filtrare voluminos insa transformatorul de iesire face diferenta dintre aceste doua amplificatoare si aici este evidenta superioritatea celui hibrid la frecvente joase Stiu ca poate deranjeaza acesta comparatie insa daca cineva este curios poate sa improvizeze un amplificator in clasa A atacat de orice tub de putere medie (EL84, ECL, E180F, 6p15p, 6P1P 6P6P etc) care trebuie sa aibe un factor de amplificare mai mare de 15 si tranzistori FET de 150w si inca ceva sint sigur ca simularea in acest caz este mult mai sigura in lipsa OT Link spre comentariu
Alphsoo Postat Ianuarie 7, 2020 Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 O intrebare legata de schema din prima pagina, in locul operationalului lf441cn se pot folosi alte operationale sau e musai sa fie unu jfet ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2020 Partajează Postat Ianuarie 7, 2020 Trebuie sa fie operational jfet, am incercat un LF357 si merge perfect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum