Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru DT 9208 (titlu corectat din TD 2908)

damian_sandel68

Postări Recomandate

Bună seara,

măsurați tensiunea pe pinul HI REF al ICL7106 (pin 36 pe tipul PDIP, sau pin 44 pe tipul MQFP) ar trevuii să fie 100mV. Capătul de scală (afișarea 2000) este determinată de VREF (tensiunea pe HI REF), Vin=2XVREF. (pentru VREF=100mV ”capăt de scală”=200mV). Dacă VREF≈50mV atunci ”capătul de scală”=100mV.

Acest fenomen nu va afecta măsurarea rezistențelor.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Bună seara! Unul din multimetrele pe care le dețin, model DT 9208, s-a stricat (am aplicat 700mA  pe scala de 200mA) și încerc să-l resuscitez (deja am cumparat altul cu 64 RON, mai dețin și altele, dar vreau să văd dacă reușesc ceva și cu acesta). În acest sens, i-am schimbat integratele, însă nu găsesc circuitul integrat HEF 4528 BT. Știe cineva un echivalent pentru acest CI, unul care se găseste pe piața din România? Vă mulțumesc!

Link spre comentariu

4528 este seria generica pentru acest multivibrator monostabil. Sigur se gaseste ca CD,MMC, HEF, etc. Dar problema mai mult ca sigur nu e de la el. Plus ca se poate proba acest integrat mai ales ca nu l ai.

Daca ai reusit sa l strici aplicand 700ma pe scala de 200 si nu a sarit siguranta care trebuia sa l protejeze e un semn clar ca trebuia sa l arunci si sa nu mai cumperi vreo data unul la fel. Eu chiar nu va inteleg.... Avand in vedere ca se poate gasi un multimetru decent cu cateva sute de lei, de ce sa cumperi asha ceva ?

Link spre comentariu

Uite unul chiar foarte bun la preţul lui.Am aşa ceva şi oferă mult pentru preţul ridicol de circa 120 Lei cu care l-am luat direct de la chinez.

https://www.emag.ro/aparat-de-masura-digital-habotest-multimetru-true-rms-ncv-afisaj-lcd-negru-ht118a/pd/DZMKJHMBM/

Are TRUE RMS până la 1000Hz, lanternă, afişaj iluminat, indicarea cu led a bornelor corecte pentru fiecare domeniu (ajutor antiprost) şi detecţie fără contact a prezenţei tensiunii în cabluri.Adică poţi vedea dacă ai curent într-un fir doar apropiind aparatul de fir, chiar dacă e izolat.Chestie utilă la depanat ghirlande de leduri sau instalaţii aparente..

Link spre comentariu
Citat

Uite unul chiar foarte bun la preţul lui

Uite unul mai ieftin care face cam acelasi lucru, e mic si se alimenteaza cu doua baterii AA. Scapi de bateria de 9V.

https://www.emag.ro/multimetru-cu-autoscalare-bst-58f/pd/DY2N0XMBM/

DT9208 a fost acum mai bine de 15...20 ani pe val, a fost popular si pt ca arata ca un aparat de masura, a fost cumparat la greu. Unele chiar lucrau bine, si s-au dovedit fiabile, pt pretul platit. La nivel de incepator chiar erau bune. Acum insa, sunt depasite moral de alte generatii, parca nu mai merita investite cu incredere. Dar, fiecare isi stie nevoile.

Link spre comentariu

@djvas, am cumpărat altul la fel tocmai pentru că e ieftin și în caz că îl ard nu-mi va părea așa de rău. Și mulțumesc pentru răspuns!

@validae,  am mai multe multimetre, printre care și cel de mai jos:

aparat-de-masura-digital-1-1610525802.jpg

Link spre comentariu

Eu am inteles, cauta si reparal si pe cel care sa defectat, eu tot asa procedez, chiar daca sta pe dreapta dar sa stiu ca este functional, daca este defect parca numai la el ma gandesc, poate are cineva unul defect si iti va da integratul daca este bun acel ic

eu am avut mai multe defecte dar le am donat la cineva la care le repara si le doneaza la alcineva la care are nevoie 

Link spre comentariu

ma refer la DT, de cand am cumparat de la miva trei multimetre M890G si M890D de ceva timp nu am mai avut probleme, au protectie pe toata scala, si au ceva timp , nu mai tin exact minte in ce an le am cumparat

eu cu ele imi fac treaba

Link spre comentariu

Faptul ca ai avut mai multe defecte e de bine nu ?  Si daca tot le repari ma asteptam sa-i confirmi ca acel ic nu este necesar pentru majoritatea functiilor si ca multimetrul poate sa functioneze si fara el. Si ca sunt unele variante care nu acest ic ci pe batranul triplu ... Astabil bistabil monostabil etc.

Link spre comentariu

Nu mai tin minte ce face acel ic, daca ar pune o poza cu placa cred ca imi amintesc ce face acel ic, eu nu am mai reparat demult multimetre si care le am avut DT9205 , DT9208 le am donat si bune si defect, de reparat am reparat dar asta a fost demult cand nu prea se gaseau pe piata, acum chiar daca se defecteaza chiar sa vreau sa le repar nu am timp de ele, mai bine imi cumpar unul nou si imi fac treaba, dar pana la unul nou am 6 multimetre functionale si nu am cum sa le ard pe toate odata

Link spre comentariu

Si inca ceva eu numi amintesc sa fi avut acest integrat , toate erau TL062 , LM358 , LM324 , HA1735 , 7555 , HA17358 , CD4011 , ICL7106 , bine inteles ca nu toate aceste integrate erau la un singur multimetru, ic-urile erau altfel de la multimetru la altul , cele uzuale erau TL062 si LM358 la care le gaseai la majoritatea si bne inteles ICL7106

Dei unul din ele este echivalent cu HEF 4528 BT

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Eu nu am prins cu aceste integrate, poate sunt mai noi cu ce am avut eu, eu noi nu am mai cumparat demult ca am avut cu M890D si M890G , ce am avut eu DT au fost printre primele modele aparute si nu aveau acest ic

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florinel TV a spus:

Dei unul din ele este echivalent cu HEF 4528 BT

Deci, le cauti pierdute! cum sa fie unul dintre cele pomenite de tine echivalent cu 4528!? ai macar idei vagi despre ce face fiecare??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări