danutz- Postat Aprilie 18, 2019 Partajează Postat Aprilie 18, 2019 Salutare ! Am un mic proiect pentru facultate cu niste 4 motorase (identice cu cel din imgine ) si comandate (doar inainte si inapoi , fara controlul turatiei) de un modul ca cel din imagine (shield arduino cu L 293 D). Toate bune si frumoase pana cand am marit sasiul si greutatea robotelului a crescut considerabil, asa ca am cumparat alte motorase mult mai puternice de 12V cu cutie de viteze. Problema este ca acest modul mai mult ca sigur nu poate duce consumul maxim al unui motoras din cele cumparate (ajunge la 2A maxim) . As vrea cumva sa pastrez shield-ul si cu el sa comand un circuit ( un full H bridge sau half H bridge ? ) cu care sa pot face motorasul sa se invarta inainte si inapoi . Ce circuit ati recomanda ? Daca se poate sa imi dati si o schema , ca pe net am gasit o gramada de scheme si nu stiu pe care sa o aleg . Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 18, 2019 Partajează Postat Aprilie 18, 2019 "am cumparat alte motorase mult mai puternice de 12V cu cutie de viteze " Daca despre modul exista destule date pe net, despre motorasele de mai sus (tot 4 bucati?) nu ne dai prea multe informatii. Link spre comentariu
danutz- Postat Aprilie 18, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2019 3 minutes ago, Ticu said: "am cumparat alte motorase mult mai puternice de 12V cu cutie de viteze " Daca despre modul exista destule date pe net, despre motorasele de mai sus (tot 4 bucati?) nu ne dai prea multe informatii. Da , tot 4 bucati ca cel din imagine Link spre comentariu
masterpic77 Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 Pai in cazul asta nu prea mai ai ce face cu shield-ul Arduino ; va trebuie sa-ti faci alt driver pentru motoare de exemplu cu L298 (dual full-bridge) care duce 2A in dc si 3A in peak si este ok pentru motoarele tale. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 Salut. Eu mai văd o problemă în imagini: motoarele diferă. Unul e cu perii, celălalt pare a fi stepper. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 Ai dreptate, cel din ultima poză are prea multe conexiuni pentru a fi un motor simplu cu perii...poate inițiatorul dă mai multe detalii.Fiindcă atunci situația se complică mult... Link spre comentariu
masterpic77 Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 Asa este , nu m-am uitat atent la poze , al doilea este stepper ... Link spre comentariu
cimitavita Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 (editat) Motorul este JGB37-520 12V DC. Nu are cutie de viteza ci are reductor si consuma maxim 170mA. O sa aiba nevoie de regulator PWM pentru-ca se invarte cam repede la 12V. -Rated Voltage: DC 12V -No load speed: 319rpm -No Load Current: 100mA -load torque: 0.28kg.cm -load Speed: 255rpm -load Current: 170mA -load out put: 0.8w -Stall torque: 1.1kg.cm -Stall Current: 1.2kg.cm -Ratio: 18.8 -Weight: 150g Nu este stepper. Are in spate o placuta cu senzori magnetici pentru rotatie/pozitie. De la placuta aia ies acele 6 fire. Motorul se alimenteaza separat din alte 2 borne care sunt in spatele placutei. Pinii la encoder sunt descrisi pe aliexpres. Editat Aprilie 19, 2019 de cimitavita 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum