Vizitator Postat Aprilie 26, 2019 Partajează Postat Aprilie 26, 2019 Concluzia de pana acum : nu detecteaza disc . Pozitia de zero a mecanismului si ce urmeaza dupa trebuie verificat . O sa caut un SM sa vezi despre ce vorba . Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Aprilie 26, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2019 (editat) 1. Capul de citire se deplaseaza pe orizontala. Pe verticala nu stiu. Nu am vrut sa-mi bag ochii in el. 2. Ok.astept. multumesc! Editat Aprilie 26, 2019 de dr_nick24 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2019 Partajează Postat Aprilie 27, 2019 https://www.vintageshifi.com/repertoire-pdf/Marantz-2.php Aici gasesti manualul de service . Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Aprilie 27, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2019 da..ideea e ca nu prea stiu de unde sa incep... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2019 Partajează Postat Aprilie 27, 2019 Ideea e ca nu intelegi . Renunta . Link spre comentariu
bmwh548 Postat Aprilie 27, 2019 Partajează Postat Aprilie 27, 2019 Raman la ipoteza sugerata si de validae: motor defect. Poate ca una din infasurari e "arsa" si de asta nu invarte la introducerea CD-ului. La scoaterea brusca din priza poate apare vreun impuls de tensiune si de asta are o tentativa de functionare motorul. Trebuie testat cu un alt motor cum a zis validae. Asta e metoda cea mai usoara. Daca tot nu merge se ia la verificat urmarind schema ca sa vezi ce tensiuni sunt si pe unde. Link spre comentariu
GOLOGAN Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 (editat) Acum 12 ore, dr_nick24 a spus: da..ideea e ca nu prea stiu de unde sa incep... Masuara pe ohmi motorul (deconectat de pe placa) care nu se invarte si comparal cu cel care este ok Sarbatori pascale fericite tuturor Editat Aprilie 28, 2019 de GOLOGAN Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 (editat) E și mai concludent dacă dezlipești un fir de la motorul platanului și alimentezi motorul din exterior cu o sursă de 5V.Poți observa dacă funcționează și prin măsurarea curentului îl poți compara cu unul sigur bun.Dacă motorul este exclus, rămâne partea optică și driverul motorului.În unele cazuri, contaminarea părții optice e profundă, nu doar la suprafața lentilei, fiindcă în interior mai există și o oglindă semitransparentă, plus aria de fotodiode ce face citirea efectivă a semnalului luminos.Fumul de țigară poate lăsa urme de gudron care nu se pot curăța ca și praful, prin suflare cu aer comprimat, uneori e nevoie de înlocuirea opticii cu totul...dar se mai poate de multe ori ajusta focalizarea din potențiometrii semireglabili aflați pe plăcuța cu fotodiodele. Editat Aprilie 28, 2019 de validae Link spre comentariu
bmwh548 Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Din cate tin minte de la unitatile de PC-uri chiar daca optica e murdara (sau nu mai e pozitionata corect de la vreun soc) motorul totusi invarte cand se introduce un CD. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Este un caz pierdut . . . . . . . . . . Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Aprilie 28, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Am sa masor motorul zilele viitoare! Hristos a inviat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 (editat) E laserul terminat. Nu stiu exact ce placa are sub mecanica (daca are asa ceva ar trebui sa fie un semireglabil de 4k7 pe ea. Incearca sa reglezi fin din el cat o mai duce.) Editat Aprilie 29, 2019 de fluffy37 Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 Asta e un model de Marantz made in Japan, in sursa are conzi Elna ce rezista mai bine in timp...totusi depanarea incepe de la sursa de alimentare cu verificarea tensiunilor, riplu... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2019 Partajează Postat Aprilie 29, 2019 In service manual este flow pentru fiecare sectiune . Service mode ,read error ,etc .etc. etc. Simbol error . . . . . . . . . . . . Cel mai usor depanezi un aparat daca urmezi pasii din SM . Poti sa faci depanare si fara sm ,dar necesita cunostinte si rutina . Nu poti repara un aparat daca nu stii cum functioneaza . Tot ce faci e sa bajbaii( a orbecai ) . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Uite si raspunsul cautat de initiator : https://www.olx.ro/oferta/vand-laser-optic-mecanism-cdm-4-19-pt-marantz-technics-philips-etc-IDcmi4R.html Fara a se considera reclama , este doar raspunsul cerut . EU NU MAI INTERVIN AICI . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum