Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Aia din link era o mare țeapă, am avut așa ceva acum mult timp.Avea o bobină și o punte redresoare, iar ca ,,magnet,, era o bucată de oțel ordinar.Alimentarea era de fapt făcută dintr-o baterie CR2032.Chiar dacă ar fi fost un magnet neodym și o bobină cu mii de spire, tot nu avea cum să încarce suficient un acumulator.Am făcut experiențe după aceea, cu bobine serioase și magneți la fel.....no way.  Lanternele care încarcă acumulatorii manual au generator cu miez magnetic închis, lucrează la turații mari și tot trebuie să învârți până amețești ca să ai lumină câteva minute de la un biet led.

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 10 ore, dany_cta a spus:

Cu siguranta poti sa alimentezi un bec cu led cu o bobina pe magnet, conditia e sa ai ledul la 12v si sa ai bine ascunse bateriile in bec sau in bobina.

Cred ca ar merge cu alta bobina pusa sub magnet care sa induca curent.

In opinia mea exista free energy nu e un concept nou, ci practicat intens.

Furi curent de la vecinu, furi motorina din camioane sau de la cfr, lemne din padure, etc.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Da , mama lor e gravida tot timpul.Culmea ca am un fel de amic, om destul de serios de altfel , care ma tot freaca la cap de vre-o cativa ani sa facem si noi o asemenea tampenie. Degeaba tot am incercat sa-i explic cam care e treaba , el insa tot pe mine ma crede fraier.Am cam evitat sa-l mai intalnesc in ultima vreme pt ca incepea chiar sa ma enerveze. Devenea un calvar doar sa-l mai ascult.

Link spre comentariu

:hdgfhgdf

Aia cu motoru legat la alt motor ar merge ceva cu acumulator și panouri solare doar ca nu cred ca ar rezistamult pana la urma e ceva mecanic care la un moment dat ar dispărea ca la biluțele alea pe care le lovești și se lovesc reciproc, dacă ar fi un raport de transformare mai mare adica sa consume puțin și sa producă mult și sa se regenereze in același timp... Prostii... 

Nu știu cum s-ar descurca, la nivel teoretic, un fotovoltaic pus într-o camera cu oglinzi și legat la un led cât sa nu consume enorm, ma gândesc...6 oglinzi fata de una cât ar fi nevoie.. plus acumulatorul.. sistematizari... Asta dacă nu as avea ce face și as pierde timp.... :rade:

Link spre comentariu

misti magnetu` pe langa bobina sau bobina pe langa magnet suficient de repede si gata... free energy...

Fri pe dracu, ca faci o febra musculara de numa, numa!!!!

Sa fim intelesi, free energy exista! In afara de fraierii cu lacune scolare mari, care pun borul la orice, exizta brunetii conlocuitori care beneficiaze la greu de fri henergi mo, si asta pe bune: se conecteaza la stilpii de electricitate ai comunitatii si fura, nestingheriti, curent. Asta e singurua modalitate de a avea free energy! Astia sunt singurii, si nu sunt fraieri, care beneficiaza, restul sunt fraieri sadea, pentru care fizica si legile ei sunt inexistente! In alta ordine de idei, mie imi place efortul "inventatorilor" de a crea nazbitii cit mai interesante, cit mai sofisticate si credibile dar care sfideaza cu brio legile fizicii!

Cind eram pusti, am avut o lanterna cu dinam, militara, exact ca cea din imagine. Erau la moda in anii '50. Era ruseasca si dadea ceva lumina, daca manevrai pumnul rapid. Facea un zgomot destul de mare si repede faceai scurta la mina! Totusi, acest tip de lanterna nu intra la categoria free energy, deoarece consuma energie ...din corpul tau!

eaa3f09be39b1c86bc9a3099807adf9b-641672-1000_1000.jpg

Link spre comentariu
2 hours ago, Sharky said:

Cred ca ar merge cu alta bobina pusa sub magnet care sa induca curent.

In opinia mea exista free energy nu e un concept nou, ci practicat intens.

Furi curent de la vecinu, furi motorina din camioane sau de la cfr, lemne din padure, etc.

Furtul nu e free, implica o anumita munca si ingeniozitate.

Link spre comentariu

70% din univers este reprezentat de energia "neagră" - 26% din univers este reprezentat de materia "neagră" - iar restul de aprox. 4% este reprezentat de materia vizibilă așa cum o știm noi din viața de toate zilele. (neagră - fiind o denumire generică pentru ceva ce încă nu poate fi manipulat direct cu ajutorul științei actuale de care dispunem).

Procentele acestea vin din constatările științifice directe ale cercetătorilor, fizicieni, astrofizicieni, matematicieni (oameni de știință - nu feisbuciști) în legătură cu nașterea Universului din marele Big Bang, atenție  (nu Big-Ben).

Și dacă lumea noastră "reală" reprezintă doar 4% atunci cam la cât se ridică cunoașterea noastră științifică ? - la mai mult de 10% sau mai puțin ? - din această lume a noastră pe care spunem sus și tare că o cunoastem bine ? oare ?

Așa că să-i lăsăm pe visătorii care cred într-o resursă nelimitată de energie pe care încă nu știm să o apucăm de niciun fel......

Oamenii au dreptul să viseze la ziua când vom fi în stare să cunoaștem mai mult.....

Un lucru este sigur: cu știința actuală încă nu suntem în stare să accesăm energia "neagră" - așa că și Free Energy este o utopie cu actualele cunoștințe....

Să nu facem totuși greșala academicienilor din Franța care spuneau că problema zborului cu un aparat mai greu decât aerul nu poate fi rezolvată....

Editat de C.D.
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări