Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Panasonic

Vizitator AlexxClaudiu

Postări Recomandate

Vizitator AlexxClaudiu

Am o plasma panasonic din 2010 care prezinta urme cidate pe sticla (nu pe display) . culorile se vad ca in prima zi nu are nici o alta problema . de cateva luni incepe sa se intinta cate putin acea pata si incepe sa deranjeze cand este pe alb . este ceva ce poate fi reparat sau este pe duca ? ma gandesc ca este pacat sa renunt la tv deoarece am fost foarte multumit de el pana acum . Multumesc ! (despre dunga inchisa la culoare de sus vb. )

IMAG0507.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

2

• adrianvmx

1

• CornelM

1

• fane buy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator AlexxClaudiu

multumesc pentru raspuns dar nu are treaba . toate culorile sunt ok  luminozitate contrast tot . problema este la suprafata . intre panou si sticla sau ce naiba este ea  . initial am crezut ca este mizerie sau patat . nu are treba cu ce imi afiseaza imaginea . este de suprafata si nu pot sa imi dau seama ce poate fi . am cautat peste tot pe net si nu am gasit ceva asemanator cu o solutie .

plasma nu are absolut nimic . sunt doar pete pe care le poti canfunda cu praf pus pe ecran

Editat de AlexxClaudiu
Link spre comentariu

pai poate a suferit de condens(si sa aburit pe interior,multe plasme au sticla protectie inainte de display)sau prafuita,asta daca e plasma,la lcd  mai rar gasesti sticla,si trebuie ceva rabdare si indemanare pentru a o desface si sa ramana intreaga,daca e lcd sau ,,led,,(cum zic majoritatea) treaba e mai migaloasa si riscanta,trebuie desfacut displayul (backlightul)au folii intern ce pot fi afectate de umezeala praf sau temperatura degajata 

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Vizitator AlexxClaudiu

este plasma . daca te uiti bine , este clar ca este o mica distanta intre panou si pata . eu nu ma risc sa il desfac ca nu stiu ce este de facut. tot ce ma intereseaza este raparatia . se poate s au nu . multumesc .

banuiesc si eu ca este de la umezeala . fostul proprietar l a sters de cateva ori cu lichid direct pe ecran . 

Link spre comentariu
La 23.04.2019 la 16:55, adrianvmx a spus:

Pentru a numai da de banuit trebuia sa puneti  modelul de aparat ...in poza nu se distinge  : lcd sau plasma .

a spus omul ca e plasma 

Link spre comentariu
Vizitator AlexxClaudiu

aparent problema se numeste dirt effect si din cate am citit este din vina mea . primul proprietar a curatat sticla cu "fas fas ul" si eu pe parcursul timpului am facut la fel doar ca eu am folosit doar apa dar am frecat la el pana mi a venit boala . Sticla are un strat protector care s a deteriorat . am avut impresia sa se extinde acea pata doar pt ca il stergeam frecvent . se repara , dar cine mai gaseste sticla pt tv de 10 ani :))) . sa fie invatare de minte daia am scris si concluzia problemei .

Editat de AlexxClaudiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări