elman Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Am deschis acest topic cu intentia de a posta impresii despre componente, module, aparate, ansamble pe care le-ati achizitionat dar nu functioneaza corespunzator sau deloc. Incep cu ultima achizitie de la "prietenii" nostri chinezi , LM338K si LM338T -sursa de tensiune liniara, asemanatoare cu LM317. In teorie LM338 suporta 5A cu limitare la max. 7A. In gol merg perfect dar in sarcina se distrug daca curentul trece de 1A. Ma refer doar la producatorul cu sigla din pozele atasate. Am am zis ca poate am gresit ceva si am pus un LM317 produs de ST. In foaia de catalog zice ca suporta 1,5A, l-am dus la 2,5A (racit corespunzator) si a functionat fara sa se distruga. In poza se poate vedea cum la un LM338K s-a intrerupt firul de legatura cu pin-ul de out, altul la peste 200mA duce iesirea la 0V. LM338T au avut toate cele 5 buc acelasi coportament, la peste 1A se distrug. Editat Aprilie 14, 2019 de elman Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Nici măcar sigla nu este copiată corect .... În rest , pe ce bază logică ar trebui să sperăm că niște componente cu preț de 10-20 de ori mai mic ar trebui să meargă la fel cu originalele ? Editat Aprilie 14, 2019 de UDAR Link spre comentariu
elman Postat Aprilie 14, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Cred ca au copiat-o "incorect" doar cu intentia de a ne induce in eroare si pentru a nu fi trasi la raspundere. Pentru a nu se face confuzie sigla originala arata ca in poza atasata. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Cum bine spunea UDAR mai înainte, e bine să cumperi de la surse cunoscute, chiar dacă prețul pare mult mai mare decât ,,ofertele,, unor chinezi necunoscuți.Pe alt topic dădeam exemplul unul integrat LA7848 (baleiaj vertical + EW) cumpărat dintr-un magazin ,,respectabil,, din Craiova și care nu a funcționat deloc (nici baleiaj vertical nici măcar Est-West). Când l-am întrebat pe ,,patron,, despre situația respectivă, mi-a spus că ei le cumpără din Germania.....dar probabil e un vapor numit Germania.Cert e că de la acel magazin nu voi mai cumpăra nimic de acum, fiindcă mi s-a propus doar schimbarea integratului ,,făcătură,, cu alte piese, nu mi s-au returnat banii cum era normal, dar fie și așa.Poza asta neclară e de pe site-ul magazinului, din păcate nu am făcut o poză integratului făcătură...eu l-am luat cu 35 Lei iar acum cer 45 Lei pe aceeași făcătură.Sau e posibil ca unor clienți necunoscuți să le dea făcături, iar unor clienți ,,fideli,, și avizați să le dea ce trebuie.Se practica acest lucru la fostul magazin Dioda din Craiova, când un depanator trimitea clientul să cumpere un BV de la magazin îi spunea ,,să-i zici ăluia că te-a trimis Cutărescu,,.Altfel i-ar fi servit doar o capsulă cu pini, nu un integrat. Editat Aprilie 14, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Cine este chitros să își ia țepe până se satură, există magazine on-line, pe care le cunoaște toată lumea, nu le mai nominalizez, de unde se pot cumpăra componente care nu sunt negru de fum. Sincer.... astfel de subiecte apar pe aici destul de des, vina este a celor extrem de zgârciți care au impresia că fac economie cumpărând tot felul de gunoaie. Vă meritați soarta! Ăia care vând gunoaiele alea râd de voi când le ajung banii în cont, după ce comandați mizeriile alea. Acum 11 minute, validae a spus: Cum bine spunea UDAR mai înainte, e bine să cumperi de la surse cunoscute, chiar dacă prețul pare mult mai mare decât ,,ofertele,, unor chinezi necunoscuți.Pe alt topic dădeam exemplul unul integrat LA7848 (baleiaj vertical + EW) cumpărat dintr-un magazin ,,respectabil,, din Craiova și care nu a funcționat deloc (nici baleiaj vertical nici măcar Est-West). Când l-am întrebat pe ,,patron,, despre situația respectivă, mi-a spus că ei le cumpără din Germania.....dar probabil e un vapor numit Germania.Cert e că de la acel magazin nu voi mai cumpăra nimic de acum, fiindcă mi s-a propus doar schimbarea integratului ,,făcătură,, cu alte piese, nu mi s-au returnat banii cum era normal, dar fie și așa.Poza asta neclară e de pe site-ul magazinului, din păcate nu am făcut o poză integratului făcătură... Magazinul "respectabil" din Craiova " tot negru de fum vinde. Editat Aprilie 14, 2019 de viobio Link spre comentariu
petreelectronic Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Orice cautare as face dupa o componenta, nu intru niciodata pe rezultate catre magazinul din Craiova. Acolo se exagereaza in mod grosolan. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Deja am convingerea că cel care mi-a vândut făcătura nu e străin de fostul magazin Dioda, probabil doar și-a schimbat numele magazinului.Dacă vreți să vă convingeți că TSE Electronic Craiova este indexat de Google, dați o căutare cu LA 7848 preț și printre rezultate există și acest magazin, pe care recomand să-l evitați pe cât posibil.Nici prețurile nu-s mai breze decât la alții.Totuși, să dai 45 Lei pe o capsulă cu pini e cam deranjant, mai ales dacă ai și făcut un drum după el ca să ai surpriza că nu merge.Și ca să nu existe dubii, când l-am montat, schimbasem toți condensatorii electrolitici care erau devalorizați, dat fiind că chiar din cauza lor se și arsese primul integrat (original) de pe placă. https://www.google.com/search?ei=4g6zXM74Gs2rrgSpnY_4CA&q=LA7848+pret&oq=LA7848+pret&gs_l=psy-ab.12..35i39.20124.22578..24660...0.0..0.103.396.2j2......0....1..gws-wiz.......0i71j0i7i10i30.Wsrp9hWJSwQ Editat Aprilie 14, 2019 de validae Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Eu am luat tzeapa de la Farnell . Cu niste IGBT - uri , acum cativa ani . Am expus cazul la una din fostele bodegi . Am facut reclamatie , degeaba ... Am luat - o in mana . Marfa ( am ramas cu ea ) , si reclamatia ( am ramas cu ea ) . Ma rog , am avut ceva conversatii cu magazinul ... Per ansamblu , am luat - o in mana integral . Factura mica , pana - n 200 euro ... , dar nu cred ca era motiv de tzeapa . Nu cumparam mult de la ei , pana - n mia de euro pe luna . Niciodata mai putin de 500 , cam 3 luni pe an peste ... , am avut luni in care am cumparat de peste 3000 . Plus ceva firme pe unde am lucrat , au cumparat " pe mana mea " . N - am mai luat ( dupa aceea ) de la ei nici macar o piulitza M3 , iar anul viitor m - am dus la targul de la Romexpo , si mi - am bagat in gura lor ... M - am bucurat ca erau si ceva englezi de fatza , mult mai putin afectati decat romanii , desi au receptionat urarile mele in engleza . Sper sa fi fost corect formulate ... Asta este , banii mei probabil n - au fost buni . Editat Aprilie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Eu cred că ”făcăturile” sunt încurajate chiar de firmele ”mamă” ale acelor componente! îi lasă să ”ardă” vre-o câțiva fraieri ...și pe urmă vin ei cu ”o ofertă bombă”! Așa își vând produsele la suprapreț orice firmă ”care se respectă”! Problema e că produsele care înglobează piesele lor, se vând de(cel puțin) 10 ori mai ieftin decât dacă ai cumpăra piesele una câte una! Deci ... nu îi interesează să vândă piese de schimb...asta e problema! Ei vând piese originale doar fabricilor și celor care asigură servisul în garanție...restul, ia rebuturile rămase, cele care au picat testul de calitate! Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Domnilor, la cei 20 si ceva de ani de depanare, eu sunt patit si cu D... si cu Q... si cu A.... din Craiova! In decursul timpului fiecare din magazinele mentionate au dat rasol la greu! Abia dupa cativa ani, fiind client fidel-cel putin un milion pe saptamana cumparaturi! - eram atentionat-asa, la ureche! - de provenienta dubioasa a componentei... si nu de patron ci de fetele care vindeau!... ca, de, o floare de 1Martie,primeau fiecare... asa erau vremurile, ce sa-i faci! da' macar fetele erau simpatice, meritau cu prisosinta floarea! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Din păcate unii comercianți nu prea mai au scrupule în ce privește sursele de aprovizionare, totul e să ia cât mai ieftin și să vândă scump.....dar odată ce ai văzut că lotul de componente cumpărat conține făcături, ar trebui să renunțe la sursa respectivă, mai ales dacă vor să aibă clienți fideli.Mi-e necaz că nu am păstrat componenta ,,fake,, s-o sparg și să văd dacă efectiv avea ceva în afară de pini și capsulă, sau era doar un rebut recuperat dintr-un lot destinat distrugerii.... Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Cu ani si ani am renuntat pe rand cam la toate magzinele inclusiv sau mai ales la Adelaida...., cu Farnell nu am avut proble (comand mai putin de aici) dar cooperez bine cu TME, lunar cel putin doua-trei comenzi, am avut si aici surpriza cu niste IRFP-uri, facaturi care au explodat instant comparativ cu doua bucati salvate si remontate si care au functionat mai "bine", dar am recuperat banii fara comentari. De atunci cu ceva ventilatoare care sau spart in mers am mai avut la fel schimbate fara comentari... Astfel decat un magazin "ieftin" mai bine unul scump.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum