Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce dimensiuni ar trebui sa aiba incintele pentru un dif ???

Vizitator zuzu

Postări Recomandate

Vizitator zuzu

Salut tuturor!!Sunt incepator asa ca v-as ruga sa ma scuzati daca am gresit ceva sau daca m-am exprimat gresit...Ca inceput va spun ca mi-am cumparat recent 2 difuzoare si dupa ce am citit tot ce era postat pe forum mi-am dat seama ca nu e asa de usor pe cat ma asteptam sa faci niste incinte..!Poate ma puteti ajuta voi cu cateva sfaturi sau idei..imi poate cineva spune ce dimensiuni ar trebui sa aiba incinta..Ca sa va fie mai usor am introdus si fotografia de mai de jos..>Difuzoarele sunt de 200 W/RMS,8dbva multumesc si astept :confuz1

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aTaelectronics

6

• radue

2

• Kenwood_DJ

1

• pitbull_bog

1

Top autori în acest subiect

acei 200w si 8db poate ai vrut sa scrii 8 ohm :rolleyes: nu ne ajuta cu nimic.

Din moment ce nu ai parametri la difuzor, ai putea sa ne spui macar diametru la difuzor eventual mai multe poze ...

Ps: nu vi se pare ciiudat difuzorul cand deschideti imaginea ? :smt005 mie mi-au trebuit vreo 2 min pana l-am vazut calumea, era ca o iluzie optica. :smt005 :smt005

Link spre comentariu

:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 scuze, da nu ma pot opri :Domule, se pare ca nu ai petrecut atata timp pe forum cum pretinzi.ca sa faci cutia la un dif ai nevoie de parametri T/S ai difului, nu ma incalzeste cu nimic ca zici ca are 200W rms sau cat care si ca dai acolo o repsiune sonora (78db) care habar nu am de unde e ! ce poate sa fie cu 8 db ? efectiv nu se stienici amcar diametru la dif nu ai zis ! deci pe cuvant, nu credc a ai petrecut atata timp pe forum pe cat pretinzi.da si tu ceva parametri, da macar un nume de difuzor, esti culmea !asa pot sa zic si io, zice-timi ce dimensiuni sa aiba cutia daca am un dif cu sasiu de tabla si rosu ! ce cutie tre sa ii fac ? :smt005 :smt005 no offence, da da ceva detalii ! daca vrei sa te ajutam. nu ne incalzeste cu nimik ce ai zis tu acolo mai sus. !

Link spre comentariu

zice-timi ce dimensiuni sa aiba cutia daca am un dif cu sasiu de tabla si rosu ! ce cutie tre sa ii fac ? :cu nimik ce ai zis tu

Vezi ce zici, Ionut, ca imediat apare cineve si CHIAR O SA RECOMANDE O ANUMITA INCINTA daca diful e rosu!!!!
Link spre comentariu
Vizitator zuzu

nu stiu de ce trebuie sa radeti :snakeman: dupa cum am spus..nu prea ma pricep si mi-am cerut scuze de la bun inceput daca ma exprim gresit.dar daca voi va credeti atat de inteligenti si invatati fata de altii sa va fie de bine

Link spre comentariu

Scuze, nu ne radeam de tine Ceea ce priveste parametrii, sunt cam incomplete pentru proiectarea unor incinte. Daca acel 28Hz ar fi frecventa de rezonanta, atunci s-ar mai completa un pic si atunci ar veni sa fie o incinta inchisa de 40-50litri, cu F3 de 48 Hz sau incinta bas reflex de 70 litri cu un tub de 105mm diametrul interior (teava pvc de canalizare) cu o lungime de 135mm, rezultand un acordaj de 40 hz si F3 de 36Hz teoretic insa probabil din cauza ca Qts -ul care e cam ridicat o sa suna cam boomy, cu multa bubuialaAsta conform unor programe de simulare des folosite si in cazul in care Fs luam ca fiind valoarea inferioara a benzii de lucru

Link spre comentariu

Scuze, nu ne radeam de tine, dar cat timp nu avem informatii folosibile, nu aveam de unde sa ne dam seama despre ce dif e vorba, dat aratand o poza magnetul ne-ai dat un indiciuCeea ce priveste parametrii, sunt cam incomplete pentru proiectarea unor incinte. Daca acel 28Hz ar fi frecventa de rezonanta, atunci s-ar mai completa un pic si atunci ar veni sa fie o incinta inchisa de 40-50litri, cu F3 de 48 Hz sau incinta bas reflex de 70 litri cu un tub de 105mm diametrul interior (teava pvc de canalizare) cu o lungime de 135mm, rezultand un acordaj de 40 hz si F3 de 36Hz teoretic insa probabil din cauza ca Qts -ul care e cam ridicat o sa suna cam boomy, cu multa bubuialaAsta conform unor programe de simulare des folosite si in cazul in care Fs luam ca fiind valoarea inferioara a benzii de lucru

Link spre comentariu

sincer sa fiu, din motive de siguranta si eu, cam nesigure parametrii postati acolo, cu toate ca Qts - ul ar permite ambele tipuri de incinta, oricum daca are F10 la 28 hz in incinta inchisa sau chiar infinite baffle inseamna ca si Fs-ul e aproape da valoarea aceaAAA, si am uitat, ce vrei sa faci cu difurile respective, subwoofer sau boxa pe 3 cai, ca vad ca tot acolo (la parametri) este prezentat si setul pentru o boxa pentru 3 cai

Link spre comentariu

Si zici ca ai citit tot ai ? :toimonster:

Aici ai instructiuni !

Daca citeai ce scrie acolo fac apriu ca nu mai era nevoie sa faci niciun topic, dar deh, omul ( ROMANUL ) tot timpul vrea mura in gura :axe:

Link spre comentariu

Ce vrea muschii tai sa fie cat mai rigid, PAL, PAL melaminat, MDF, OSB sau TEGO de minim 18mm depinde de buget si gust ca la sunet nu influenteaza cat timp e destul de rigid, eventual ii pui ranforsari sa nu vibreze aaa si sa nu uit, daca alegi optiunea de incinta inchisa sa il umpli cu vatelina daca alegi versiunea "cu teava" sa pui strat te vatelina de vreo 3 cm grosime pe cel putin 2 pereti al incintei (bineinteles in interior)

Link spre comentariu
Vizitator zuzu

Si zici ca ai citit tot ai ? :toimonster: Aici ai instructiuni !Daca citeai ce scrie acolo fac apriu ca nu mai era nevoie sa faci niciun topic, dar deh, omul ( ROMANUL ) tot timpul vrea mura in gura :axe:

Atunci OMUL (ROMANUL) la ce ne mai numim romani daca nu ne ajutam intre noi???Nu asta e ideea. Ideea este ca omului ii este lene sa caute, el vrea totul de-a gata. :smt006 Chestia cu ajutatul intre oameni nu are absolut nicio legatura.Dar sa nu fim offtopic !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări