Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa cu leduri si senzor

Stefan Zanfir

Postări Recomandate

Salutare,

as avea si eu o intrebare:

daca anulez 4 din cele 8 leduri existente in lampa din poze, celelalte 4 vor mai merge ?

lumina este prea puternica cu 8 leduri, lumina este alb-albastru, iar noaptea "loveste" prea puternic si in plus bateriile se consuma cam in 3 luni ...

lampa are senzor de miscare si lumina ambientala

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

P.S. - am incercat cu surubelnita sa fac scurt la picioarele unui led, ca sa-l anulez .. dar se sting toate ledurile

Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi.

mersi anticipat

Editat de Stefan Zanfir
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan Zanfir

7

• validae

6

• Spitfire

1

• cimitavita

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

se sting pentru-ca sunt legate toate in paralel. Poti sa scoti din ele dar ar trebui marita valoarea lui R1. Nu se vede valoarea ei din cauza firului. Poti mari valoarea R1 si fara sa scoti leduri.

Q1 este cel care aprinde ledurile. Daca bateriile erau noi, il ardeai atunci cand ai facut scurt pe leduri.

Unde duce firul albastru???

Link spre comentariu

Cred că nu e cazul să scoți leduri, cum a spus colegul mai sus, schimbă rezistența de limitare R1 cu o valoare mai mare (chiar dublă) și curentul va scădea cam la jumătate, scăzând și lumina dar crescând și autonomia bateriei.Dat fiind că se vede că nu te pricepi mai deloc la electronică, spune ce scrie pe acea rezistență R1 și te vom sfătui ce să pui în loc.Ai mai avea opțiunea de a folosi trei acumulatori NiMh de 1,2V în locul bateriilor alcaline, caz în care tensiunea va scădea la 3,6V în loc de 4,5V și asta se va rezimți și la nivelul luminozității, dar mai ales la autonomie, acumulatorii vor ține cel puțin dublu dacă folosești unii de cel puțin 1000mAh.Care între noi fie vorba, nu sunt deloc scumpi. Găsești prin Lidl oferte bune, patru bucăți ,,Tronic,, la 15 Lei de exemplu.Eu nu mai folosesc prin casă de ani buni baterii, numai acumulatori. chiar și la telecomenzile televizoarelor...

Editat de validae
Link spre comentariu

mersi pentru raspunsuri

R1 pare sa fie de 100

firul albastru duce la comutatorul de pe spate care permite comutarea intre OFF - AUTO - ON

pot sa mai adaug inca o rezistenta peste cealalta ? sau trebuie sa o scot de acolo ?

am acumulatori de 2500 - 2700 mah ... ii folosesc la blitz-ul foto .. deci o sa incerc cu ei ca o prima varianta

daca lumina este tot puternica, voi adauga inca o rezistenta mica

Editat de Stefan Zanfir
Link spre comentariu

Nu se pun două rezistențe una peste cealaltă, ar însemna să le pui în paralel, iar valoarea totală ar fi mai mică decât cea inițială.Trebuie să dai jos rezistența R1 care are 10 Ohmi și să pui una de 20 de Ohmi sau mai mare în loc.Dacă găsești pe vreo placă tot o rezistență SMD, trebuie să scrie pe ea 200 sau 300...dar poți pune și o rezistență normală cu terminale, cu valoarea între 20-47 Ohmi aleasă prin tatonare pentru luminozitatea dorită.

Dacă lumina acelor leduri nu te mulțumește, poți să le schimbi pe toate, sau doar patru dintre ele, cu unele având o lumină ,,caldă,, mai gălbuie.Se pot găsi ușor astfel de leduri ,,helmet,, prin diverse lanterne ieftine chinezești, fiindcă de multe ori o astfel de lanternă e mai ieftină decât dacă ai cumpăra ledurile ei de la un magazin de componente electronice. Binențeles aceste leduri nu sunt de o calitate superioară, iar acolo s-ar putea pune și niște leduri de calitate, însă dat fiind scopul acestui tip de lampă sunt acceptabile...

Editat de validae
Link spre comentariu

multumesc din suflet pentru timpul acordat!

o sa ma cam chinui sa scot (la nevoie) acea rezistenta, deoarece am doar un ciocan de lipit, dela vechi romanesc si este cam grosolan varful lui :)

cred ca am si un pistol de lipit dela vechi romanesc negru, poate ii cumpar o carcasa de schimb si il readuc la viata ... se pare ca au fost bune, nu?!

intotdeauna am apreciat acest forum!! cei mai minunati oameni aici pot fi gasiti!

intotdeauna am apreciat electronica, mi-ar fi placut sa invat mai mult ... doar ca timpul trece repede si viata ne cam obliga sa mergem pe alte "drumuri" si sa invatam alte meserii, eu alegand meseria de grafician ...

Link spre comentariu

Recomand să folosești totuși pistolul de lipit, ori dacă ai posibilitatea să cumperi un letcon ieftin de maxim 30W cu care poți face lipiturile necesare.Cu ciocanul de lipit nu vei face decât să distrugi placa, fiindcă puterea luie prea mare și e prea grosolan la vârf. Cel mult, poți bobina strîns cu sârmă dezizolatăde 2mm din cupru, câteva spire peste vîrful ciocanului și lași un capăt scurt de circa 2cm cu care vei putea lipi mai fin.Dar trebuie să ai ceva îndemânare ca să reușești astfel, îți recomand să faci ceva încercări înainte pe o placă defectă, ca să te antrenezi...o să mai ai nevoie de fludor și sacâz (colofoniu) pentru decapare.Să nu folosești țipirig de lipit tablă, fiindcă e acid și va distruge cablajul , cel mult poți folosi la limită o pastilă de aspirină pe post de decapant, dar ai grijă să nu inhalezi fumul creat că e toxic și iritant....

Link spre comentariu

am incercat cu acumulatori de 1,2 V dar nu prea se vede vreo diferenta notabila ... asa ca trebuie sa modific rezistenta si am nevoie de un letcon bunicel pentru urmatorii 10 - 20 de ani :)

am gasit pe emag.ro  2 produse care au review-uri bunicele si ma bate gandul sa-mi cumpar ... poate o sa mai am nevoie cand si cand

Letcon profesional 40, 130W, ZD-722N - la 70 lei

sau

Statie de lipit Velleman VTSS5 50W, temperatura reglabila 175-480 - la 120 lei

ce sa cumpar ?

Letcon profesional 40, 130W, ZD-722N.jpgStatie de lipit Velleman VTSS5 50W Temperatura reglabila 175-480.jpg

Editat de Stefan Zanfir
Link spre comentariu

Ar fi util să poți încerca la cineva cel puțin unul dintre obiecte, personal aș alege stația de lipit dacă aș ști că mă ocup mai des cu lipitul.Pentru ocazii, pistolul de lipit rămâne cel mai util aparat, se încălzește repede și are o putere destul de mare pentru cam orice lipitură rezonabilă de prin casă.Schimbând grosimea și lungimea anselor, se pot obține puteri mai mici și lipituri mai fine...

Cred că ceva similar cu acea stație Welleman dar cu preț mai mic poți găsi prin magazinele Lidl, ăștia au periodic oferte cu scule convenabile..

Un obiect interesant se poate comanda online, un letcon cu termostat încorporat, mă bate gândul la unul pentru lipituri fine ocazionale

899b07d398cde39619ffc3a732968274-2650131https://www.lightinthebox.com/en/p/oem-portable-multi-function-multi-design-tool-set-home-repair-apple-samsung-repair-for-computer-repair_p7015646.html?category_id=35872&prm=1.2.1.1

Editat de validae
Link spre comentariu

era bun un link de la un magazin local, sa pot face comanda maine ...

ceva recomandari ?

E misto si cel din linkul tau ... dar dureaza pana ajunge

Editat de Stefan Zanfir
Link spre comentariu

Nu aruncati bani pe mizeriile alea, cu 200 de lei va cumparati o statie de lipit termostatata ZD-929C cu afisaj digital, si aveti ani multi cu ce lipi, si inca bine...

Un obiect interesant se poate comanda online, un letcon cu termostat încorporat, mă bate gândul la unul pentru lipituri fine ocazionale

Termostat pe naiba, nici unul din alea nu are termostat, adica nu mentine temperatura constanta in timp real, prostia aia e doar un variator "de bec", nimic altceva. Magarii la tensiunea retelei, pagube in montaj.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări